«Είναι ερωτευμένος με το μπάσκετ, θα ταιριάξει στην ΑΕΚ»: Αυτός είναι ο Ελόι Ραμίρεθ, το «δεξί χέρι» του Χουάν Πλάθα

«Είναι ερωτευμένος με το μπάσκετ, θα ταιριάξει στην ΑΕΚ»: Αυτός είναι ο Ελόι Ραμίρεθ, το «δεξί χέρι» του Χουάν Πλάθα

Χρήστος Τσάλτας 21:03 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:24 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ προχώρησε σε ενίσχυση και στο προπονητικό επιτελείο της, με την πρόσληψη του Ελόι Ραμίρεθ και το Sportal παρουσιάζει τον Ισπανό κόουτς. Ο τρόπος δουλειάς, το work ethic του και οι πρώτες σκέψεις οτυ για την Ένωση.

«Είναι τρομερά εργατικός. Αγαπάει το παιχνίδι και βάζει πολύ ενέργεια σε αυτό, όπως οι προπονητές του υψηλότερου επιπέδου». Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο Ντιέγκο Κάπελαν τον Ελόι Ραμίρεθ, έναν νέο Ισπανό προπονητή, που μπήκε στην ελληνική καθημερινότητα εντελώς ξαφνικά.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ, το μεσημέρι της Τρίτης (20/06) ουσιαστικά... σύστησε τον Ισπανό κόουτς στο ελληνικό κοινό. Έναν προπονητή που για χρόνια βρισκόταν στους πάγκους στα ισπανικά παρκέ και πλέον έρχεται για να γίνει το «δεξί χέρι» του Χουάν Πλάθα στον πάγκο της Ένωσης. Σε μια σεζόν ιστορική για τον σύλλογο, καθώς θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την ίδρυσή του, γεγονός που θέτει άπαντες στην ομάδα επί ποδός, προκειμένου να δημιουργήσουν μια ομάδα που θα είναι ανάλογη του βεληνεκούς του συλλόγου και θα διεκδικεί τη νίκη.

Ο Ραμίρεθ έρχεται για να πλαισιώσει τον Χουάν Πλάθα και να γίνει το δεξί του χέρι σε αυτή την προσπάθεια. Μάλιστα έρχεται... ενημερωμένος για το τι εστί ΑΕΚ, αλλά και έτοιμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Ήδη άλλωστε έκανε σημαντική έρευνα για τον κόσμο της ομάδας, αλλά και για την ιστορία της, με τον Κάπελαν να τον βοηθάει σε αυτό το κομμάτι. «Ξέρω ότι είναι ενθουσιασμένος που έρχεται στην ΑΕΚ», τόνισε ο πρώην άσος του Ιωνικού, για να προσθέσει «Εγώ του είπα για τον κόσμο της ομάδας, που είναι καταπληκτικός και εκείνος ξέρει ήδη πάρα πολλά για την ομάδα».

Ο Κάπελαν έζησε από... πρώτη θέση τον κόουτς Ραμίρεθ, κατά την συνύπαρξή τους στην Μελίγια την σεζόν 2017-18 και έκτοτε δημιούργησαν πολύ καλή σχέση έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ, η οποία κρατάει έως και σήμερα. «Είχαμε πολύ καλή σχέση. Με βοήθησε πολύ, όπως και όλη την ομάδα. Ανέλαβε την Μελίγια στα μέσα της σεζόν και κατάφερε να παίξει τελικό ανόδου. Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η συμπεριφορά του, αλλά και η σκληρή δουλειά κάθε φορά που βρίσκεται στο παρκέ. Μου αρέσουν πολύ προπονητές που πιέζουν τους παίκτες τους με κάθε τρόπο και ταυτόχρονα μένουν ήρεμοι. Η αγάπη του για το παιχνίδι είναι πραγματικά τεράστια».

Ο Ραμίρεθ είναι ένας προπονητής που όλα αυτά τα χρόνια έδωσε έμφαση στη λεπτομέρεια και πώς θα βελτιώσει τους παίκτες του σε κάθε τομέα. Ιδίως ατομικά. Αυτό το στοιχείο αναμένεται να το μεταφέρει και στην Ελλάδα, για χάρη της Ένωσης. Γι αυτό άλλωστε είναι σίγουρος ο άλλοτε παίκτης του στην Ισπανία.

«Δούλεψε πολύ μαζί μου ατομικά πριν και μετά τις προπονήσεις. Κάθε φορά προσαρμοζόμουν στα στοιχεία που ήθελε εκείνος και αυτό με βοηθούσε στο σουτ μου και στον τρόπο που έπαιζα άμυνα. Βοήθησε πολύ τους παίκτες, αλλά και εμένα προσωπικά, με βίντεο και στον τομέα του σκάουτινγκ», υπογράμμισε ο Κάπελαν.

Τη νέα σεζόν θα είναι συνεργάτης του Χουάν Πλάθα, ενός προπονητή με τεράστιες περγαμηνές, πολύ δυνατό background και πνεύμα νικητή. Η ΑΕΚ άλλωστε έκανε τη μεγάλη κίνηση με την πρόσληψη του 60χρονου κόουτς, αλλάζοντας τις ισορροπίες. Και σε αυτή την προσπάθεια. Αυτή θα είναι και η πιο μεγάλη πρόκληση του κόουτς Ραμίρεθ, που μέσω της ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να πάει στο επόμενο επίπεδο.

Ελόι Ραμίρεθ

«Για τον κόουτς Ελόι θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Πάντα βρισκοταν γύρω από το υψηλό επίπεδο και περιστοιχιζόταν από προπονητές πολύ υψηλού επιπέδου. Πραγματικά πιστεύω ότι θα βοηθήσει την ΑΕΚ την επόμενη σεζόν και μπορεί να χτίσει κάτι πολύ καλό και επιτυχημένο στην Ευρώπη. Είναι το ιδανικό φιτ την κατάλληλη στιγμή και για την ομάδα και για τον προπονητή Ραμίρεθ», ήταν τα λόγια του Κάπελαν.