Στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Αντρές Φελίζ

Στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Αντρές Φελίζ

Νίκος Καλαμπάκας 15:20 - 03.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:20 - 03.07.2024

Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης είναι και επίσημα ο Δομινικανός γκαρντ, Αντρές Φελίζ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε την απόκτηση του Αντρές Φελίζ από την Μπανταλόνα.

Ο σύλλογος έχει επισημοποιήσει την πρόσληψη του Δομινικανού πόιντ γκαρντ, ο οποίος είναι 26 ετών και αγωνίζεται στη Μπανταλόνα τις τελευταίες τρεις σεζόν. Την περασμένη μάλιστα ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς πόιντ γκαρντ στην Endesa League: είχε μέσο όρο 15 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και βαθμολογία στο pir 16,9 σε 28 αγώνες. Στο Eurocup τα στατιστικά του ήταν 14,7 πόντοι, 5,1 ασίστ, 4,7 ριμπάουντ και βαθμολογία 19,6.

Η άφιξη του Φελίζ στη Ρεάλ Μαδρίτης έρχεται μετά την αποχώρηση, στη θέση των πόιντ γκαρντ, του Σέρχιο Ροντρίγκες ( που ανακοίνωσε την αποχώρησή του ) και του Κάρλος Αλοσέν, ο οποίος θα αγωνιστεί στη Γκραν Κανάρια. Ως εκ τούτου, θα είναι ο αναπληρωματικός του Καμπάτσο στη θέση των πόιντ γκαρντ. Ο Φελίζ αρχικά προπονήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, παίζοντας στο Northwest Florida State College μεταξύ 2016 και 2018. Κατά τη δεύτερη σεζόν του, είχε μέσο όρο 20 πόντους, 6,1 ασίστ και 5,7 ριμπάουντ, χάρη στα οποία κέρδισε μία από τις θέσεις στο NJCAA (National Junior College Athletic Association) πρώτης ομάδας All-American.

Το 2018 μπήκε στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, όπου έπαιξε μέχρι το 2020. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, είχε κατά μέσο όρο 9,6 πόντους, 2,6 ασίστ και 3,9 ριμπάουντ. Αργότερα, αγωνίστηκε στην CB Prat στο LEB Plata League. Η προαγωγή του στην ACB έγινε με τη Joventut de Badalona τον Ιούλιο του 2021 και τώρα το 2024 αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη Μαδρίτη. Πριν από λίγες μέρες, από τη συγκέντρωση της εθνικής του ομάδας, ξεκαθάρισε ότι ήταν πολύ ενθουσιασμένος με την επιλογή να παίξει υπό τον Ματέο: « Είναι ένας σύλλογος που έχει πολλή ιστορία, πολύ ταλέντο, έναν απίστευτο κόσμο . Για μένα θα ήταν ένα σπουδαίο βήμα στην καριέρα μου γιατί το να παίζω για έναν σύλλογο σαν αυτόν, με τόση αναγνώριση, που αγωνίζεται πάντα σε όλες τις σημαντικές διοργανώσεις και κερδίζει πάντα τίτλους... θα ήταν σημαντικό για μένα».

Η Ρεάλ Μαδρίτης ενισχύει έτσι την ομάδα της με την άφιξη ενός νεαρού πόιντ γκαρντ όπως ο Φελίζ, ο οποίος θα προσφέρει ταχύτητα, αλλά και ικανότητα στο σκοράρισμα, χαρακτηριστικά που τον έχουν ήδη κάνει να ξεχωρίσει τόσο στην ACB και στο Eurocup.