Αρης: Οι Ισπανοί γράφουν ότι η Μπέτις περιμένει 2 εκατ. από Σαουδική Αραβία για τον Κογιάδο

Άλεξ Κογιάδο

i

©ss youtube

Αρης: Οι Ισπανοί γράφουν ότι η Μπέτις περιμένει 2 εκατ. από Σαουδική Αραβία για τον Κογιάδο

Αλέξης Σαββόπουλος 10:03 - 05.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:40 - 05.07.2024

Οι Ανδαλουσιάνοι έχει προτεραιότητα να πουλήσει τον 25χρονο παίκτη στη Σαουδική Αραβία, μειώνοντας τις πιθανότητες του Άρη να τον αποκτήσει. Που έφτασε η πρόταση των κιτρινόμαυρων.

Ο Άλεξ Κογιάδο είναι μια από τις εξαιρετικές περιπτώσεις που κυνηγάει στη φετινή μεταγραφική περίοδο ο Αρης αφού έχει αγωνιστικό πακέτο που ταιριάζει στο πλάνο του Μάντζιου. Ο 25χρονος Ισπανός έχει την ευχέρεια να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και είναι και σε καλή ηλικία που προσθέτει και πιθανή μεταπωλητική αξία.

Στην περίπτωσή του υπάρχουν θετικά και αρνητικά. Το θετικό είναι ότι υπάρχει μια καλή σχέση με την ομάδα του, την Μπέτις που επιπρόσθετα δεν τον υπολογίζει. Το αρνητικό όμως είναι ότι έχει να ανταγωνιστεί τα πετροδολάρια που προσφέρουν στη Μπέτις ομάδες από τη Σαουδική Αραβία μετά την καλή χρονιά που έκανε φέτος εκεί και πιο συγκεκριμένα η Αλ Οκτούντ. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η «El Mundo Deportivo» στην Μπέτις υπολογίζουν ότι θα πάρουν για τον παίκτη ένα ποσό της τάξεως των 2 εκατ. ευρώ για την παραχώρησή του και περιμένουν την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας να εγκρίνει τον καταμερισμό των μπάτζετ σε κάθε ομάδα, προκειμένου η Αλ Οκντούντ που θέλει τον παίκτη, να τα εκταμιεύσει. Προτεραιότητα της Μπέτις είναι να πουλήσει τον Κογιάδο και να βάλει χρήματα στα ταμεία της, με το 25% να πηγαίνει στην Μπαρτσελόνα που διατήρησε ένα ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή.

Ο Άρης απέναντι σε όλα αυτά, έχει καταθέσει τόσο στην Μπέτις όσο και στον παίκτη μια αρκετά γενναιόδωρη πρόταση (πληροφορίες αναφέρουν ότι φτάνει τις 600.000 ευρώ ετησίως) και εγγυημένο χρόνο συμμετοχής σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας και το παράδειγμα του Μορόν, που δεν είναι σίγουρο ότι είναι αρκετή να ανταγωνιστεί τα νούμερα της Αλ Οκτντούντ. Για αυτό το λόγο ο Άρης… τρέχει ήδη κι άλλες περιπτώσεις για το «10» αλλά και τα άκρα της επίθεσης.