Χάος στα Άνω Λιόσια: Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και της Ρέτζιο Εμίλια
i

ΑΕΚ-Ρέτζιο Εμίλια/ © Intime

Χάος στα Άνω Λιόσια: Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και της Ρέτζιο Εμίλια

Sportal newsroom 19:30 - 07.12.2022 / Ανανεώθηκε: 11:16 - 20.08.2024

Την ιταλική ομάδα ακολούθησαν στην Αθήνα περίπου 50-100 οπαδοί της και η έλλειψη αστυνομικής παρουσίας μέσα στο γήπεδο έφερε τη σύρραξη.

Τα αίματα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων δεν άργησαν να ανάψουν, με αναφορές να κάνουν λόγο για τραυματίες. Όλα ξεκίνησαν όταν οι Ιταλοί οπαδοί έκαναν-σχετικά-νωρίς αισθητή την παρουσία τους στις κερκίδες του κλειστού των Άνω Λιοσίων. 

Αισθητή ωστόσο ήταν και η απουσία των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα οπαδοί της «ένωσης» να κινηθούν απειλητικά προς το μέρος των φιλοξενούμενων. Πυροσβεστήρες άνοιξαν, η ατμόσφαιρα δεν άργησε να γίνει αποπνικτική, ενώ οι συμπλοκές που ακολούθησαν μπορεί να ήταν σχετικά σύντομες, αλλά είχαν σφοδρότητα και σαν αποτέλεσμα είχαν να υπάρξουν τραυματισμοί-τουλάχιστον δύο με τρεις Ιταλοί και να κληθεί ασθενοφόρο ώστε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα έντασης, οι άνθρωποι της Ρέτζιο Εμίλια ήταν έξαλλοι και έφτασαν μέχρι και να ζητήσουν την αναβολή του αγώνα. Οι διαβουλεύσεις έδωσαν και πήραν, ωστόσο η απόφαση των ιθυνόντων της FIBΑ ήταν να ξεκινήσει κανονικά-έστω και με σημαντική καθυστέρηση- το παιχνίδι. 

Δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη περιστατικού οπαδικής βίας, αυτή τη φορά εντός γηπέδου, που δυσφημίζει τη χώρα μας μιας και η είδηση έχει ήδη κυκλοφορήσει ευρέως.