Η επιστροφή του Ζοτς: Αυτό είναι το πολύ μεγάλο φετινό μπάτζετ της Παρτίζαν

Ζέλικο Ομπράντοβιτς - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Η επιστροφή του Ζοτς: Αυτό είναι το πολύ μεγάλο φετινό μπάτζετ της Παρτίζαν

Ευτυχία Οικονομίδου 21:28 - 26.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:30 - 26.09.2024

Η Παρτίζαν οδηγήθηκε σε ολική αναδόμηση τη φετινή σεζόν με τον πρόεδρο της ομάδας, Όστογια Μιχαΐλοβιτς, να ανακοινώνει την εκτόξευση του μπάτζετ.

Η Παρτίζαν τη φετινή σεζόν οδηγήθηκε σε ολικό rebuilt ξεκινώντας το χτίσιμο της ομάδας από τη σταθερά, με τη διατήρηση δηλαδή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο. Η 11η θέση στην κατάταξη της EuroLeague πέρυσι δεν άφησε όμορφη γεύση, οπότε οι αλλαγές ήταν απαραίτητη συνθήκη για φέτος.

O πρόεδρος της ομάδας, Όστογια Μιχαΐλοβιτς, μίλησε στο «RTS» και ανακοίνωσε το μπάτζετ της Παρτίζαν για τη νέα σεζόν (2024-25), το οποίο έχει αυξηθεί κατά 3 εκατομμύρια. Από τα 20 που ήταν πέρυσι δηλαδή έφτασε τα 23 εκατομμύρια. Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ότι όταν πήγε για πρώτη φορά στην ομάδα το μπάτζετ ήταν μόλις στα 1,5 εκατομμύρια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Όστογια Μιχαΐλοβιτς:

«Δεν έχω μιλήσει ακόμα για αυτό αλλά έχουμε μπάτζετ 23 εκατομμυρίων ευρώ. Για τους παίκτες και το σταφ το μπάτζετ είναι 15 εκατομμύρια ευρώ, με το υπόλοιπο να καλύπτει τα άλλα έξοδα. Η πολιτεία έχει δώσει 5 από τα 23 εκατομμύρια ευρώ. Έτσι, τα έσοδά μας είναι 18 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με τα 5 της πολιτείας.

Για να τα συγκρίνω, όταν ήρθα στην ομάδα το χρέος έφτανε τα 15 εκατομμύρια ευρώ και το μπάτζετ ήταν 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Υπήρχαν περισσότεροι από 100 παίκτες στο μισθολόγιο κάποια στιγμή αλλά τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική. Τα χρέη έχουν ξεπληρωθεί, και έχουμε πληρώσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους σε έναν χρόνο. Αναμένουμε να μπούμε σύντομα σε πρόγραμμα αποπληρωμής, και μόλις τακτοποιήσουμε αυτό το χρέος, δε θα υπάρχουν εκκρεμότητες».