Αρχίζουν οι εργασίες για τα γήπεδα της Ακαδημίας της ΑΕΚ - Το πλάνο για το «μέλλον» της Ένωσης

Αρχίζουν οι εργασίες για τα γήπεδα της Ακαδημίας της ΑΕΚ - Το πλάνο για το «μέλλον» της Ένωσης

Χρήστος Τσάλτας 10:49 - 10.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:50 - 10.07.2024

Η ΑΕΚ «τρέχει» με πυρετώδεις ρυθμούς και σε πολλά μέτωπα αυτό το καλοκαίρι, φροντίζοντας παράλληλα και την επόμενη μέρα της, που είναι η Ακαδημία του συλλόγου.

Ένας από τους άξονες στους οποίους είχε ρίξει σημαντικό βάρος από την πρώτη μέρα παρουσίας του στην προεδρία της ΚΑΕ ΑΕΚ ο Μάκης Αγγελόπουλος ήταν η ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής της ομάδας και η δημιουργία παικτών που θα αποτελούσαν τον μελλοντικό πυρήνα της πρώτης ομάδας.

Για ένα μεγάλο διάστημα ο άξονας αυτός ήταν άκρως ενεργός, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν στις τάξεις τους μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής, κάνοντας σημαντική επένδυση. Παράλληλα, υπήρξαν και διακρίσεις στα τμήματα υποδομής, γεγονός που αποτύπωνε την καλή δουλειά που γινόταν στα ενδότερα της ομάδας.

Τα χρόνια πέρασαν και πλέον η ΑΕΚ, έχοντας το δικό της «σπίτι», το κλειστό των Λιοσίων, ετοιμάζεται για ένα άτυπο restart και στον τομέα του αναπτυξιακού προγράμματος. Η Ένωση ρίχνει βάρος στο «αύριο» του συλλόγου όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις. Η πρώτη (πολύ) σημαντική κίνηση ήταν η ανακοίνωση της δημιουργίας Aκαδημαϊκού Αθλητικού Κέντρου, στο οποίο θα κατασκευαστούν δύο σύγχρονα γήπεδα (AirDome), για τις ανάγκες των τμημάτων υποδομής.

Το Ακαδημαϊκό Αθλητικό Κέντρο της ΑΕΚ θα έχει ως σημείο αναφοράς τα δύο γήπεδα, αλλά θα περιλαμβάνει γυμναστήριο, αποδυτήρια, αλλά και εστιατόριο, ενώ στο ένα από τα δύο γήπεδα θα υπάρχουν και κερκίδες. Μάλιστα υπάρχει στο πλάνο και η αξιοποίησή του από την ανδρική ομάδα της Ένωσης, για τις προπονήσεις των παικτών του Ντράγκαν Σάκοτα, στο πλαίσιο αποσυμφόρησης της κεντρικής σάλας του κλειστού των Λιοσίων.

Τα σχέδια έχουν ήδη τεθεί επί τάπητος και μάλιστα τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία του Ακαδημαϊκού Αθλητικού Κέντρου. Ένα έργο το οποίο αναμένεται να στεγάσει το «μέλλον» της ΑΕΚ, παρέχοντας στους παίκτες των ακαδημιών της ομάδας τις καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης. Άλλωστε σκοπός των «κιτρινόμαυρων» με το έργο αυτό ήταν να κινηθούν στα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ήδη άλλωστε έχουν γίνει διεργασίες και όσον αφορά το οργανόγραμμα των Ακαδημιών. Το management της ΑΕΚ BC ΑCADEMY παραχωρήθηκε στον Ενωσίτη επιχειρηματία Επαμεινώνδα Ζούζουλα και τους συνεργάτες του, προχωρώντας στην επιστροφή του Νίκου Χατζή στη θέση του προπονητή της ομάδας Εφήβων της ΑΕΚ. Επιπλέον, τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Ακαδημίας και των Τμημάτων Υποδομής αναλαμβάνει ξανά ο Γιώργος Νικολάου, ενώ Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ ανέλαβε ο Γιώργος Αρναουτάκης.