Ο Φώτης Ιωαννίδης παραχώρησε την πρώτη μεγάλη συνέντευξη, μετά την επέκταση του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό, στο PAO TV. Τι είπε για τους στόχους του Τριφυλλιού, τις προσωπικές του επιδιώξεις, το καλοκαίρι του 2024 που τον βρήκε στο μεταγραφικό επίκεντρο, την επιρροή του, ως πρότυπο, στα νέα παιδιά και τη βοήθεια που έχει από τον Πρόεδρο της ομάδας Γιάννη Αλαφούζο.
Ο Φώτης Ιωαννίδης επέκτεινε τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό έως το 2028. Ήταν προγραμματισμένη μία συνέντευξη στο PAO TV, ώστε να μιλήσει για αυτό το νέο κεφάλαιο στην πορεία του στο Τριφύλλι. Σε αυτήν μιλάει για το νέο του συμβόλαιο και τους στόχους που έχει με τον Παναθηναϊκό.
Δείτε τη συνέντευξη του Φώτη Ιωαννίδη στο PAO TV και στον Υπεύθυνο Επικοινωνίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Σταμάτη Γαρρή:
Τι σημαίνει το τρίτο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό:
«Ευχαριστώ τη διοίκηση, τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας και τον Πρόεδρο εννοείται. Το συμβόλαιο, πέρα από την επιβράβευση μού δίνει όλες αυτές τις ευθύνες που πρέπει να έχω επάνω μου. Είμαι έτοιμος να κουβαλήσω κάποια πράγματα και να βοηθήσω την ομάδα να επιτύχει όλους τους στόχους της».
Πως ήταν οι πρώτες του στιγμές στον Παναθηναϊκό, μετά τη μεταγραφή του από τον Λεβαδειακό:
«Είχα τη βοήθεια του πατέρα και της μητέρας μου, που ήταν πολύ σημαντική. Με βοήθησαν να διαχειριστώ όλο αυτό που θα έρθει. Από τότε είχα υψηλούς στόχους σαν άνθρωπος και γενικά έχω. Ήξερα πως όταν έρθει η στιγμή, θα πρέπει να αποδείξω, πρώτα από όλα στον εαυτό μου ότι όλα αυτά που ονειρευόμουν, μπορώ να τα πραγματοποιήσω. Έπρεπε να αποδείξω πράγματα και στον κόσμο. Όσους με πίστευαν από την αρχή, νομίζω, τους έχω βγάλει ασπροπρόσωπους. Όσους δεν με πίστευαν τούς έκανα να πιστέψουν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν γίνεται όλοι να είναι μαζί σου. Υπάρχουν κάποιοι που δεν είναι μαζί σου από την αρχή. Ο στόχος μου ήταν να καταφέρω να κερδίσω όλο τον κόσμο. Κάτι που πιστεύω το έχω κάνει και τους ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει όλους τους στόχους που έχει, κάτι το οποίο θα γίνει ακόμα παραπάνω πιστεύω».
21:18 - 26.11.2024
Ιωαννίδης: Έτσι συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό ο «Πράσινος Μίδας»
Η στρατηγική απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου παρά τις «σειρήνες», η επιθυμία του παίκτη να παραμείνει στο Παναθηναϊκό ως αρχηγός για να τον οδηγήσει στο Πρωτάθλημα και οι «βασιλικές» απολαβές στην τρίτη επέκταση συμβολαίου με τον σύλλογο. Το Sportal.gr αναλύει την επισημοποίηση της συμφωνίας του Τριφυλλιού με τον Φώτη Ιωαννίδη.
