Το «à tout à l'heure» του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Λούκα Ντόντσιτς - Τα στατιστικά των δύο NBA σταρ στον μεγάλο ημιτελικό!

Αντετοκούνμπο - Ντόντσιτς

i

© Intime

Το «à tout à l'heure» του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Λούκα Ντόντσιτς - Τα στατιστικά των δύο NBA σταρ στον μεγάλο ημιτελικό!

Ευτυχία Οικονομίδου 19:26 - 06.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:10 - 06.07.2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε έτσι κι αλλιώς το προβάδισμα σε κάθε συνάντησή του με τον Λούκα Ντόντσιτς και είπε να το επεκτείνει και σε εθνικό επίπεδο με την Ελλάδα να κυριαρχεί απέναντι στην Σλοβενία στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά.

Μία Εθνική για… φίλημα. Απίθανη αναμέτρηση, άμυνα για σεμινάριο και τώρα… τελικός στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ με αντίπαλο μία εκ των Κροατία ή Δομινικανή Δημοκρατία.

Για πρώτη φορά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αντιμετώπισε τον Λούκα Ντόντσιτς σε επίπεδο εθνικών ομάδων με την Ελλάδα να κοντράρει την Σλοβενία στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά και να την ρίχνει στο… καναβάτσο πραγματοποιώντας μία εμφατική νίκη (96-68).

Ελλαδάρα έτοιμη για Παρίσι: Περίπατος απέναντι στη Σλοβενία του Ντόντσιτς και 40 λεπτά μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

19:19 - 06.07.2024

Ελλαδάρα έτοιμη για Παρίσι: Περίπατος απέναντι στη Σλοβενία του Ντόντσιτς και 40 λεπτά μακριά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αυτή η Εθνική είναι για μεγάλα πράγματα. Η ομαδάρα του Σπανούλη ήταν επιβλητική κόντρα στην Σλοβενία, έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και επικράτησε με 96-68 της παρέας του Λούκα Ντόντσιτς και περιμένει Κροατία ή Δομινικανή Δημοκρατία για το τελευταίο βήμα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Οι δύο σταρ του NBA από το 2018 που συνυπάρχουν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχουν παλέψει ως αντίπαλοι εννέα φορές με τον «Greek Freak» να επικρατεί τις επτά από αυτές. Ωστόσο, όσο κι αν φαίνεται περίεργο ο Αντετοκούνμπο με τον Ντόντσιτς δεν έχουν συναντηθεί ως αντίπαλοι εκπροσωπώντας την Ελλάδα και την Σλοβενία αντίστοιχα.

Λούκα Ντόντσιτς vs. Γιάννης Αντετοκούνμπο πράξη νούμερο… 10 με φόντο Σπανούλη και τους Ολυμπιακούς Αγώνες (vid)
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

17:34 - 05.07.2024

Λούκα Ντόντσιτς vs. Γιάννης Αντετοκούνμπο πράξη νούμερο… 10 με φόντο Σπανούλη και τους Ολυμπιακούς Αγώνες (vid)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Λούκα Ντόντσιτς θα παλέψουν για μία θέση στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά. Αυτή θα είναι η δέκατη μεταξύ τους αναμέτρηση και η πρώτη σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Μία επική «μάχη» θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ με την παρουσία του Βασίλη Σπανούλη να αναμένεται καθοριστική.

Στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση σε εθνικό επίπεδο, η «γαλανόλευκη» δεν κέρδισε μόνο το ματς και την πρόκριση στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά, αλλά και τις εντυπώσεις.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ήταν πραγματικά καταιγιστική από την αρχή του παιχνιδιού και δεν σταμάτησε μέχρι και το φινάλε παίρνοντας τελικά και τη νίκη με σκορ 96-68.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε μία γεμάτη εμφάνιση με 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ένα κλέψιμο έχοντας, όμως πολύτιμη βοήθεια και από τους συμπαίκτες του.

Ο Τόμας Γουόκαπ ολοκλήρωσε το ματς με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ πολύτιμος ήταν τόσο ο Βασίλης Τολιόπουλος με 17 πόντους και 3/3 τρίποντα, όσο και ο Ντίνος Μήτογλου με 10 πόντους (2/3 τρίποντα και 6 ριμπάουντ.

Από την άλλη, ο Λούκα «Μάτζικ» ήταν απελπιστικά μόνος σημειώνοντας 21 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ έκανε 10 λάθη. Ο Τζος Νίμπο ήταν ο μοναδικός που προσπάθησε να σταθεί δίπλα στον Σλοβένο σταρ με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Μπορεί μεμονωμένα, λοιπόν, τα νούμερα του Ντόντσιτς να είναι πιο εντυπωσιακά σε σχέση με εκείνα του Αντετοκούνμπο, όμως το αποτέλεσμα μετράει και μην ξεχνάμε πώς ο Έλληνας σταρ πρέπει να κρατήσει δυνάμεις για τον τελικό της Κυριακής (07/07, 21:00) γι’ αυτό και αγωνίστηκε για 20 λεπτά.