Εκεί που «χτίζεται» το μέλλον: Αυτοψία του Sportal στο AEK BC Academy Sports Center

AEK BC Academy Sports Center

Εκεί που «χτίζεται» το μέλλον: Αυτοψία του Sportal στο AEK BC Academy Sports Center

Χρήστος Τσάλτας 11:00 - 25.10.2024

Το μέλλον της ΑΕΚ χτίζεται σε πολύ γερά θεμέλια με ένα έργο πνοής, που αλλάζει επίπεδο την Ακαδημία. Το Sportal βρέθηκε στη Sunel Arena και σας παρουσιάζει υλικό από το νέο «στολίδι» της Ένωσης, το AEK BC Academy Sports Center.

Για τον οργανισμό της ΑΕΚ αποτέλεσε τεράστιο στοίχημα, αλλά και εξίσου μεγάλη πρόκληση για το μέλλον. Η Ακαδημία της ομάδας ξεκίνησε νέα προσπάθεια από μηδενική βάση το περασμένο καλοκαίρι, με σκοπό να αφήσει πίσω τα κακώς κείμενα και τις παθογένειες του παρελθόντος και να κοιτάξει την επόμενη μέρα με αισιοδοξία. Σε όλα τα επίπεδα.

Ο επιχειρηματίας Επαμεινώνδας Ζούζουλας ανέλαβε το management της ΑΕΚ BC Academy, έχοντας στο πλευρό του ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τα κατατόπια στην παραγωγική διαδικασία, αλλά έχουν καταθέσει και διαπιστευτήρια εντός του οργανισμού της Ένωσης για το τι μπορούν να κάνουν σε πολλούς τομείς.

Σε φουλ ρυθμό οι εργασίες στην ΑΕΚ BC Academy: Τοποθετήθηκε το μπαλόνι για το AirDome, το χρονοδιάγραμμα εργασιών
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

21:02 - 22.10.2024

Σε φουλ ρυθμό οι εργασίες στην ΑΕΚ BC Academy: Τοποθετήθηκε το μπαλόνι για το AirDome, το χρονοδιάγραμμα εργασιών

Η ΑΕΚ BC Academy έχει πατήσει... γκάζι για τις εργασίες που θα γίνουν με την κατασκευή των δύο γηπέδων AirDome, τα οποία βρίσκονται στην τελική ευθεία τους.

Από τον Γενικό Διευθυντή της Ακαδημίας της Ένωσης, Γιώργο Νικολάου, που επέστρεψε στο καίριο αυτό πόστο, ως τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ακαδημίας, Παναγιώτη Μάντζο, που κατέχει και θέση Operation Manager της ΑΕΚ Βetsson BC.

Μαζί τους σε ρόλο Τεχνικού Διευθυντή της AEK BC Academy βρίσκεται ο Γιώργος Αρναουτάκης, ένας άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια συνέβαλε τα μέγιστα στην αγωνιστική προσπάθεια της Ακαδημίας, σε όλα τα πόστα, ενώ είναι γνώστης της παραγωγικής διαδικασίας και αποτελεί άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης των ιθυνόντων την Ακαδημία.

Σε αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε ένας από τους πρώτους που στάθηκαν στο πλευρό των ανθρώπων της Ένωσης ήταν ο Νίκος Χατζής. Παίκτης-τοτέμ για την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, επέστρεψε στην Ακαδημία για να αναλάβει χρέη head coach στην ομάδα Εφήβων, η οποία πρόσφατα πανηγύρισε την επιστροφή της στην τελική φάση του Rising Stars, επιβεβαιώνοντας την αδιάκοπη δουλειά που γίνεται εντός των τειχών από το περασμένο καλοκαίρι έως και σήμερα.

Η κορωνίδα αυτής της προσπάθειας όμως είναι ένα έργο με τεράστια σημασία, που αναμένεται να φέρει την πλήρη εκτόξευση της Ακαδημίας. Αυτό δεν είναι άλλο από το AEK BC Academy Sports Center, το αθλητικό κέντρο της Ακαδημίας της ΑΕΚ, στο οποίο θα στεγαστεί το μέλλον του συλλόγου. Σκοπός είναι σε βάθος ετών, τριετία με πενταετία βάσει του πλάνου που έχει εκπονηθεί, είναι η Ακαδημία να αποτελεί κορυφαίο προορισμό για παίκτες με υψηλό potential απ' όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Μια μεγάλη πρόκληση, η οποία μπορεί να αλλάξει επίπεδο πλήρως όλο τον οργανισμό.