Τη σημασία τού να προέρχεται από οικογενειακό περιβάλλον με αθλητικό υπόβαθρο, μια και ο πατέρας του υπήρξε ποδοσφαιριστής σε υψηλό επίπεδο:
«Είναι από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή μου. Δεν έχει να κάνει μόνο με το ποδοσφαιρικό κομμάτι, που με βοήθησε πολύ. Αφορά τη διαχείριση καταστάσεων. Το πως θα διαχειριστείς μία αποτυχία, το πως θα κουλάρεις τον εαυτό σου σε μία επιτυχία. Κάτι που ο πατέρας μου, μού το έχει δείξει σε μεγάλο βαθμό. Σε συνδυασμό με τη δική μου προσωπικότητα, που είναι πιο έντονη, γιατί εκείνος είναι λίγο πιο ήρεμος, έχουμε μία φτιάξει μαζί μία προσωπικότητα η οποία είναι ιδανική για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτό συνεχίζει να συμβαίνει και τώρα. Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα βρεθεί να είμαι ηγέτης μίας ομάδας. Αυτή τη στιγμή είμαι αρχηγός στον Παναθηναϊκό. Οπότε ζω κάποια πράγματα, που δεν τα έχω ζήσει ποτέ στη ζωή μου. Αντιλαμβάνομαι ότι η βοήθεια που παίρνω από τους γονείς μου είναι πολύ σημαντική. Οι ποδοσφαιριστές όταν έχει τελειώσει ένα παιχνίδι ξέρουμε πότε είμαστε καλοί και πότε όχι. Η συζήτηση με τον πατέρα μου πηγαίνει πάντα στις λεπτομέρειες. Στο πως διαχειρίστηκα καταστάσεις στο γήπεδο, στην προπόνηση, έναν διάλογο με τον προπονητή. Η βοήθειά του είναι πάντα καταλυτική. Ο πατέρας μου, μού έδωσε μία βοήθεια ποδοσφαιρική».
Το πως είναι να αγωνίζεται ως αρχηγός στον Παναθηναϊκό:
«Αντιλαμβάνομαι τις ευθύνες που υπάρχουν. Όμως ζω όλο αυτό πολλά χρόνια. Δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο άγχος για το πως θα διαχειριστώ καταστάσεις. Και πριν γίνω αρχηγός μού άρεσε αυτό το κομμάτι. Ήθελα να ηγούμαι της ομάδας, όχι μόνο στο γήπεδο. Απλώς, θεωρώ ότι μέσα από τα χρόνια έχω να μάθω πολλά πράγματα. Ο ρόλος του αρχηγού έχει να κάνει με το πως διαχειρίζεσαι την προσωπικότητα και τις ικανότητες των συμπαικτών του. Με τους καινούριους κανονισμούς, επίσης, μόνο ο αρχηγός μπορεί να μιλάει, για παράδειγμα, στους διαιτητές. Ο αρχηγός πρέπει να συντονίζει το πως θα βγει το 100% από τον κάθε ποδοσφαιριστή. Εγώ προσπαθώ, μέσω της συζήτησης, να καταφέρνω να βελτιώνω τις συνθήκες που δουλεύουμε, για να βγάλει ο κάθε παίκτης το 100% από μέσα του. Πρέπει να είσαι και λίγο διπλωμάτης. Πρέπει να είσαι καλά με όλους».
Το ακριβό συμβόλαιο και ο ρόλος στην ομάδα και αν αυτό τού έχει αλλάξει την ψυχολογία και τη στάση ζωής:
«Δεν έχει βρεθεί κάποιος να μου πει ότι έχω αλλάξει, ότι έχω έπαρση για παράδειγμα. Από μικρός έχω μία αυτοπεποίθηση που γίνεται όλο και περισσότερο, διότι πιστεύω στον εαυτό μου. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου, καταφέρνω χρόνο με τον χρόνο να βελτιώνομαι. Έχω βάλει κάποια όνειρα στη ζωή μου, από την ημέρα που γεννήθηκα. Αλλά δεν είχα βραχυπρόθεσμους στόχους, να γίνω, για παράδειγμα, αρχηγός στον Παναθηναϊκό στα 24. Έβαζα κάποιους πιο μακροπρόθεσμους στόχους, που είχαν να κάνουν πιο πολύ με τη ζωή μου έξω από το ποδόσφαιρο. Στο ποδόσφαιρο δεν έχω στόχους να παίζω, για παράδειγμα, σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα. Ο στόχος είναι να βελτιώνομαι. Θεωρώ ότι, εγώ προσωπικά, μπορώ να γίνω ο καλύτερος. Ο καλύτερος όχι στην Ελλάδα, αλλά στον κόσμο. Τα υπόλοιπα μπορούν να έρθουν μόνα τους, γιατί έτσι είναι η ζωή. Όλο αυτό δεν θα έρθει μόνο του χωρίς δουλειά και χωρίς βελτίωση. Η στραβή θα έρθει, αλλά το θέμα είναι πως θα τη διαχειριστείς. Μιλάω για τη διαχείριση πολύ, διότι είναι πολύ σημαντικό για εμένα».
