H ομάδα του Σομπόρ, ιδιοκτησία της οικογένειας του Νίκολα Γιόκιτς ξαφνικά... ανέβηκε στη δεύτερη κατηγορία της Αδριατικής Λίγκας

H ομάδα του Σομπόρ, ιδιοκτησία της οικογένειας του Νίκολα Γιόκιτς ξαφνικά... ανέβηκε στη δεύτερη κατηγορία της Αδριατικής Λίγκας

H απόφαση της Βρσατς να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα της ABA 2, λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η δράση, στέλνει την ομάδα του Σομπόρ, που ανήκει στην οικογένεια του σούπερ σταρ του NBA, Νίκολα Γιόκιτς, από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία της Αδριατικής Λίγκας.

Με το που η Βρσατς ενημέρωσε τη διοίκηση της Αδριατικής Λίγκας πως δεν σκοπεύει να... κατέβει στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, πρώτα δημιουργήθηκε αναστάτωση. Κι αυτό γιατί η αγωνιστική δράση ξεκινά σε μία εβδομάδα. Αφού όμως, ηρέμισαν τα πνεύματα, επιστρατεύτηκε η λογική και ακολούθως πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις.

Έτσι, η ομάδα του Σομπόρ θα αντικαταστήσει την Βρσατς στη λίγκα και μέσα σε λίγες ώρες -κι ενώ προετοιμαζόταν για το πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας, η θέση της αναβαθμίστηκε. Το Σομπόρ είναι παγκοσμίως γνωστό τα τελευταία χρόνια. Ναι μεν δεν θεωρείται τουριστικό θέρετρο, αλλά καλοκαιρινά πλάνα από τον τόπο παρουσιάζονται παντού και συχνά. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με τον Νίκολα Γιόκιτς, που γεννήθηκε σε αυτή τη μικρή πόλη της Σερβίας και την επισκέπτεται με κάθε ευκαιρία. Εξαιτίας του λοιπόν, ο... μύθος του Σομπόρ έχει γίνει μεγάλος.

Μάλιστα, η ομάδα του τόπου του, είναι ιδιοκτησία της οικογένεια του τρεις φορές MVP και πρωταθλητή με τους Ντένβερ Νάγκετς, πράγμα που σημαίνει πως εκτός από τα άλογα, ο Joker πλέον πρέπει να ασχολείται και με το μπάσκετ της Σερβίας. Τα αδέλφια του και ο πατέρας του βέβαια, είναι πιο ενεργοί στις διαδικασίες, αλλά όλο και κάτι θα κάνει ο Νίκολα Γιόκιτς για να αυξήσει τον προϋπολογισμό -έστω και λίγο- μιας και σύντομα οι αγωνιστικές απαιτήσεις μοιραία θα αυξηθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρωτάθλημα της ABA 2 θα αγωνιστεί και ο Άλεξ Αντετοκούνμπο με την ομάδα της Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου, ενώ πέραν από την Βρσατς, άλλη μία ομάδα κινδύνεψε (λόγω οικονομικών ζητημάτων) να χάσει τη θέση τους από την κατηγορία: Η Βοϊβοντίνα. Μόνο που εκεί, ο πρόεδρος της ομάδας, πρώην NBAer και πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό (το 2000), Ζέλικο Ρέμπρατσα, κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της.