Νηνεμία πριν την καταιγίδα

Μεγάλες μάχες μεταξύ των ομάδων που κινδυνεύουν ακολουθούν στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος

i

Στιγμιότυπο από το ματς του Ιωνικού με τη Λαμία/ ©Intime

Νηνεμία πριν την καταιγίδα

Ανδρέας Σερεβέτας • 13:05 - 28.11.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Πέντε ομάδες της Superleague 1 προετοιμάζονται πυρετωδώς για ένα συγκλονιστικό δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα.

Το Μουντιάλ μονοπωλεί το ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι λογικό και αναπόφευκτο να επισκιάζει τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχουν γίνει ακόμα φοβερά πράγματα καθώς οι ομάδες βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας. Παράλληλα ψάχνουν ή βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με ποδοσφαιριστές προκειμένου να ενισχύσουν το ρόστερ. Πέντε από αυτές βρίσκονται σε δύσκολη θέση μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Τα αγωνιστικά προβλήματα και όχι μόνο είναι αρκετά. Είναι υποχρεωμένες να ανακάμψουν γρήγορα για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. 

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται ο ΟΦΗ, η Λαμία, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Λεβαδειακός και ο Ιωνικός. Από όσα έδειξαν μέχρι τώρα δεν διαφέρουν πολύ. Καμία ομάδα δεν ξεχωρίζει. Δεν δείχνει την ικανότητα να βγει γρήγορα από τη δύσκολη θέση. Να απομακρυνθεί από τις υπόλοιπες. Καμία δεν είναι κακή ομάδα. Διαθέτουν καλούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Προπονητές που μπορούν να τις βοηθήσουν στη συνέχεια. Η ψυχολογία όμως είναι στο ναδίρ. Στον ΟΦΗ ξέσπασαν σε κλάματα μόλις νίκησαν με ανατροπή στο σκορ τον Λεβαδειακό. Οι «Βοιωτοί» δεν πίστευαν πως έχασαν το ματς. 

Η Λαμία άλλαξε προπονητή. Ο έμπειρος Σάββας Παντελίδης αντικατέστησε τον Τζιανλούκα Φέστα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα διατηρεί μέχρι στιγμής τη ψυχραιμία του. Ο Ιωνικός προχωρεί σε εκτεταμένο ξεσκαρτάρισμα την ώρα που αναζητείται λύση για να απομακρυνθούν ο Τσιγκρίνσκι και ο Κάνιας. Όλες οι ομάδες προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους. Να εμφανιστούν ανανεωμένες στον δεύτερο γύρο, πιο δυνατές για να αρχίσουν να παίρνουν βαθμούς.

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι πρόεδροι. Οι ιδιοκτήτες των ομάδων. Ο Μπούσης του ΟΦΗ επενέβη δυναμικά στο ματς με τον Λεβαδειακό. Παρέθεσε μία φοβερή συνέντευξη Τύπου την παραμονή του αγώνα. Υπενθύμισε στους παίκτες ότι είναι παρών σε όλα τα επίπεδα. Μετά την λήξη του αγώνα πανηγύρισε αγκαλιά μαζί τους στον αγωνιστικό χώρο. Έδειξε αποφασισμένος να είναι δίπλα στην ομάδα στα δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν. 

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου θα είναι υποψήφιος για τη δημαρχία στη Λαμία. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας θέλει όσο ποτέ άλλοτε την παραμονή της στην ανώτερη επαγγελματική κατηγορία. Ενδεχόμενη αποτυχία θα επηρεάσει αρνητικά το προφίλ του στην περιοχή. Γι' αυτό τον λόγο αποφάσισε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και να ενεργοποιήσει τον Παντελίδη. Έναν άνθρωπο που γνωρίζει καλά την Superleague 1. Δυναμικό, αποφασιστικό, που μπορεί να κάνει καλύτερη αγωνιστικά τη Λαμία. 

Ο Γιάννης Κομπότης έχει βρεθεί ξανά σε παρόμοια θέση. Είναι ο «παλιός» της παρέας. Δεν τον πιάνεις κορόιδο. Ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει. Είναι ικανός να κάτσει στον πάγκο σε περίπτωση που κρίνει ότι αδικείται ο Λεβαδειακός από τους διαιτητές. Δεν θα διστάσει να αντιδράσει με δυναμικό τρόπο αν χρειαστεί. Είναι συνεχώς δίπλα στην ομάδα. Ο 12ος παίκτης της. 

Για τον Γιώργο Χριστοβασίλη του ΠΑΣ Γιάννινα δεν θέλω να επεκταθώ. Αν ισχύει η πληροφόρηση που έχω, απαγορεύεται να αποκαλύψω πράγματα που αποτελούν προσωπικά δεδομένα. Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία. Σέβομαι την κατάσταση. Απλώς οφείλω να επισημάνω ότι χωρίς αυτόν δεν θα είχε μπει ξανά η ομάδα στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη. Κορυφαίος παράγοντας που λογικά θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις του για το καλό της. 

Ο Γιάννης Τσιριγώτης του Ιωνικού ήρθε αντιμέτωπος με προβλήματα που δεν είχε συνηθίσει. Δεν περίμενε το καλοκαίρι ότι η καλύτερη ομάδα των περσινών πλέι αουτ θα ολοκλήρωνε τον φετινό πρώτο γύρο, έχοντας μόνο μία νίκη! Ο Ιωνικός είναι η μοναδική από τις προαναφερθείσες που έχει προβλήματα τον τελευταίο καιρό στα αποδυτήρια. Ο Τσιριγώτης πρέπει να πάρει μέτρα. Χθες, όχι αύριο. Παθιάζεται με την ομάδα, την οποία υποστηρίζει φανατικά από μικρός. Μεγάλωσε στο γήπεδο της Νίκαιας και του έχει παθολογική αγάπη. Σε σημείο να ασχολείται περισσότερο με τη βελτίωση του και τις καλαίσθητες παρεμβάσεις παρά με όσα γίνονται στο εσωτερικό της ομάδας. Είναι απρόβλεπτος, ξέρει μπάλα, «ανάβει» στο δευτερόλεπτο και μετά είναι καλύτερο να κρυφτείς. Αν κάποια ομάδα χρειάζεται μεγαλύτερη ψυχραιμία και ηρεμία στην παρούσα φάση αυτή είναι ο Ιωνικός. Όλα όμως περνούν από τον Τσιριγώτη και τελειώνουν από αυτόν. Είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. 

Μόνο η Λαμία και ο Λεβαδειακός θα επιστρέψουν στο πρωτάθλημα, έχοντας ήδη αγωνιστεί στο κύπελλο, πριν ολοκληρωθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μόλις αρχίσει ξανά η Superleague 1 έχουν δύσκολα παιχνίδια: ΑΕΚ-Λαμία, Ιωνικός-Παναθηναϊκός, Λεβαδειακός-Άρης, ΟΦΗ-Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός. 

Απολαύστε τα επόμενα παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι μονομάχοι εντός των συνόρων ακονίζουν τα μαχαίρια πίσω από τη βιτρίνα. Ανασυντάσσονται, ενισχύονται για τη δεύτερη πράξη του έργου. Θα είναι θρίλερ. Ίσως με στοιχεία σπλάτερ. Έρχεται μεγάλη καταιγίδα. Η κορυφαία των τελευταίων χρόνων στην ουρά της βαθμολογίας. Δύο ομάδες θα πέσουν απευθείας μετά την ολοκλήρωση των πλέι άουτ. Μέχρι το τέλος θα γίνει χαμός.