Κινδυνεύει η Σίτι χωρίς τον Ρόδρι; - Τι κάνει η ομάδα του Γκουαρντιόλα χωρίς το «Τοτέμ» της

Ο Ρόδρι με τον Πεπ Γκουαρντιόλα - Φωτ. IMAGO

Κινδυνεύει η Σίτι χωρίς τον Ρόδρι; - Τι κάνει η ομάδα του Γκουαρντιόλα χωρίς το «Τοτέμ» της

Κώστας Τόπας 13:37 - 25.09.2024 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 25.09.2024

Ο Ρόδρι τέθηκε νοκ-άουτ και πλέον ο Πεπ Γκουαρντιόλα καλείται να συνεχίσει την μάχη για την κατάκτηση της Premier League, χωρίς ένα από τα βασικά του «όπλα».

Εκείνη η μέρα που τόσο φοβόταν στο Μάντσεστερ έφτασε. Μια μέρα που δεν μπήκε στα σχέδια του Πεπ Γκουαρντιόλα, γιατί ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα φανταζόταν τι θα έκανε χωρίς το «φυλαχτό» του, χωρίς τον μοναδικό αναντικατάστατο ποδοσφαιριστή στην ομάδα του. Λοιπόν, ο Ρόδρι τραυματίστηκε στην καθοριστική μονομαχία με την Άρσεναλ και θα χρειαστεί να μείνει εκτός γηπέδων μέχρι το τέλος της σεζόν.

Τόσο η σοβαρότητα των εικόνων όσο και η αντίδρασή του όταν έφυγε από το χορτάρι ή οι πρώτες δοκιμές που έγιναν έδειξαν ότι ο Ισπανός μέσος υπέστη ρήξη χιαστών, όπως ανέφερε η Μάντσεστερ Σίτι σε δήλωσή της. Με αυτόν τον τρόπο, ο σημαντικότερος παίκτης της ομάδας θα αποχαιρετήσει τη σεζόν.

Η «ζημιά» με Ρόδρι, το εξωφρενικό καλεντάρι για τους παίκτες και η απεργία
REST OF THE WORLD

09:18 - 25.09.2024

Η «ζημιά» με Ρόδρι, το εξωφρενικό καλεντάρι για τους παίκτες και η απεργία

Ο Ρόδρι υπέστη ρήξη χιαστού στο γόνατο μια εβδομάδα αφού είπε ότι οι παίκτες είναι κοντά στο να απεργήσουν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχή επιβάρυνσή τους, λόγω της συνεχούς αύξησης των αγώνων. Η επόμενη κίνηση της FIFPro.

Τρομερά νέα που έρχονται αρκετές ημέρες αφότου ο Ρόδρι μίλησε για το φουσκωμένο και υπερβολικό καλεντάρι της φετινής σεζόν και τα σωματικά -και ψυχικά- προβλήματα που μπορεί να συνεπάγεται. «Αν συνεχιστεί έτσι, όταν έρθει η ώρα δεν θα έχουμε άλλη επιλογή», ​​είπε σχετικά με το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουμε απεργία ποδοσφαιριστών. Και τώρα ήρθε η σειρά του να υποστεί μέρος των συνεπειών.

Πεπ, χωρίς Ρόδρι 2.0

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει την ευχέρεια να έχει μια ολοκληρωμένη, ταλαντούχα και ισορροπημένη ομάδα. Όλες οι θέσεις είναι καλυμμένες με τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές, εκτός από μία: Του Ρόδρι. Εάν ο Γκβαρντιόλ τραυματιστεί , είναι ο Άκε. Εάν ο Κάιλ Γουόκερ δεν είναι διαθέσιμος, ο Ρίκο Λιούις μπορεί να παίξει. Εάν ο Ντοκού δεν μπορεί να παίξει, ο Σαβίνιο ή ο Γρίλις μπορούν να ανταπεξέλθουν, αντίστοιχα. Δεν υπάρχει όμως ούτε ένας ποδοσφαιριστής που να μπορεί να καλύψει το κενό του Ρόδρι!

Ο πιο παρόμοιος, από άποψη προφίλ αλλά όχι χαρακτηριστικών, είναι ο Ματέο Κόβατσιτς. Διαφορετικά, ο Γκουαρντιόλα μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Τζον Στόουνς στον άξονα, όπως έχει κάνει σε περισσότερες από μία περιπτώσεις. Ή μπορεί να επιλέξει τον Ντε Μπρόινε ή τον Γκουντογκάν. Κάποιες λύσεις που θα λειτουργούσαν περισσότερο ως ένα είδος «μπαλώματος», οπότε δεν αποκλείεται ο σύλλογος να βγει στη χειμερινή αγορά για να βρει αντικαταστάτη του Ρόδρι.

Και τώρα τι;

Τώρα, η απουσία του μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό μια Μάντσεστερ Σίτι που εκτοξεύεται ξανά στην Premier League. Σύμφωνα με την AI, η Άρσεναλ θα μπορούσε να επωφεληθεί από την απουσία του Ισπανού μέσου. Η «Opta», λοιπόν, αναφέρει ότι οι Πολίτες έχουν χάσει μόνο το 11% των παιχνιδιών τους με τον Ρόδρι στην ομάδα από την άφιξή του το 2018. Στοιχεία που μεταφράζονται σε σκανδαλώδη μέσο όρο 2,36 πόντων ανά παιχνίδι.

Ωστόσο, όταν ο Ρόδρι δεν ήταν παρών, το ποσοστό ήττας αυξάνεται έως και 24% . Επομένως, η αναλογία πόντων ανά παιχνίδι πέφτει στο 2,04. Αν βγάλουμε την αριθμομηχανή, θα έδειχνε ότι η Σίτι θα κατέληγε με 80 βαθμούς όταν τελειώσει η σεζόν. Έντεκα λιγότερους από ό,τι στις 23/24 ή εννέα λιγότερους από ό,τι στις 23/23. Μία συγκομιδή που είναι πολύ δίκαιο για να σηκώσει τον τίτλο της Premier League, αφού την τελευταία φορά που μια ομάδα ήταν πρωταθλήτρια με αυτούς τους αριθμούς ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2010/11.

Την περασμένη σεζόν, η Άρσεναλ συγκέντρωσε 84 βαθμούς. Ενώ στην προηγούμενη σεζόν, το 22/23, τερμάτισε με 89.