Η φουριόζα Αργεντινή και το χαμηλό μπλοκ των Δανών!
i

Μέσι/ⒸIntime

Η φουριόζα Αργεντινή και το χαμηλό μπλοκ των Δανών!

Σωτήρης Κωσταβάρας 13:02 - 26.11.2022 / Ανανεώθηκε: 13:12 - 26.11.2022

Ματς δίχως αύριο το αποψινό για την Αργεντινή κόντρα στο Μεξικό.

Ματς δίχως αύριο το αποψινό για την Αργεντινή κόντρα στο Μεξικό και η πιθανότητα ενός πρόωρου “αντίο” από το τουρνουά, πιθανότατα θα αυξήσει τον βαθμό αυτοσυγκέντρωσης της παρέας του Λιονέλ Μέσι, τόσο σε ότι έχει να κάνει με την ανασταλτική λειτουργία, όσο και στον τομέα της αποτελεσματικότητας μπροστά στην αντίπαλη εστία. Αυτά τα στοιχεία έλειψαν στην ήττα-σοκ από τη Σαουδική Αραβία και σε συνδυασμό με τον“αέρα” του φαβορί, απόρροια κυρίως της κατάκτησης του πρόσφατου Κόπα Αμέρικα, αλλά και της περιρρέουσας… πανηγυρικής ατμόσφαιρας πριν από το Μουντιάλ, έφεραν το στραπάτσο της πρώτης αγωνιστικής.

Κόντρα στον σημερινό της αντίπαλο, η Αργεντινή έχει χτίσει μια εξαιρετική παράδοση στο πέρασμα των χρόνων. Παραμένει αήττητη στα δέκα τελευταία παιχνίδι, έχει επικρατήσει και στις τρεις μεταξύ τους “μάχες” σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και για να βρει κανείς ήττα της θα πρέπει να γυρίσει πίσω στο 2004. Σε συνδυασμό μάλιστα με την αναιμική εικόνα που έβγαλε το Μεξικό στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού με την Πολωνία, μένοντας στο μηδέν, μπορεί κανείς να ποντάρει στη δεδομένη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Τα στοιχεία της ταχύτητας, της ενέργειας, της έκρηξης και του… άγνωστου, σ΄ένα βαθμό, που προκάλεσαν ένα σωρό προβλήματα στο σύνολο του Λιονέλ Σκαλόνι στην πρεμιέρα, απουσιάζουν απόψε από το αντίπαλο στρατόπεδο.

Είναι ένα απ΄ αυτά τα must win ματς, που λέμε, μια που οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη για τους Αργεντινούς απόψε, θα τους βάλει πολύ δύσκολα. Αν μάλιστα οι Πολωνοί πάρουν το δικό τους ματς, θα πηγαίνουν για δύο αποτελέσματα στο τελευταίο παιχνίδι με τους Νοτιοαμερικάνους.

Η Αργεντινή λοιπόν καίγεται και είναι μια ομάδα, που δίνει πολύ γρήγορο ρυθμό στα παιχνίδια της από την αρχή. Πέτυχε εννέα γκολ στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων της στο Copa America χωρίς να δεχθεί κανένα και γενικότερα στα προκριματικά, προηγήθηκε στα 12 από τα 17 ματς που έδωσε. Το ίδιο συνέβη και με τους Σαουδάραβες και μπορεί να το δούμε κι απόψε.

O Λιονέλ Μέσι μπορεί να είναι η προφανής επιλογή για anytime σκόρερ, αλλά ο Λαουτάρο Μαρτίνες διανύει την πιο καλή του περίοδο τη φετινή σεζόν και η σημαία του βοηθού του στέρησε δύο φορές τα παρθενικά του γκολ σ΄ ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Μπορεί να φαινόταν πως δεν είχε μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι, αλλά οι κούρσες του Μέσι με τη μπάλα και η προσοχή, που του δίνουν οι αντίπαλοι δημιουργεί πολύ ζωτικό χώρο για τον σέντερ φορ της Ιντερ και αν δείξει υπομονή θα μπορέσει μα τον εκμεταλλευτεί.

Η Γαλλία ήταν μία από τις ομάδες, που ξεχώρισαν στην πρώτη αγωνιστική, αλλά τώρα θα αντιμετωπίσει τους Δανούς, από τους οποίους ηττήθηκε δύο φορές στο πρόσφατο Nations League. H οργάνωση των Σκανδιναβών και η τοποθέτηση τους στον αγωνιστικό χώρο δημιούργησε τεράστιο θέμα στον Ντιντιέ Ντεσάν, που δεν μπόρεσε να βρει λύσεις και να δημιουργήσει χώρο στον Κιλιάν Εμπαπέ για να τρέξει.

Η Δανία δέχθηκε μόλις τρία γκολ στην προκριματική φάση κι έμεινε στο μηδέν και στο πρώτο της παιχνίδι στο Κατάρ με την Τυνησία. Καίγεται περισσότερο για τη νίκη από τους Γάλλους, που δεν θα έλεγαν όχι και στην ισοπαλία, αλλά η πολύ επιφυλακτική προσέγγιση στο ματς μάλλον είναι μονόδρομος γι αυτήν, τουλάχιστον μέχρι σ΄ ένα βαθμό. Αν αφήσει χώρους θα τα βρει σκούρα. Ισοπαλία στο πρώτο ημίχρονο λοιπόν με απόδοση, μια που αυτό βγήκε στα δύο από τα τρία τελευταία μεταξύ τους ματς. Στην ίδια λογική, περισσότερα γκολ στο δεύτερο μέρος.