Για τις προτάσεις του καλοκαιριού προς τον Παναθηναϊκό, για τη μεταγραφή του:
«Ήταν ένα περίεργο καλοκαίρι που δεν το είχα ζήσει ξανά. Ήθελα να είμαι όσο πιο ήρεμος γίνεται, να κάνω σκέψεις θετικές. Δεν ήξερα τι ακριβώς θα γίνει, ούτε ήταν απόλυτα στο χέρι μου. Έχω την εντύπωση ότι βρέθηκε μία καλή λύση. Επάνω από όλα μετράει πως είσαι μέσα σου. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σημασία».
Για την άρνηση του Γιάννη Αλαφούζου για τις προτάσεις που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός:
«Έχουμε κάνει συζυτήσεις με τον κ. Αλαφούζο. Προσωπικά, έχω στόχους να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Ο Πρόεδρος με έχει βοηθήσει πάρα πολύ, σε όλα τα κομμάτια. Και ποδοσφαιρικά και γενικά στη ζωή μου. Τον ευχαριστώ πολύ. Δεν έχω όνειρο στη ζωή μου να μείνω για πάντα στην Ελλάδα. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν κάτι που με στεναχώρησε. Είμαι πολύ χαρούμενος στον Παναθηναϊκό, είναι η οικογένειά μου. Όταν έρθει το επόμενο βήμα, θα είμαι ακόμα πιο έτοιμος».
Για την προσωπική εδραίωση στον Παναθηναϊκό:
«Η ζωή στα φέρνει αυτά. Είμαι υπομονετικός, ποτέ δεν έχω βιαστεί. Με την πίστη στον Θεό και στον χρόνο, θα καταλάβουμε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή. Θα ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις, που μπορεί να έρθουν. Δεν είναι πάντα η δική μου επιλογή για το τι θα γίνει. Ό,τι είναι να γίνει, να είναι για το καλό όλων μας».
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης να είναι ίνδαλμα για τα νέα παιδιά:
«Αυτό είναι μεγαλύτερο βάρος από το ποδοσφαιρικό. Οτιδήποτε κάνω μπορεί να έχει αντίκτυπο στις ζωές των παιδιών. Το πιο σημαντικό κομμάτι δεν είναι το ποδόσφαιρο, αλλά η ζωή έξω από το ποδόσφαιρο. Εάν έχω καταφέρει να χτίσω κάτι και τα παιδιά με βλέπουν σαν είδωλο και το απολαμβάνουν όλο αυτό, εγώ είμαι ικανοποιημένος. Δεν θέλω ποτέ να χαλάσω την εικόνα μου, για τις πράξεις μου έξω από το γήπεδο. Στο γήπεδο κάποιες στιγμές θα είμαι καλός, κάποιες όχι, αλλά έχει σημασία το πως είμαστε στην εξωτερική μας ζωή και την καθημερινότητά μας».
Για το ότι είναι αναγνωρίσιμος με το μικρό του όνομα:
«Είναι πολύ όμορφο αυτό που γίνεται, γιατί δεν με έχει ο κόσμος ως ένα από ποδοσφαιριστή. Με έχουν ως ένα μέλος της οικογένειάς τους. Βγαίνοντας έξω το καταλαβαίνω ακόμα περισσότερο. Με αποκαλεί ο κόσμος Φωτάρα. Εκεί αντιλαμβάνομαι την αγάπη του κόσμου, για αυτό που κάνω μέσα και έξω στο γήπεδο. Το χαίρομαι μέσα από την καρδιά μου. Και θέλω να είμαι το ιδανικό πρότυπο για όλους».
