10+1 αστέρια που θα απουσιάσουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA
i

© FIBA

10+1 αστέρια που θα απουσιάσουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA

Νίκος Καλαμπάκας 13:30 - 24.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:01 - 14.08.2024

Μετρώντας αντίστροφα για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το Sportal σας παρουσιάζει τις πιο ηχηρές απουσίες από τη διοργάνωση της FIBA.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινάει σε μια εβδομάδα (25/8) και η FIBA φιλοδοξεί η φετινή διοργάνωση να είναι η πιο πετυχημένη εμπορικά.

Όμως η αλήθεια είναι πως οι απουσίες από το τουρνουά, είναι πολλές και... ηχηρές!

Κορυφαίοι παίκτες από όλες σχεδόν τις χώρες που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά δεν θα βρεθούν στο μεγάλο ραντεβού του Παγκοσμίου Μπάσκετ, αποδυναμώνοντας έτσι πολλές ομάδες που είχαν βλέψεις για διάκριση.

Το Sportal σας παρουσιάζει τις δέκα μεγαλύτερες απουσίες του τουρνουά.

Νίκολα Γιόκιτς

Η Σερβία δεν θα έχει στη σύνθεσή της τον φετινό MVP του ΝΒΑ. Ο Νίκολα Γιόκιτς οδήγησε το Ντένβερ στο πρώτο του πρωτάθλημα στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, όμως δεν θα ενισχύσει τη Σερβία αφού ο ίδιος είπε στην ομάδα ότι έπειτα από 89 παιχνίδια με τους Νάγκετς χρειαζόταν ξεκούραση.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Η Ελλάδα ήλπιζε ότι θα πάει στην Άπω Ανατολή έχοντας στη σύνθεσή της το μεγάλο της αστέρι κι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ. Ωστόσο ένας τραυμτισμός στο γόνατο κράτησε εκτός τον Γιάννη κι έτσι ο Ιτούδης δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του.

Ντομάντας Σαμπόνις

Το μεγάλο πλήγμα της Λιθουανίας στο τουρνουά, ακούει στο όνομα Σαμπόνις. Ο γιος του θρυλικού Άρβιντας είχε τραυματιστεί στον αντίχειρα και δεν πρόλαβε να αποθεραπευτεί. Έτσι τη θέση του πήρε ο Μοτεγιούνας.

Κρίσταπς Πορζίνγκις

Η λετονία βάσιζε πολλά πάνω του, όμως πριν λίγες μέρες ο Κρίσταπς Πορζίνγκις ανακοίνωσε ότι η πελματιαία απονευρωσίτιδα που τον ταλαιπωρούσε, συνεχίζει να το κάνει. Ως εκ τούτου οι Λετονοί χάνουν το μεγάλο τους αστέρι, αφού ο παίκτης των Σέλτικς δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Βίκτορ Ουεμπανιαμά

Στην πρώτη του χρονιά στο ΝΒΑ ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά αποφάσισε να μην ακολουθήσει την εθνική Γαλλίας και να επικεντρωθεί στην προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν, που θα τον βρει στους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Ρούι Χατσιμούρα

Η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον του στους Λος Άντζελες Λέικερς, οδήγησε τον μεγάλο σταρ της Ιαπωνίας να πει «όχι» στην ομοσπονδία και να μην βρεθεί στη χώρα του προκειμένου να ενισχύσει την εθνική ομάδα. Πάντως, πετάχτηκε μια βόλτα μέχρι το ΣΕΦ για την προετοιμασία του...

Ρίκι Ρούμπιο

Ο Ρίκι Ρούμπιο προ λίγων ημερών ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στο τουρνουά, αφού αντιμετωπίζει θέματα ψυχικής υγείας. Οι συμπαίκτες του του ευχήθηκαν σύντομη ανάρρωση και άπαντες ευελπιστούν να επανέλθει πιο δυνατός τη νέα σεζόν.

Βασίλιε Μίτσιτς

Μια ακόμα σημαντική απουσία για τους Σέρβους, που μετά τον Γιόκιτς είδαν και τον Μίτσιτς να μην ακολουθεί την αποστολή, αφού προτίμησε να επικεντρωθεί στην προετοιμασία του ενόψει της νέας σεζόν που θα τον βρει στους Οκλαχόμα Θάντερ.

Γκόραν Ντράγκιτς

Δεν σκοπεύει να φορέσει ξανά τη φανέλα με το εθνόσημο ο Γκόραν Ντράγκιτς. Ο σπουδαίος γκαρντ της Σλοβενίας είναι σημαντική απουσία για την ομάδα του, αφού η εμπειρία του και οι ικανότητές του θα μπορούσαν να δώσουν πολύτιμες λύσεις στους Σλοβένους.

Μπεν Σίμονς

Ο Αυστραλός παίκτης των Νετς προτίμησε να εστιάσει στην προετοιμασία του, όντας τραυματισμένος στο γόνατο από τα μισά της περσινής σεζόν κι έπειτα.

Η ανάλυση της Εθνικής: Τα δυνατά σημεία, οι αδυναμίες και όλα όσα θέλετε να ξέρετε
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

15:45 - 20.08.2023

Η ανάλυση της Εθνικής: Τα δυνατά σημεία, οι αδυναμίες και όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Ο Δημήτρης Ιτούδης κατέληξε στην 12άδα με την οποία θα πορευτεί η Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Φιλιππίνων και το Sportal περνάει από... κόσκινο την «γαλανολευκη» λίγες μέρες πριν από την πρώτη «μάχη» της στο τουρνουά.

Τζαμάλ Μάρεϊ

Ο Τζαμάλ Μάρεϊ δεν θα ενισχύσει τελικά την εθνική ομάδα του Καναδά, αφού αν και η ομοσπονδία περίμενε τον πρωταθλητή του ΝΒΑ με τους Νάγκετς να βρίσκεται στο ραντεβού, εκείνος δεν βρίσκεται στο επιθυμητό σημείο της φυσικής του κατάστασης.