Ένας υπέροχος αντιστάρ...

Ο Ζιρού γράφει ιστορία.

i

intime

Ένας υπέροχος αντιστάρ...

Βασίλης Μοιρώτσος 10:12 - 24.11.2022 / Ανανεώθηκε: 19:56 - 28.11.2022

Ο Ολιβιέ Ζιρού δε μετρά τους followers, ούτε νοιάζεται για το αν θα είναι νούμερο ένα. Θέλει απλά να κάνει τη δουλειά του. Και την κάνει υπέροχα.

Δεν πρόκειται να τον βρεις πίσω από δημοσιεύματα κάποιας σκανδαλοθηρικής στήλης, ούτε να μετρήσεις τα likes του στο Instagram. Δεν είχε ποτέ το... μπρίο του Τιερί Ανρί, την αστερόσκονη του Εμπαπέ, ούτε και την αναγνώριση του Μπενζεμά. Δε θα γίνει ποτέ στις καρδιές των Γάλλων φιλάθλων ο Ζινεντίν Ζιντάν· ποτέ κανείς δε θα γίνει Ζιντάν.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης όμως ο Ολιβιέ Ζιρού έγραψε ιστορία. Και πιθανότατα σήμερα να γράψει ακόμα μεγαλύτερη. Σημείωσε δύο γκολ, έφτασε τα 51 στην καριέρα του στην εθνική Γαλλίας και έφτασε τον Τιερί Ανρί στην κορυφή του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της. Άλλο ένα και θα έχει την πρωτιά δική του, έως ότου ο πολύ νεότερος Κιλιάν Εμπαπέ τους ξεπεράσει όλους. Είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα συμβεί.

window.setTimeout(function (){const cssHref='https://www.sportal.gr/css/sport-widgets.css?v=1699615566';if (!document.querySelector(`[href="${cssHref}"]`)){let scriptCss=document.createElement('link');scriptCss.href=cssHref;scriptCss.rel='stylesheet';scriptCss.type='text/css';document.body.appendChild(scriptCss);}const scriptSrc='https://widgets.sportal365.com/loader.bundle.min.js';if (!document.querySelector(`[src="${scriptSrc}"]`)){let scriptTag=document.createElement('script');scriptTag.src=scriptSrc;scriptTag.defer=true;scriptTag.onload=function (){let widgetLoaderConfig={CDN_URL: 'https://widgets.sportal365.com',ODD_CLIENT: 'default',APP_LINK: 'desktop',API_URL: 'https://football.cache.proxy.sportal365.com/',API_KEY: '2f852b4de2f3a5cf3188e74b33087bb4:2c18422f8e826a7d11aeed52edb2449e',LANG: 'el',REQUEST_INTERVAL: 30,ENABLE_BET_SLIP: false,AUTHOR: false,THEME: "light",TOURNAMENT_ORDER: "sportal_gr",LINK_OPTIONS_V2: {'player': {'url': '/podosfairo/paixtes/{playerId}'},'team': {'url': '/podosfairo/{teamId}'},'tournament': {'url': '/podosfairo/diorganoseis/{tournamentId}'},'match': {'url': '/podosfairo/agonas/{matchId}','sort': {'criteria': 'alphabetically', 'direction': 'asc'}},'configuration': {'newWindow': false},'standings_tournament': {'url': '/podosfairo/diorganoseis/{standingsId}/vathmologies'}}};window.setTimeout(function (){new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig);}, 200);};document.head.appendChild(scriptTag);} else {new SMPWidgetsLoader(widgetLoaderConfig);}}, 0);

Ο Ζιρού είναι ένας σταρ των γηπέδων εδώ και χρόνια, αλλά ένας από τους ελάχιστους που σιχαίνεται το σταριλίκι. Έφτασε στα 25 του για να γίνει διεθνής, αγωνίστηκε σε ομάδες όπως η Αρσεναλ, η Τσέλσι και η Μίλαν και χρειάστηκε να σημειώσει ορισμένα άκρως εντυπωσιακά, όσο και απολαυστικά γκολ για να γίνει αναγνωρίσιμος ακόμα και στον τελευταίο πιτσιρικά που παρακολουθεί ποδόσφαιρο.

H στιγμή που φτάνει τα γκολ του Ανρί

Κι όμως, ακόμα και σήμερα ο Ζιρού δεν συμπεριλαμβάνεται σχεδόν ποτέ στη λίστα με τους καλύτερους επιθετικούς της εποχής του. Αν ζητήσεις από δέκα ανθρώπους να σου πουν το δικό τους Top 10 με τους καλύτερους φορ στον κόσμο, πιθανότατα δε θα τον βρεις εκεί. Κι ας είναι τα επιτεύγματά του τέτοια που σου προκαλούν δέος.

Λίγο τον ενδιαφέρει. Δε θέλει να βλέπει τον εαυτό του στα πρωτοσέλιδα, δεν τον νοιάζει πόσο τον κοστολογούν. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να σκοράρει και να κατακτά τίτλους. Τα κάνει και τα δύο με απόλυτη επιτυχία. Πρώτος σκόρερ ever πια στην εθνική Γαλλίας ως μια απάντηση για το πόσο σπουδαίος σκόρερ είναι.

Όσο για τους τίτλους; Παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία, κατάκτηση Champions League, κατάκτηση Europa League, πρωταθλητής Ιταλίας, πρωταθλητής Γαλλίας, τέσσερις φορές Κυπελλούχος Αγγλίας, τρεις κατακτήσεις Community Shield. Τι να το χρειάζεται άραγε το σταριλίκι;

var disqus_config = function () { this.callbacks.onNewComment = [function(comment) { trackCommentGA4(comment); }]; }; (function() { var d = document, s = d.createElement('script'); s.src = 'https://www-sportal-gr.disqus.com/embed.js'; s.setAttribute('data-timestamp', +new Date()); (d.head || d.body).appendChild(s); })(); function trackCommentGA4(comment) { window.dataLayer = window.dataLayer || []; window.dataLayer.push({ event: 'submit_comment', form_state: 'success', method: 'cms' }); }