Έκλεισε Σκορδίλη η ΑΕΚ Betsson, προσεχώς τα επόμενα «χτυπήματα»

Γάιος Σκορδίλης

Έκλεισε Σκορδίλη η ΑΕΚ Betsson, προσεχώς τα επόμενα «χτυπήματα»

Χρήστος Τσάλτας 10:22 - 23.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 23.07.2024

Η ΑΕΚ Betsson πατάει... γκάζι για την ενίσχυση του ρόστερ της, καθώς έχει δώσει τα χέρια με τον Γάιο Σκορδίλη, για την ενίσχυση του ελληνικού κορμού. Μένει στην Ένωση και ο Άλφης Πιλάβιος, προχωράνε οι μεταγραφές των ξένων.

Οι μέρες περνούν και η ΑΕΚ Betsson ανεβάζει στροφές, ώστε το ρόστερ της νέας σεζόν να είναι έτοιμο στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ήδη κρατήσει ένα σημαντικό κομμάτι του κορμού της περσινής σεζόν με τέσσερις Έλληνες παίκτες (Φλιώνης, Νετζήπογλου, Καράμπελας, Κουζέλογλου), αλλά και τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, γεγονός που δίνει το δικαίωμα στον Ντράγκαν Σάκοτα να φτιάξει το ρόστερ με μια καλή βάση από την περσινή σεζόν.

Ο ελληνικός κορμός της ομάδας αναμένεται να ενισχυθεί με την απόκτηση του Γάιου Σκορδίλη. Το Sportal αποκάλυψε το προχωρημένο της υπόθεσης και πως οι δύο πλευρές βρίσκονταν μια ανάσα από το deal, με τις επαφές των δύο πλευρών να μην κρατάνε πολύ.

Η ΑΕΚ Betsson πάει στη συνέλευση του ΕΣΑΚΕ με γεμάτη ατζέντα για πολλά θέματα
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:50 - 22.07.2024

Η ΑΕΚ Betsson πάει στη συνέλευση του ΕΣΑΚΕ με γεμάτη ατζέντα για πολλά θέματα

Η γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ είναι προ των πυλών και η ΑΕΚ Betsson αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, θέτοντας επί τάπητος πολλά σημαντικά θέματα για την επόμενη μέρα του πρωταθλήματος.

Το θέμα της απόκτησης του έμπειρου σέντερ είναι στην τελική ευθεία και απομένουν λεπτομέρειες. Οριστική συμφωνία ανάμεσα στην ΑΕΚ Betsson και τον 36χρονο σέντερ υπάρχει και αναμένεται να επικυρωθεί μέσα στην εβδομάδα. Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να έχει στις τάξεις της η ομάδα έναν βετεράνο με εμπειρία στο υψηλό επίπεδο, που θα βοηθάει στα αποδυτήρια τους νεότερους συμπαίκτες του.

Από εκεί και πέρα, ο ελληνικός κορμός της ομάδας θα ενισχυθεί και με την παραμονή του Άλφη Πιλάβιου, ο οποίος αγωνίστηκε στην Ένωση και την περασμένη αγωνιστική περίοδο, αποτελώντας θετική παρουσία στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια.

Οι μεταγραφές των ξένων

Πέραν του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας η ΑΕΚ Betsson δεν έχει προχωρήσει σε κίνηση για απόκτηση κάποιου ξένου παίκτη. Ακόμα τουλάχιστον, καθώς οι επαφές των ανθρώπων της ομάδας με επίδοξους στόχους είναι διαρκείς και μάλιστα σε πολύ προχωρημένο βαθμό.

Μάλιστα οι πληροφορίες του Sportal αναφέρουν πως τις επόμενες μέρες, ίσως και μέσα στην εβδομάδα, θα υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις από πλευράς της ομάδας. Ήδη η Ένωση έχει φτάσει σε συμφωνία με τρεις παίκτες στην περιφέρεια, αλλά και έναν σέντερ, που θα έχει τον ρόλο του rim protector.

Μάλιστα κανένας εξ αυτών δεν έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα στο παρελθόν, ενώ όλοι αποτελούν επιλογές του Σάκοτα. Αξίζει να αναφέρουμε πως σε πρώτη φάση θα αποκτηθούν έξι ξένοι ενώ ανάλογα με την προετοιμασία και εφόσον κρίνει σκόπιμο ο «Σάλε», τότε η Ένωση θα προχωρήσει και σε μεταγραφή έβδομου ξένου.

Σκοπός είναι η δημιουργία μιας «γεμάτης» και άκρως ανταγωνιστικής ομάδας, που θα παίζει σύγχρονο μπάσκετ, ενώ θα διαθέτει ποιότητα, ώστε να κοιτάζει στα μάτια κάθε αντίπαλο, ανεξαρτήτου δυναμικής.