Σφαιρόπουλος εναντίον Ομπράντοβιτς: Ξεκινούν οι τελικοί της Αδριατικής Λίγκας με τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν
i

© Intime

Σφαιρόπουλος εναντίον Ομπράντοβιτς: Ξεκινούν οι τελικοί της Αδριατικής Λίγκας με τον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτίζαν

Γιώργος Γαβριλάκης 12:36 - 13.05.2024 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 29.05.2024

Ο Ερυθρός Αστέρας του κόουτς Γιάννη Σφαιρόπουλου υποδέχεται το βράδυ της Δευτέρας (13/5, 21:30) στο Aleksandar Nikolić Hall την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι τελικοί της Αδριατικής Λίγκας κάνουν πρεμιέρα!

Τα ευρωπαϊκά τους όνειρα για την τρέχουσα σεζόν, παράμειναν υπαρκτά μόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου τους. Διότι, στο παρκέ ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτίζαν -παρά τις καλοκαιρινές επενδύσεις- δεν κατάφεραν να φανούν αντάξιοι του επιπέδου που απαιτούν τα Playoffs της Euroleague. Έμειναν και οι δύο εκτός δεκάδας και αποχαιρέτησαν από... νωρίς την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Τώρα, θα προσπαθήσουν και οι δυο να... σώσουν (οτιδήποτε αν σώζεται) με την κατάκτηση του τροπαίου της Αδριατικής Λίγκας. Μόνο που ένας από τους δύο θα πάρει τη χαρά και ο άλλος θα διπλασιάσει τη λύπη του. Διότι, ο ένας αντιμετωπίζει τον άλλον στη σειρά των τελικών που κρίνεται στις τρεις νίκες και ξεκινά το βράδυ της Δευτέρας (13/5, 21:30) από το Aleksandar Nikolić Hall του Βελιγραδίου.

Ο Ερυθρός Αστέρας του Γιάννη Σφαιρόπουλου φιλοξενεί την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και γενικά όλο το Βελιγράδι έχει κινητοποιηθεί και όσον αφορά στο φίλαθλο κοινό, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με τα αστυνομικά μέτρα που αναμένεται να είναι έντονα -αν όχι δρακόντεια.

«Έχουμε το πλεονέκτημα έδρας που πήραμε από την παρουσία μας στην κανονική διάρκεια και θέλουμε να πάμε στο πρώτο παιχνίδι με τη μέγιστη συγκέντρωση», είπε ο κόουτς Σφαιρόπυλος και σημείωσε πως «ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως παίζουμε κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι», βέβαια, ακόμα ο Έλληνας προπονητής, δεν ξέρει αν θα έχει στη διάθεσή του τον Τζόελ Μπολομπόι. Ο Αμερικανός (με ουκρανική υπηκοότητα) τέως σέντερ του Ολυμπιακού και πρώην της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού και η συμμετοχή του θα κριθεί λίγο πριν το τζάμπολ.