Επίσημη η «βόμβα» Χέιλ στην ΑΕΚ Betsson!

Επίσημη η «βόμβα» Χέιλ στην ΑΕΚ Betsson!

Χρήστος Τσάλτας 16:37 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 16:49 - 14.08.2024

Η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού είναι γεγονός, με τον Χάντερ Χέιλ να είναι και με τη βούλα παίκτης της ΑΕΚ Betsson για την ερχόμενη σεζόν.

Η βόμβα «έσκασε». Η μεγάλη μεταγραφή της ΑΕΚ Betsson πήρε πλέον επίσημη μορφή: ο Χάντερ Χέιλ άφησε τον Προμηθέα και την Πάτρα και μετακομίζει στην Αθήνα, για να φορέσει τα κιτρινόμαυρα της Ένωσης την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, σε μια κίνηση που ανεβάζει επίπεδο την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα.

Το deal ανάμεσα στον 27χρονο άσο και τους «κιτρινόμαυρους» είχε κλειδώσει από τα ξημερώματα της Κυριακής. Τότε ήταν που ο Χέιλ έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του στους ανθρώπους της ομάδας και ουσιαστικά από εκείνη τη στιγμή λογιζόταν ως παίκτης της ΑΕΚ Betsson.

Οι δύο πλευρές είχαν πολύ καλή επαφή όλο αυτό το διάστημα και χάρη στους χειρισμούς του Μάκη Αγγελόπουλου, αλλά και την τεράστια επιθυμία του να ενισχύσει το ρόστερ και να παρέχει στον Ντράγκαν Σάκοτα όλα τα εργαλεία για να «χτίσει» ένα ισχυρό κγκρουπ, κάμφθηκε κάθε αντίσταση και ο χαρισματικός σκόρερ μπαίνει στη... μηχανή της ομάδας για τη νέα σεζόν.

H ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ Betsson αναφέρει:

Η ΑΕΚ BETSSON BC ανακοινώνει, ότι συνήψε συμφωνία με τον Χάντερ Χέιλ (Hunter Hale, 27 χρ., 1μ.91).

Ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα», έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χέιλ γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1997 στο Michigan των Η.Π.Α και συγκεκριμένα στην κομητεία Kalamazoo. Εκεί έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στο Λύκειο, ενώ στο Κολέγιο αγωνίστηκε σε Central Michigan (2015-2016), Grand Valley (2017-2019) και Winthrop Eagles, με τους οποίους αναδείχθηκε μάλιστα MVP της περιόδου 2019-20 στην Περιφέρεια Big South.

Τον Φεβρουάριο του 2021 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Nelson Giants, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 26.9 πόντους ανά αγώνα, πρώτος στο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας. Το ευρωπαϊκό «ταξίδι» του ξεκίνησε το 2021 από την Μπόρατς Τσάτσακ, με την οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ (22.3 πόντους μ.ό.) του σερβικού πρωταθλήματος, τη δεύτερη χρονιά (2022-2023).

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο «συστήθηκε» στο ελληνικό κοινό και με το… καλημέρα, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Stoiximan Basket League, με τον Προμηθέα Πάτρας. Στην Ευρώπη ήταν εξίσου εξαιρετικός, έχοντας κατά μέσο όρο 17.6 πόντους ανά αγώνα (4ος στη σχετική λίστα).

Χάντερ, καλώς ήρθες στην οικογένεια της «Βασίλισσας».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!