Το εξωτερικό του AEK BC Academy Sports Center

Οι εργασίες στο AEK BC Academy Sports Center συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς. Επί της ουσίας δεν σταμάτησαν ποτέ από το περασμένο καλοκαίρι, όταν και έβαλαν μπρος οι μηχανές. Πρόκειται άλλωστε για ένα έργο το οποίο δεν ήρθε στο μυαλό των ανθρώπων της Ένωσης από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά η ιδέα υπήρχε εδώ και αρκετά χρόνια, μέχρι να έρθει η ώρα της υλοποίησης από το περασμένο καλοκαίρι έως και σήμερα.

Φτάνοντας τον χώρο πλησίον της Sunel Arena δεσπόζει το μεγάλο μπαλόνι, στο οποίο εντός θα στεγαστεί το μέλλον της ομάδας. Το μπαλόνι υψώθηκε την Τετάρτη και πλέον συνεχίζονται οι εργασίες στο εσωτερικό. Θα δημιουργηθούν δύο γήπεδα, ένα με κερκίδες, στο οποίο θα δίνει η Ακαδημία της ομάδας τα παιχνίδια της και ένα ακόμα το οποίο θα είναι για τις προπονήσεις. Σε αυτά τα γήπεδα μάλιστα θα προπονείται και η ανδρική ομάδα της ΑΕΚ, στο πλαίσιο αποσυμφόρησης της κεντρικής σάλας της Sunel Arena.

Πέραν των δύο γηπέδων όμως θα κατασκευαστούν αποδυτήρια, γυμναστήριο, αλλά και χώρος που θα λειτουργεί ως εστιατόριο και θα μπορούν οι γονείς να παρακολουθούν τις προπονήσεις των παικτών τους. Πρόκειται για έναν χώρο που θα είναι στα πρότυπα των σύγχρονων Ακαδημιών της Ευρώπης, με την ΑΕΚ να θέλει να αφήσει το στίγμα της και σε αυτό το κομμάτι.

Ήδη μάλιστα έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση του παρκέ εντός του Αθλητικού κέντρου, ενώ τις επόμενες μέρες θα φτάσουν οι μπασκέτες, αλλά και ο εξοπλισμός προπόνησης για τα τμήματα υποδομής της ομάδας.

Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε πως θα γίνει ανάπλαση του χώρου πέριξ του Αθλητικού Κέντρου, με τους ανθρώπους της ομάδας να είναι αποφασισμένοι να δημιουργήσουν μια κιτρινόμαυρη πολιτεία η οποία θα αποτελεί τον πνεύμονα του συλλόγου. Τις επόμενες μέρες, όταν θα έχει πάρει την τελική μορφή του το αθλητικό κέντρο, θα έχει τοποθετηθεί και η επιγραφή του AEK BC Academy Sports Center, που θα δίνει ακόμα πιο όμορφο τόνο στο χώρο.

Σκοπός είναι να ολοκληρωθεί το έργο μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, με τους ιθύνοντες την Ακαδημία να θέλουν να κάνουν τα εγκαίνια του AEK BC Academy Sports Center με ένα μεγάλο event στο οποίο θα είναι καλεσμένες ομάδες της Ελλάδας και όχι μόνο για ένα μεγάλο τουρνουά Ακαδημιών, στο οποίο η ΑΕΚ θέλει να αφήσει το στίγμα της μέσα από το Αθλητικό Κέντρο της.

Πρόκειται για ένα έργο πολλών χιλιάδων ευρώ που αποτελεί τεράστια επένδυση για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου και στην Ένωση δουλεύουν πυρετωδώς για να είναι τα πάντα έτοιμα on time. Κάτι που μπορείτε να δείτε και στα πλάνα του Sportal, το οποίο βρέθηκε στο μέρος όπου θα «χτυπάει» η καρδιά της ΑΕΚ πολύ σύντομα.