Επίσημο: Τέλος ο Ζοάν Πλάθα από την ΑΕΚ

Ζοάν Πλάθα

Επίσημο: Τέλος ο Ζοάν Πλάθα από την ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 22:05 - 25.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 14.08.2024

Ο Ζοάν Πλάθα αποτελεί και με τη βούλα παρελθόν από την ΑΕΚ, με την Ένωση να ανακοινώνει το διαζύγιο με τον Ισπανό προπονητή έπειτα από επτά μήνες συνεργασίας.

Η εποχή του Ζοάν Πλάθα στον πάγκο της ΑΕΚ έφτασε στο τέλος της. Ο Ισπανός προπονητής δεν θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, παρά το γεγονός πως είχε υπογραφεί συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών το περασμένο καλοκαίρι.

Η πορεία της ομάδας και τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα έφεραν εξελίξεις, με την Ένωση να προχωρά στη λύση της συνεργασίας της με τον Ισπανό κόουτς, ο οποίος κάθισε στον πάγκο της ομάδας σε 22 επίσημα παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη, μετρώντας 11 νίκες και 11 ήττες στο διάστημα αυτό.

Η εκκίνηση της ΑΕΚ στο 2024 ήταν απογοητευτική ωστόσο, καθώς οι κιτρινόμαυροι μέτρησαν 4 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, χάνοντας σημαντικό έδαφος τόσο στην Stoiximan Basket League, όσο και στο BCL, όπου η Ένωση βρίσκεται στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Ο αντικαταστάτης του έχει ήδη βρεθεί στο πρόσωπο του Ηλία Ζούρου, με τον Έλληνα κόουτς να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας ως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

H AEK BETSSON BC ανακοινώνει τη λύση συνεργασίας με τον Κόουτς Ζοάν Πλάθα.

Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στον Καταλανό τεχνικό στον επόμενο σταθμό της καριέρας του.