Σοκαριστικός τραυματισμός στην Αδριατική Λίγκα: Η πτώση του Ντανέου που... έκοψε την ανάσα (vid)

Σοκαριστικός τραυματισμός στην Αδριατική Λίγκα: Η πτώση του Ντανέου που... έκοψε την ανάσα (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:05 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:49 - 23.09.2024

O 22χρονος Σλοβένος φόργουορντ της Τσεντεβίτα, Ζίγκα Ντανέου, λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα με την FMP, τραυματίστηκε και εγκατέλειψε τον αγώνα με φορείο!

Τι το ήθελε να κάνει μπλοκ στον αντίπαλό του; Το αποτέλεσμα είχε κριθεί. Η FMP του Βελιγραδίου ήταν μπροστά στο σκορ με δεκατρείς πόντους διαφορά (75-62) κι ενώ απέμεναν τα τελευταία δευτερόλεπτα της τέταρτης περιόδου και τελευταίας αγωνιστικής περιόδου.

Τότε ήταν που ο νεαρός Σλοβένος φόργουορντ της Τσεντεβίτα, Ζίγκα Ντανέου, αποφάσισε πως δεν ήθελε να δεχθεί η ομάδα του κι άλλο καλάθι. Έτσι, προσπάθησε να σταματήσει τον αντίπαλό του και τα κατάφερε. Έκανε στον γκαρντ των Σέρβων μία εντυπωσιακή τάπα, μόνο που κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του συγκρούστηκε με τον συμπαίκτη του, Τζόαν Μπέρινγκερ και τότε ήταν που όλοι στο γήπεδο... πάγωσαν.

Ο διαιτητής έπιασε τα μαλλιά του, στην κλασσική ανθρώπινη κίνηση όταν «η ανάσα κόβετε». Συμπαίκτες και αντίπαλοι γούρλωσαν τα μάτια. Ο Ντανέου έπεσε στο παρκέ με τον αυχένα και η πρώτη εικόνα ήταν τρομακτική. Το ίδιο και η... δεύτερη ανάγνωση.

Ο 22χρονος λίγο έλειψε από την σύγκρουση να χάσει τις αισθήσεις του. Τελικά, τις διατήρησε, αλλά δεν ήταν σε θέση να φύγει περπατώντας. Τον πήρε το φορείο και εν μέσω εμψυχωτικών χειροκροτημάτων αποχώρησε. H κατάσταση του πάντως, σύμφωνα με την ενημέρωση της ομάδας του μετά τις ιατρικές εξετάσεις, απέφυγε τον σοβαρό τραυματισμό, ενώ θα κάνει νέες προληπτικές εξετάσεις πριν επιστρέψει στην προπόνηση.

O αγώνας ανήκε στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της Αδριατικής Λίγκας, κατά την οποία η «νεόδμητη» και φιλοξενούμενη στο πρωτάθλημα της ABA League, Ντουμπάι, νίκησε τον πρωταθλητή Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Για την... ιστορία η FMP νίκησε 75-62, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Ντανίλο Τάσιτς (23 πόντοι), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο άτυχος Ντανέου, πρόλαβε να παίξει συνολικά 3'16'', κατά την διάρκεια των οποίων κατέγραψε στη στατιστική του μόνο την τάπα λίγα δέκατα του δευτερολέπτου πριν τραυματιστεί.