Ο Τρινκιέρι έβγαλε το... καπέλο στον Βεζένκοφ: «Είναι ιδιοφυΐα, ο Κλέι Τόμπσον της Ευρώπης»

Φωτ. IMAGO

i

Αντρέα Τρινκιέρι / © IMAGO

Ο Τρινκιέρι έβγαλε το... καπέλο στον Βεζένκοφ: «Είναι ιδιοφυΐα, ο Κλέι Τόμπσον της Ευρώπης»

Απόστολος Μαυράκης 14:12 - 09.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:17 - 09.10.2024

Ο Αντρέα Τρινκιέρι, σε συνέντευξη τύπου της Ζαλγκίρις, μίλησε ενόψει του αγώνα της Παρασκευής με τον Ολυμπιακό, πλέκοντας το εγκώμιο τόσο του Βεζένκοφ όσο και όλου του ερυθρόλευκου συλλόγου για την προσπάθεια κατάκτησης της Euroleague.

Σε σχετική συνέντευξη τύπου της Ζαλγκίρις, η οποία διεξήχθη την Τετάρτη 9/10, ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε -μεταξύ άλλων- για το επικείμενο ματς των Λιθουανών με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Ο Ιταλός τεχνικός μόνο καλά λόγια είχε να πει για τους ερυθρόλευκους, κάνοντας μάλιστα ειδική μνεία στον Σάσα Βεζένκοφ, τον οποίο παρομοίασε με τον... Κλέι Τόμπσον!

Σχετικά με τον Βεζένκοφ, ο Τρινκιέρι τον αποθέωσε λέγοντας: «Είναι ο Βεζένκοφ, είναι μια ιδιοφυΐα. Είναι ο Κλέι Τόμπσον της Ευρώπης. Μπορεί να βάλει 30 πόντους χωρίς καν να σκάσει μια ντρίπλα. Πολύ σπάνιος. Είναι σαν ένας μονόκερος, μοναδικός στο είδος του».

Στην συνέχεια, ρωτήθηκε για το αν ο Φουρνιέ αποτελεί αδυναμία στην άμυνα του Ολυμπιακού και αν θα μπορούσε να στοχοποιηθεί από την επίθεση της Ζαλγκίρις: «Δεν μπορεί γιατί το αμυντικό τους σύστημα -το οποίο είναι μοναδικό- είναι φτιαγμένο ώστε να μην έχει καθόλου αδυναμίες και αυτό γιατί δίνουν τις καλύτερες βοήθειες (σ.σ. από την αδύνατη πλευρά και στις περιστροφές) από όλες τις ομάδες της Ευρώπης. Δεν βλέπω καμία αδυναμία σε αυτό»

Αναφέρθηκε επίσης στις κινήσεις του Ολυμπιακού το καλοκαίρι: «Πιστεύω πως έχουν φτιαχτεί για να το κερδίσουν (σ.σ. το τρόπαιο της Euroleague), επιτέλους. Παρακολουθώντας ως τρίτος, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να βλέπεις την αντίδραση αυτή. Έχασαν σε δύο Final-4, το ένα μάλιστα με το σουτ του Γιουλ. Πέρσι, έχασαν ξανά. Τι είπαν; «Θέλω κι άλλο, θέλω κι άλλο, θέλω κι άλλο». Οπότε και επένδυσαν παραπάνω, φέρνοντας πίσω από το NBA τον καλύτερό τους παίκτη. Μπορώ να δω ως τρίτος ποιά είναι η αποστολή τους. Είναι σε αποστολή να κερδίσουν τον τίτλο της Euroleague»

Εξοργισμένος Τρινκιέρι για την επίδοση του Σμάιλαγκιτς: «Πρέπει να συμβαδίσει με την ομάδα και όχι το αντίθετο»
EUROLEAGUE

10:19 - 07.10.2024

Εξοργισμένος Τρινκιέρι για την επίδοση του Σμάιλαγκιτς: «Πρέπει να συμβαδίσει με την ομάδα και όχι το αντίθετο»

Καταιγιστικός Αντρέα Τρινκιέρι μετά την ήττα της Ζαλγκίρις από την Ρίτας. Τα «έχωσε» σε δημοσιογράφο, ενώ δεν μάσησε τα λόγια του για την εμφάνιση του Άλεν Σμάιλαγκιτς.

Μπες ΕΔΩ και βρες όλα τα video της EuroLeague!

Τέλος, μίλησε για το ποιες θεωρεί καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη αυτήν την στιγμή: «Κατά την γνώμη μου Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Φενέρ είναι αυτή την στιγμή οι τρεις καλύτερες ομάδες. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει τίποτα, γιατί αυτό που μετράει είναι το ποιος θα είναι ο καλύτερος τον Μάιο».