Η Σολέ έκανε... αίσθηση με την απόκτηση του Αντρέ Ρόμπερτσον (vids)
i

© IMAGO

Η Σολέ έκανε... αίσθηση με την απόκτηση του Αντρέ Ρόμπερτσον (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:25 - 05.09.2024 / Ανανεώθηκε: 14:29 - 05.09.2024

Ο άνθρωπος που αντικατέστησε στην πρώτη πεντάδα τον Κέβιν Ντουράντ όταν το 2016 έφυγε από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, υπέγραψε στην γαλλική Σολέ και μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια αποχής λόγω τραυματισμών ο Αντρέ Ρόμπερτσον έρχεται στην Ευρώπη για αγωνιστική δράση.

Ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που εμφανίστηκαν την τελευταία δεκαετία στο NBA ήταν ο Αντρέ Ρόμπερσον. Και ο αόριστος χρόνος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο περιφερειακός από το Νιου Μέξικο, Draft πρώτου γύρου το 2013 (No 26), πάνω που είχε αρχίσει να κάνει αίσθηση στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ξαφνικά... εξαφανίστηκε!

Ο λόγος ήταν τρεις σοβαροί τραυματισμοί και ισάριθμα χειρουργεία. Mόνο που τώρα, στα 33 του χρόνια ετοιμάζει μία δυναμική επανεμφάνιση, αλλά δεν θα το κάνει στο πρωτάθλημα της χώρας του. Επέλεξε για πρώτη φορά στη ζωή του να αγωνιστεί στην Ευρώπη και η γαλλική Σολέ ανακοίνωσε την απόκτησή του. Στην πραγματικότητα όμως, του δίνει μία ευκαιρία για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του!

Ο Ρόμπερτσον, ο οποίος από το 2014 έως το 2018 ήταν κεντρικό πρόσωπο στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και μάλιστα όταν (το 2016) αποχώρησε ο Κέβιν Ντουράντ, εκείνος πήρε τον ρόλο του βασικού σμολ φόργουορντ.

Είναι χαρακτηριστικό πως τη σεζόν που ακολούθησε (2016-17) έπαιζε 30,1 λεπτά μέσο όρο, καταγράφοντας στη στατιστική του 6,6 πόντους, 5,1 ριμπάουντ, 1,2 κλεψίματα και 1 μπλοκ ανά αγώνα.

Τώρα, όμως στα 33 του χρόνια τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά. Ουσιαστικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει αγωνιστεί. Από το 2020 και έπειτα προσπάθησε να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο, αλλά το ταλαιπωρημένο κορμί και ειδικά τα γόνατά του δεν τον... στήριξαν.

Έπαιξε μόνο επτά ματς τη σεζόν 2019-20 με τους Θάντερ, που τρία χρόνια νωρίτερα του είχαν δώσει συμβόλαιο 30 εκατομμυρίων δολαρίων. Όταν αυτό εξέπνευσε όμως, το καλοκαίρι του 2020, τον άφησαν ελεύθερο. Από τότε μέχρι τώρα, έπαιξε 5 αγώνες στο NBA με τους Μπρούκλιν Νετς το 2020-21 και το 2023 είχε κάποιες guest εμφανίσεις με την θυγατρική ομάδα των Θάντερ στην G-League.

Στη Γαλλία με τη Σολέ, που συμμετέχει και στο Basketball Champions League της FIBA, θα προσπαθήσει να αποδείξει πως έχει ακόμα... καύσιμο στο ντεπόζιτό του και πως μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στην Ευρώπη.