Τσέισον Ραντλ, ο Mr. Clutch της φετινής ΑΕΚ

Τσέισον Ραντλ

Τσέισον Ραντλ, ο Mr. Clutch της φετινής ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 16:20 - 27.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:26 - 14.08.2024

Όταν η ΑΕΚ Betsson χρειάστηκε μεγάλα σουτ τα βρήκε από το ίδιο πρόσωπο, τόσο στην πρεμιέρα, όσο και στην αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής. Ο Τσέισον Ραντλ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έδειξε πως μπορεί να γίνει ο παίκτης της τελευταίας στιγμής.

Τι χρειάστηκε η ΑΕΚ Betsson για να γυρίσει το παιχνίδι απέναντι στην Ντινάμο Σάσαρι; Πολλά πράγματα. Ένα εξ αυτών ήταν η ενέργεια στην άμυνα. Από εκεί κατάφερε να βάλει δύσκολα στο παιχνίδι της ομάδας του Πιέρο Μπούκι και όσο η αναμέτρηση βάδιζε στην τελική ευθεία της, τόσο έφερνε στα δικά της μέτρα τον ρυθμό.

Για να έρθει η ανατροπή ωστόσο χρειάζονταν και μεγάλα σουτ. Ειδικά στην τέταρτη περίοδο, όταν η μπάλα ζύγιζε βαριά και οι κιτρινόμαυροι χρειάζονταν λύσεις στην επίθεσή τους ο παίκτης που βγήκε μπροστά και πήρε όλα τα κρίσιμα σουτ ήταν ένας, ο Τσέισον Ραντλ.

Ο Αμερικανός γκαρντ έπαιξε και για τον Λάνγκστον Χολ, που ήταν τραυματίας, καλύπτοντας όσο μπορούσε το κενό του στη θέση του πλέι μέικερ. Μια θέση που δεν την ξέρει τόσο καλά, καθώς αυτή που του ταιριάζει καλύτερα είναι στο 2. Όμως ανταποκρίθηκε πολύ καλά, δίνοντας απαντήσεις και στον εαυτό του. Διότι στο πρώτο ημίχρονο υπέπεσε σε 5 λάθη, αρκετά εκ των οποίων φθηνά, για την ποιότητά του.

Την ώρα που η μπάλα ζύγιζε... τόνους όμως, εκείνος βγηκε μπροστά και πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Διότι στην τέταρτη περίοδο μέτρησε 4 τρίποντα, τα 3 εξ αυτών στα τελευταία λεπτά. Και το ένα ήταν πιο σημαντικό από το άλλο, με αποκορύφωμα το σουτ στα 37'' για το τέλος, που έβαλε την Ένωση μπροστά με 79-81. Ήταν το πρώτο προβάδισμα των «κιτρινόμαυρων» μετά το αρχικό 0-2.

Ο Ραντλ φέτος εξελίσσεται σε Mr. Clutch για την AEK Betsson. Διότι δεν είναι η πρώτη φορά που «μιλάει» σε κρίσιμο σημείο. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, απέναντι στην Λούντβιγκσμπουργκ, στο κλειστό των Λιοσίων και με το σκορ στο 76-79 εκείνος πήρε την ευθύνη της επίθεσης, σκόραρε, κέρδισε και φάουλ και ισοφάρισε σε 79-79. Ήταν το καλάθι που γύρισε το μομέντουμ και οδήγησε την Ένωση σε μεγάλη νίκη.

Στην Ιταλία ήρθαν τα 3 κρίσιμα δικά του τρίποντα στα τελευταία λεπτά του αγώνα για να αλλάξουν τον ρου της αναμέτρησης. Και όλα αυτά χωρίς να πιέζει κασταστάσεις, αφήνοντας απλώς το παιχνίδι να έρθει σε εκείνον, όπως κάνει κάθε παίκτης υψηλού επιπέδου.