Αντετοκούνμπο: «Μεγάλες οι διαφορές του ΝΒΑ με τις διοργανώσεις της FIBA»

Γιάννης Αντετοκούνμπο - Φωτ. IMAGO

i

© Imago

Αντετοκούνμπο: «Μεγάλες οι διαφορές του ΝΒΑ με τις διοργανώσεις της FIBA»

Νίκος Καλαμπάκας 19:12 - 02.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:12 - 02.10.2024

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα της FIBA έκανε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ο οποίος μίλησε για τις διαφορές στις διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και του NBA.

Έπειτα από ένα ακόμα καλοκαίρι κατά το οποίο υπηρέτησε την εθνική μας ομάδα μπάσκετ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τόνισε στην ιστοσελίδα της FIBA ότι οι διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης βοηθούν τους παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ ώστε να είναι καλά προετοιμασμένοι.

Ο Greek Freak επισήμανε ότι πολλοί παίκτες έπειτα από τέτοιες διοργανώσεις έχουν κάνει καταπληκτικές σεζόν στη λίγκα, ενώ ανέλυσε τις διαφορές ανάμεσα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και το παιχνίδι στις ΗΠΑ:

«Πολλοί παίκτες που έπαιξαν στη FIBA προτού μπουν στη νέα σεζόν του ΝΒΑ, πραγματοποίησαν εκπληκτικές χρονιές. Μπορούμε να μιλήσουμε για τους Τζέιλεν Μπράνσον, Άντονι Έντουαρντς, Μπόμπι Πόρτις, Πάολο Μπανκέρο ή τον Ταϊρίς Χαλιμπέρτον με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Το στυλ μπάσκετ στην Ευρώπη ή στη FIBA είναι εντελώς διαφορετικό», είπε αρχικά ο Γιάννης .

Στη συνέχεια, για τις διαφορές που υπάρχουν σε ΗΠΑ και Ευρώπη, τόνισε:

«Το στυλ στην Ευρώπη ή στις διοργανώσεις της FIBA είναι πολύ διαφορετικό. Είναι πολύ δύσκολο να σκοράρεις και να λειτουργήσεις. Δεν μπορείς να κινηθείς και σου επιτρέπουν να είναι πολύ σκληρός σωματικά. Μόλις αντιληφθείς πώς να παίξεις με λιγότερο χώρο, όταν θα επιστρέψεις στο ΝΒΑ και θα έχεις πολύ περισσότερο spacing, θα είσαι ασταμάτητος».