Για την αναγνωρισιμότητα σε σχέση με την ιδιωτική του ζωή:
«Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να έχω μία διαφορετική εικόνα στην προσωπική μου ζωή. Για να μιλήσουμε ανοικτά, στα social media η κριτική έχει ξεφύγει. Το ζούμε όλοι όσοι κάνουμε κάτι που χρίζει προβολής. Αυτό που με ενοχλεί, έχει να κάνει με την προσωπική ζωή. Στην ποδοσφαιρική ζωή είναι κάτι που το έχω περάσει. Αν ανεβάσω μία φωτογραφία με την κοπέλα μου και ο άλλος το συνδυάσει με το ποδοσφαιρικό και η κοπέλα μου δεχθεί μία κριτική, είναι κάτι που δεν το αντιλαμβάνομαι. Γιατί γίνεται αυτή η σύνδεση; Είναι αδιανόητο για εμένα. Αν εγώ βγαίνω έξω και πίνω, να γίνει. Θα πει ο άλλος ότι δεν ξεκουράζομαι καλά. Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει... Όταν υπάρχει, όμως, αγάπη και κατανόηση στο ζευγάρι τίποτα δεν μπορεί να το επηρεάσει. Εγώ που το έζησα, δεν με άγγιξε καθόλου και δεν μας άγγιξε και γενικά. Ίσα – ίσα γελούσα κάποιες φορές. Μέχρι να το αντιληφθεί η Ελένη να καταλάβει τι γίνεται, ήταν τρομαγμένη. Μετά γελούσαμε μαζί. Το χειρότερο που συνέβη πέρυσι ήταν πέρυσι. Είμαστε μαζί πριν αρχίσει η σεζόν, που εξελίχθηκε καλά για εμένα. Όταν τραυματίστηκα, έγινε γνωστό ότι είμαι με την Ελένη. Και της έκαναν μία επίθεση. Εκεί ήταν το δύσκολο να το διαχειριστεί. Με τη συζήτηση που της έκανα, αντιλήφθηκε τι γίνεται. Ο κόσμος που το κάνει αυτό, έχει πρόβλημα πρώτα ο ίδιος. Δεν μπορεί ο άλλος να αντιληφθεί ότι αυτός που κάνεις κριτική δεν σου έχει κάνει κάτι. Το πρόβλημα το έχεις, λοιπόν, στο σπίτι σου μέσα και στο κεφάλι σου. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να καταλάβουμε ότι η κακία που έχει κάποιος στα social media, βγαίνει από μέσα του. Ψυχολογικά από τότε που άρχισα τη σχέση μου, ηρέμησα. Είμαι πολύ καλύτερα».
Για την αμφισβήτηση που δέχτηκε, στην αρχή, όταν πήγε στον Παναθηναϊκό:
«Όταν είχα πρωτοέρθει, είχα κάποιους τραυματισμούς. Όχι μυικούς. Χτυπήματα. Αυτό που συνέβη ήταν να παίρνω ψυχολογικά και μέρος σε περισσότερα κομμάτια της προπόνησης. Το σημείο καμπής ήταν όταν μπήκα για τρεις φορές αλλαγές και έβαλα τρία γκολ. Ήμουν έτοιμος να παίζω. Ήθελα να βελτιώνομαι βήμα – βήμα. Εκείνη την περίοδο θα βοηθούσα παραπάνω την ομάδα, αν έπαιζα παραπάνω λεπτά. Ο προπονητής δεν έβλεπε κάτι τέτοιο. Το σεβόμουν. Εκνευριζόμουν, επειδή ένιωθα αδικία. Το βλέπεις και από τους συμπαίκτες σου, που σε ρωτάνε γιατί δεν σε βάζει. Είναι κάτι που δεν το βλέπεις μόνο εσύ. Το βλέπουν και οι συμπαίκτες μου. Και αναρωτιέσαι πότε θα έρθει η ευκαιρία. Άκουσα τον πατέρα μου, άκουσα τον φίλο μου, για να μπορέσω να το αλλάξω μέσα στο γήπεδο. Μόνο έτσι θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη προπονητή και συμπαικτών. Κατάφερα να το γυρίσω όλο αυτό. Μετά ο κόουτς με στήριξε και με έβαλε. Ήμουν έτοιμος να παίξω σε αυτό το επίπεδο. Και κατάφερα να κάνω το ένα παιχνίδι καλύτερο από το άλλο και να καθιερωθώ. Γενικά πάντα είχα τη βοήθεια, σαν ποδοσφαιριστής, να μπορώ να προσφέρω στο συνδυαστικό κομμάτι του παιχνιδιού. Αυτό που έλειπε ήταν κάποιες κινήσεις και το σκοράρισμα, που θα ερχόταν με καλύτερες εκτελέσεις. Το βασικό στο ποδόσφαιρο είναι να είσαι εκεί. Το πρόβλημα είναι να μην κάνεις ευκαιρίες. Το είχα αυτό, στην αρχή της καριέρας μου. Ήταν όλα τέλεια, αλλά δεν έκανα σουτ. Εκεί έκατσα να αναλύσω, γιατί ο Σπόραρ, για παράδειγμα, σουτάρει και εγώ όχι. Έτσι βελτίωσα τις κινήσεις μου. Από το να βλέπω τον άλλον. Ο πρώτος τρόπος να βελτιωθείς είναι να βλέπεις τις κινήσεις που κάνει ο ποδοσφαιριστής, τον οποίο επιλέγει ο προπονητής αντί για εσένα. Ο προπονητής βλέπει πάντα κάτι που εσύ δεν το βλέπεις εκείνη τη στιγμή. Μετά από κάποιο σημείο, βέβαια, δεν ήξερα τι βλέπει και δεν το βλέπω εγώ (γέλια)».
