Αντετοκούνμπο: «Από τις σημαντικότερες εμπειρίες στην καριέρα μου οι Ολυμπιακοί Αγώνες με την Ελλάδα»

Γιάννης Αντετοκούνμπο - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Αντετοκούνμπο: «Από τις σημαντικότερες εμπειρίες στην καριέρα μου οι Ολυμπιακοί Αγώνες με την Ελλάδα»

Παναγιώτης Ραμαντάνης 20:08 - 30.09.2024 / Ανανεώθηκε: 20:08 - 30.09.2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στη συνέντευξη τύπου των Μπακς για αυτό που έζησε με την Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και το ότι δεν προπονήθηκε με τον Λίλαρντ το καλοκαίρι.

Λίγες εβδομάδες έχουν απομείνει για το πρώτο τζάμπολ στο ΝΒΑ και η αναμονή είναι μεγάλη από τον κόσμο για το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου. Μία από τις ομάδες που για μία ακόμη σεζόν έχει υψηλές βλέψεις, είναι οι Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι θέλουν να δείξουν καλύτερο πρόσωπο από πέρσι, όπου το ταξίδι τους στα play offs τελείωσε σύντομα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πανέτοιμος για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και μίλησε στη συνέντευξη τύπου της ομάδας για τη νέα χρονιά. Ο «greek freak» τόνισε πάντως ότι η συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με την Ελλάδα, ήταν η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του, μαζί με την κατάκτηση του ΝΒΑ.

«Ήταν μία από τις σημαντικότερες εμπειρίες της ζωής μου, συγκρίνεται με την κατάκτηση του πρωταθλήματος του NBA το 2021. Ήμουν σημαιοφόρος, είχα την οικογένειά μου εκεί για να με υποστηρίξει. Το ολυμπιακό πνεύμα, το ολυμπιακό χωριό, χιλιάδες αθλητές, εθελοντές, διαφορετικά αθλήματα, διαφορετικές κουλτούρες. Το Παρίσι ήταν το μέρος με τη μεγαλύτερη ποικιλία. Ελπίζω να συμμετάσχω ξανά. Δεν έχει σημασία αν νικήσαμε ή αν χάσαμε, ήταν μία μοναδική εμπειρία».

Για τις προσθήκες της ομάδας και τον Λίλαρντ: «Πρώτα πρέπει να περάσουμε τον πρώτο γύρο. Δεν βρεθήκαμε με τον Λίλαρντ στη διάρκεια της offseason, ωστόσο ήμασταν σε διαρκή επαφή όλο το καλοκαίρι».

Για τον αδερφό του, Θανάση: «Η αποθεραπεία του πηγαίνει καλά. Μέρα με τη μέρα τα πάει καλά, προπονείται, φροντίζει το σώμα του. Είναι ένας σπουδαίος συμπαίκτης. Η ενέργειά του θα λείψει. Εδώ στην αίθουσα των μέσων ενημέρωσης, στα αποδυτήρια, στην αρένα, όλοι τον αγαπούν».