Σερέλης: «Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει περισσότερο από το +44»

Χρήστος Σερέλης

i

©Intime

Σερέλης: «Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει περισσότερο από το +44»

Sportal newsroom 21:51 - 23.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:06 - 14.08.2024

Ο Χρήστος Σερέλης μίλησε για τα κέρδη που θα αποκομίσει ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη απέναντι στο Περιστέρι στο Game 3.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-1 στη σειρά των ημιτελικών των Playoffs απέναντι στο Περιστέρι και πλέον είναι μια ανάσα από τους τελικούς, με τον Χρήστο Σεράλη να αναφέρεται στο τελικό αποτέλεσμα του ΟΑΚΑ και όχι μόνο. 

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού μίλησε για τη νίκη απέναντι στο Περιστέρι και στάθηκε στα κέρδη της ομάδας του από την αναμέτρηση, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την απουσία δεύτερου καθαρού «άσσου» από το ρόστερ των Playoffs.

Μια νίκη μακριά από τους τελικούς ο Παναθηναϊκός με 10 λεπτά άμυνα
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:07 - 23.05.2023

Μια νίκη μακριά από τους τελικούς ο Παναθηναϊκός με 10 λεπτά άμυνα

Ο Παναθηναϊκός έδωσε για ένα ημίχρονο το δικαίωμα στο Περιστέρι να ονειρεύεται break μέσα στο ΟΑΚΑ, αλλά μπήκε αφηνιασμένος στο τρίτο δεκάλεπτο και «καθάρισε» (89-80) για το 2-1 στην ημιτελική σειρά της Basket League.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: 

«Ήταν πολύ σημαντική ή άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο. Ήμασταν επηρεασμένοι από το χαμένο ματς αλλά αυτό το παιχνίδι θα μας βοηθήσει περισσότερο από τη νίκη με +44. Περιμένω ντέρμπι στο Περιστέρι και πρέπει να μπούμε με την λογική του τρίτου και του τετάρτου δεκαλέπτου και να κερδίσουμε Ξέρουμε τα προβλήματά μας. Η ομάδα, όταν παίζει με συγκέντρωση, σκοράρει. Όλα είναι θέμα άμυνας. Ο Φρανσίσκο ήτα καλός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όταν δυναμώσαμε την άμυνά μας ξεφύγαμε και στο σκορ».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χρήστος Σερέλης, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε της εντός έδρας αναμέτρησης με το Περιστέρι bwin: «Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά το παιχνίδι αμυντικά. Επιτρέψαμε στο Περιστέρι να σκοράρει 49 πόντους. Και ήταν σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτό το διάστημα πέντε παιδιά βρέθηκαν σε καλή μέρα και μπορέσαμε να σκοράρουμε πολλούς πόντους. Βέβαια όχι με την ομαδική λειτουργία που θέλουμε, κάτι που άλλαξε στα επόμενα 15 λεπτά. Δηλαδή στην 3η περίοδο και στα πέντε λεπτά της τελευταίας. Εκεί κρίθηκε και το ματς. Κάναμε αυτά που είχαμε πει στην άμυνα, ήμασταν ήρεμοι, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα και κάναμε 19 ασίστ. Η σειρά είναι 2-1 και οι παίκτες έχουν καταλάβει ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Θα πρέπει να παλέψουμε και να ματώσουμε σε όλα τα παιχνίδια και ελπίζω το Σάββατο να φτάσουμε στις 3 νίκες και να πάμε στον τελικό».

Στο πρώτο ημίχρονο ο Σιλβέιν Φρανσίσκο είχε βάλει μπελάδες στον Παναθηναϊκό με τα ντράιβ του και όπως είπε: «ο Φρανσίσκο ξεκίνησε με δύο τρίποντα, αλλά τον στέλναμε στην πλευρά που θέλαμε. Μας έκανε πιο παθητικούς και πιο αδύναμους στο να τον αντιμετωπίσουμε και αυτό του έδινε αρκετούς διαδρόμου . Τελείωσε το ημίχρονο με 6 ασίστ και 18-20 πόντους. Και είναι δύσκολο όταν επιτρέπεις σ' έναν καλό παίκτη να έχει τέτοια απόδοση. Για αυτό είπαμε στο δεύτερο ημίχρονο να είμαστε επιθετικοί. Και η ομάδα ήταν πιο συγκεντρωμένη και γενικότερη σε όλους τους παίκτες και έτσι ξεφύγαμε με 20 πόντους και έβαλε το Περιστέρι στην τρίτη περίοδο μόνο 10 πόντους».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην εμφάνιση των ψηλών της ομάδας του: «Ο Γκουντάιτις πάντα είναι μαχητικός. Είδαμε σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο κυρίως με τον Φρανσίσκο και αυτό μας μπέρδεψε στη συμπεριφορά. Και οι ψηλοί μας παίκτες έμειναν λίγο πιο πίσω για να προστατεύουν αυτά τα ντράιβ. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ μαχητικοί ο Παπαγιάννης με τον Αγραβάνη και αυτό έπαιξε ρόλο ώστε να δεχθούμε 10 πόντους. Όλη η ομάδα ήθελα να κερδίζει γιατί μας πλήγωσε η ήττα του Σαββάτου και αυτό ίσως να δημιουργεί και πίεση άγχος. Και όταν μπαίνεις δυνατά κα δεν σου βγαίνει το ματς και δέχεσαι καλάθια, γίνεσαι πιο διστακτικός».