Για το αν μπορεί να παίξει όχι μόνο φορ, αλλά και πίσω από τον επιθετικό:
«Τα στοιχεία μου είναι τέτοια, που μπορώ να προσφέρω στη θέση. Είμαι ένας παίκτης πιο ελαστικός, πιο flexible. Δεν είμαι σέντερ φορ, που θα περιμένω την μπάλα. Θα χαθούν άλλα πράγματα μέσα στην ομάδα, για αυτό και κανείς δεν επιλέγει να το κάνει αυτό. Έχει να κάνει με το τακτικό κομμάτι. Όσες φορές έχω παίξει εκεί, πάντως, το έχω κάνει καλά».
Για το γκολ με τη Λανς, που αποτελεί ένα σήμα κατατεθέν των δυνατοτήτων του:
«Είναι κάτι που το κάνω από μικρός. Και με τη Λαμία πέρυσι, έχω πέρασει τέσσερις – πέντε παίκτες. Με τον Λεβαδειακό είχα βάλει ένα ίδιο γκολ, που είχα κάνει πάλι ένα σλάλομ. Είναι κάτι που το είχα δουλέψει από πολύ μικρός. Ο πατέρας μου, μετά που μιλήσαμε, μου είπε ότι το έχει δει δεκάδες φορές από εμένα. Είχε γίνει χαμός με αυτό το γκολ, αλλά εγώ ένιωθα ότι το έχω αυτό το γκολ, δεν χρειάζεται να γίνεται αυτό. Αλλά είναι λογικό αυτό που έγινε. Δεν μπαίνει αυτό το γκολ κάθε Κυριακή, ούτε εγώ το βάζω συνέχεια. Είναι ένα στοιχείο του παιχνιδιού μου το drive, η κατά μέτωπον επίθεση, με τις ντρίμπλες. Ήταν κάτι που περίμενα ότι θα το κάνω και θα το ξανακάνω. Ήταν σημαντικό το γκολ. Κάποιες στιγμές, όταν παίζαμε με τη Λανς, αντιλαμβανόμασταν ότι δεν είμαστε στα καλύτερά μας ψυχολογικά και σωματικά. Μας είχαν κουδουνιάσει κάποια στιγμή. Δεχτήκαμε την κόκκινη και μετά αντιδράσαμε. Προσωπικά, θεωρώ ότι έχω κάτι το αναπάντεχο στο παιχνίδι. Είναι ένα προνόμιο που έχω και το έχει και η ομάδα αυτό».
Για το αν έχει άγχος, αυτήν την περίοδο, που τα γκολ δεν έρχονται:
«Το έχω μέσα μου, το σκέφτομαι, αλλά δεν είμαι άνθρωπος που, γενικότερα, αγχώνομαι. Προσπαθώ να δω τι γίνεται λάθος. Κάποιες φορές είναι από τη μη δημιουργία ευκαιριών από την πλευρά της ομάδας και μη καλών κινήσεων και εκτελέσεων από την πλευρά μου. Αυτό συμβαίνει. Για παράδειγμα, αυτό συμβαίνει και στον Εμπαπέ τώρα. Αν δεις κάποια παιχνίδια, θα το τσεκάρεις. Μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε. Είναι θέμα χρόνου. Το γκολ είναι σαν τη κέτσαπ. Προσπαθείς, προσπαθείς, προσπαθείς και κάποια στιγμή βγαίνει όλο μαζί. Οπότε το περιμένω να έρθει όλο μαζί. Είμαι χαρούμενος να βγαίνω στις ευκαιρίες. Αν βγαίνω στις ευκαιρίες θα έρθει και το γκολ. Έχει να κάνει και με το γεγονός ότι δεν έκανα προετοιμασία. Και με το σωματικό σκέλος. Στην προετοιμασία χτίζεις τη χρονιά. Χτίζεις να μπορείς να ανταπεξέλθεις. Το σώμα μου δεν το είχε αυτό. Είμαι ένας ταχυδυναμικός παίκτης. Σπριντάρω στο παιχνίδι, μαζί με τον Βαγιαννίδη πιστεύω τις περισσότερες φορές. Είναι επώδυνο για το σώμα και χρειάζεται καλή βάση, το οποίο δεν το είχα φέτος. Προσπαθώ να το χτίσω και θα το κάνουμε βήμα – βήμα. Με λεπτά συμμετοχής και να νιώθω άνετα εγώ μέσα στο γήπεδο. Υπάρχουν στιγμές, που είναι φυσιολογικό να κουράζομαι λίγο πιο εύκολα. Να μην μπορώ να κάνω κινήσεις αλλεπάλληλες. Παιχνίδι με το παιχνίδι χτίζεται και θα έρθει».
