A STATE OF MIND: «Η... καθόλου τυχαία Ζάλγκιρις και η ιστορική της ανατροπή στο Μιλάνο» (vid)

A STATE OF MIND: «Η... καθόλου τυχαία Ζάλγκιρις και η ιστορική της ανατροπή στο Μιλάνο» (vid)

Sportal newsroom 13:22 - 24.10.2024

To Sportal σας παρουσιάζει την... επιστροφή του A STATE OF MIND powered by «Τhe Bostonians». Μία κατάσταση του μυαλού που επαναφέρει στην επιφάνεια ιστορίες της Euroleague από το παρελθόν και το παρόν. Ο Κώστας Σωτηρίου λίγο πριν την δεύτερη μέρα δράσης ξεκινά τις αφηγήσεις του με το... φαινόμενο της Ζάλγκιρις.

Η Euroleague εκτός του ότι αποτυπώνει στα παρκέ την κορυφαία διασυλλογική μπάσκετ στην Ευρώπη, αποτελεί και μία περιπέτεια σώματος και μυαλού. Έτσι, το A STATE OF MIND powered by «Τhe Bostonians», που έκανε το ντεμπούτο του στο Sportal κατά τη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, τώρα επιστρέφει για τη σεζόν 2024-2025 και ο Κώστας Σωτηρίου συνεχίζει τις αφηγήσεις του...

Λίγο πριν την δεύτερη μέρα της πέμπτης αγωνιστικής της Euroleague, ήρθε η ώρα και η στιγμή να κάνουμε μία μικρή αναδρομή στις μέχρι τώρα εξελίξεις και το ενδιαφέρον εστιάζεται στην περίπτωση της Ζάλγκιρις. Μία παραδοσιακή ομάδα του θεσμού, που έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη δράση της.

Βασικό ζήτημα ανάλυσης του A STATE OF MIND powered by «Τhe Bostonians» είναι οι επιτυχίες των Λιθουανών και κυρίως η μεγάλη και ιστορική ανατροπή στο ματς της 2ης αγωνιστικής. Τότε που η ομάδα του Κάουνας αν και έχανε με 27 πόντους διαφορά από την Μιλάνο, τελικά κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη.

«Τελικά η νίκη της Ζάλγκιρις επί της Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα της Euroleague μόνο τυχαία δεν ήταν. Οι Λιθουανοί μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ απάντησαν με δύο μεγάλα... διπλά, στην Μπολόνια και στο Μιλάνο.

Μόνο που απέναντι στην Αρμάνι έγραψαν και ιστορία! Ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο come back στην ιστορία της Euroleague, αυτό των 27 πόντων.

Πριν από 12 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2012, πάλι με λιθουανική υπογραφή, καθώς προπονητής της πολωνικής Πρόκομ ήταν ο Κεστούτις Κεμζούρα, είχε κάνει το μεγάλο διπλό μέσα στη Σιένα. Τότε, κατά σύμπτωση, προπονητής της Μοντεπάσκι, ήταν ένας Ιταλός: Ο Λούκα Μπάνκι.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Είχε προηγηθεί η Σιένα με 28 πόντους και τελικά έχασε το ματς. Βέβαια, μένει να δούμε και το πρόγραμμα της Ζάλγκιρις, η οποία στα επόμενα οκτώ παιχνίδια, τα έξι θα τα δώσει στην έδρα της. Να δούμε πως θα τα διαχειριστεί! Όλο αυτό δημιουργεί ένα εξαιρετικό State of Mind για την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι».