Παίκτης της ΑΕΚ Betsson και με τη βούλα ο Ναχίμ Αλίν

Παίκτης της ΑΕΚ Betsson και με τη βούλα ο Ναχίμ Αλίν

Χρήστος Τσάλτας 14:39 - 31.07.2024 / Ανανεώθηκε: 14:54 - 31.07.2024

Ο Ναχίμ Αλίν θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ Betsson την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, με την Ένωση να ανακοινώνει την απόκτησή του.

Το τρίτο μεταγραφικό της χτύπημα ανακοίνωσε η ΑΕΚ Betsson ενόψει της νέας σεζόν. Η Ένωση μετά τους Πρέντις Χαμπ και Γκραντ Γκόλντεν ενεργοποίησε και τη συμφωνία με τον Ναχίμ Αλίν, ο οποίος θα ξεκινήσει την επαγγελματική πορεία του από την Ελλάδα και το πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League.

Ο 23χρονος άσος θα φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα της ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, αποτελώντας λύση στην περιφέρεια. Ο Ντράγκαν Σάκοτα άλλωστε έλαβε ένα πολύ καλό scouting report από τον Ρικ Πιτίνο και αυτό ουσιαστικά «έτρεξε» τις διαδικασίες, προκειμένου ο Αλίν να γίνει παίκτης της ομάδας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Με την μεταγραφή του αποφοίτου του St. John's η ΑΕΚ Betsson έφτασε στους τέσσερις ξένους για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, με τις κινήσεις να συνεχίζονται τις επόμενες μέρες, όταν και το ρόστερ θα πάρει την τελική μορφή του ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ Betsson αναφέρει:

Η ΑΕΚ BETSSON BC ανακοινώνει, ότι συμφώνησε με τον Ναχίμ Αλίν (Nahiem Alleyne, 23 χρ. 1μ.93).

Ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα», έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025.

Βιογραφικό

Ο Ναχίμ Αλίν γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 2001, στη Georgia. Το 2019 ξεκίνησε την καριέρα του στο Κολεγιακό πρωτάθλημα με την Βιρτζίνια Τεκ, στην οποία έμεινε για τρεις σεζόν και είχε κατά μέσο όρο 9.7 πόντους, 1.5 ασίστ και 2.6 ριμπάουντ σε 23.9 λεπτά συμμετοχής.

Τη σεζόν 2022-2023 αναδείχθηκε πρωταθλητής του Κολεγιακού πρωταθλήματος με το Κονέκτικατ και στον τελικό αγωνίστηκε για 18 λεπτά, επιτυγχάνοντας 6 πόντους, ενώ μάζεψε και 3 ριμπάουντ.

Η περσινή αγωνιστική περίοδος τον βρήκε στο Κολέγιο St. John’s, όπου είχε κατά μέσο όρο 6.4 πόντους, 1.6 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 17.6 λεπτά.

Ναχίμ, καλώς όρισες στην οικογένεια της «Βασίλισσας».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!