Για τους αριθμούς του στον Παναθηναϊκό, τη στατιστική του, και αν τους κοιτάζει:
«Γενικά, με τα λεπτά μου έχω ένα θέμα. Στην αρχή θα μπορούσα να είχα περισσότερα. Δεν τους κοιτάζω, πάντως, αν και θα έπρεπε να το κάνω λίγο περισσότερο. Δεν βλέπω συμμετοχές και γκολ, γιατί τα μισά παιχνίδια είναι δέκα λεπτά ως αλλαγή. Δεν μπορείς να κάνεις έτσι αξιολόγηση. Μία συμμετοχή είναι και ένα τρίλεπτο, που έχω παίξει».
Για το πέναλτι, στις καθυστερήσεις, με τη Μαρσέιγ στη Μασσαλία και την πρώτη εκτέλεση στη διαδικασία:
«Η ψυχούλα μου το ήξερε... Πράγματι, το πρώτο πέναλτι είναι το πιο σημαντικό. Υπήρχε πίεση μέσα μου. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που πάει να χτυπήσει τέτοιο πέναλτι και δεν έχει πίεση. Μέσα μου ένιωθα ότι είναι ένα πέναλτι, που θα καθορίσει το μέλλον μας και το μέλλον μου. Ήξερα ότι μπορώ να κερδίσω με αυτό το πέναλτι ψυχολογία. Και εγώ και η ομάδα, αλλά και credits για τη θέση μου. Εκείνη τη στιγμή περνάνε από το μυαλό σου πολλά. Προσπάθησα να μείνω πολύ συγκεντρωμένος. Είχα κάνει προπόνηση πολύ στα χτυπήματα. Χτυπούσα συνεχώς πέναλτι στην προπόνηση. Βρήκα και τη γωνία καλά. Κατάφερα να κάνω την τέλεια εκτέλεση και στα δύο πέναλτι. Στο τελευταίο που χτύπησα (εννοεί στον Βόλο), επειδή ήμουν τραυματίας είχαν να προπονηθώ στα πέναλτι δύο εβδομάδες. Το χτύπημα δεν ήταν αυτό που έπρεπε. Την επόμενη ημέρα πήγα και εκτέλεσα αρκετά πέναλτι, για να καταφέρω να έχω το χτύπημα που θέλω. Το πέναλτι δεν έχει να κάνει τόσο με την ψυχολογία, όσο με τη στιγμή. Πως αντιλαμβάνεσα και διαχειρίζεσαι την πίεση».
Για την πιο έντονη στιγμή με τον Παναθηναϊκό:
«Οι κατακτήσεις των Κυπέλλων σίγουρα, για τις καλές στιγμές. Έχω ένα βάρος για εκείνο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Είναι αυτό που λέμε, θα ήθελα να το παίξω ξανά. Έχω ξαναπεί, να παίξω βασικός σε αυτό το παιχνίδι θέλω. Αυτό το παιχνίδι και το ματς που ισοφάρισε ο ΟΦΗ στην έδρα μας, έκριναν το Πρωτάθλημα. Είχαν χαθεί ευκαιρίες και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, που έπαιξα δεκάρι. Αλλά με τον ΠΑΟΚ, λες, μπορεί να χαθούν βαθμοί. Αλλά με τον ΟΦΗ στην έδρα σου, δεν μπορείς να χάσεις βαθμούς όταν πας για Πρωτάθλημα. Αυτό ήταν το κομβικό σημείο στο Πρωτάθλημα. Δεν το λέω για τον ΟΦΗ ότι είναι μικρή ομάδα. Είναι παραδοσιακά δύσκολος αντίπαλος. Λες ότι αυτό το παιχνίδι πρέπει να το κερδίσουμε, γιατί πάμε για Πρωτάθλημα. Καλά παίξουμε ή κακά παίξουμε, πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