Η ΑΕΚ υπολογίζει τον Λίντο για το ματς με τον Ολυμπιακό - Έρχεται κι άλλη μεταγραφή
i

© Getty Images / Ideal Images

Η ΑΕΚ υπολογίζει τον Λίντο για το ματς με τον Ολυμπιακό - Έρχεται κι άλλη μεταγραφή

Χρήστος Τσάλτας 14:24 - 03.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:52 - 14.08.2024

Ο Ρίκι Λίντο ανακοινώθηκε από την διοίκηση της ΑΕΚ και αναμένεται άμεσα στην Αθήνα ώστε την Κυριακή (7/1) να αγωνιστεί κόντρα στον Ολυμπιακό. Η απόκτησή του δεν επηρεάζει τη μεταγραφή του Μπράντον Νάιτ, ο οποίος έχει συμφωνήσει επίσης για συνεργασία μέχρι το τέλος της σεζόν.

Προσπάθησε να βάλει τα πράγματα σε μία σειρά και να τα ιεραρχήσει. Κι αφού τακτοποιήθηκε η κάλυψη του κενού που άφησε η φυγή του Μφιόντου Καμπενγκέλε με την προσθήκη του Τζόρνταν Μόργκαν, η ΑΕΚ με την έλευση του Ρίκι Λίντο καλύπτει τις αγωνιστικές ανάγκες που προέκυψαν όταν αποφάσισε να... αποχαιρετήσει τον Μπεν ΜάκΛεμορ

Μάλιστα, ο νεοαποκτηθείς ήταν μία περίπτωση που απασχόλησε για μέρες τον κόουτς Ζοάν Πλάθα, ο οποίος τελικά κατέληξε πως ο 29χρονος Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ, ήταν ο κατάλληλος για το πλάνο του. 

Τις τελευταίες δέκα μέρες οι άνθρωποι της Ένωσης μάζεψαν τις πληροφορίες που χρειάζονταν για τον παίκτη, που το καλοκαίρι αγωνίστηκε στην Κίνα και από τότε μέχρι σήμερα δεν είχε συμβόλαιο με κάποια ομάδα. Tον εμπιστεύτηκαν τελικά, κυρίως για τα χαρίσματά του στην επίθεση που αναμένεται να δώσουν λύσεις στην ομάδα. 

Άλλωστε, πρόκειται για έναν αθλητή που έχει επιλεχθεί στο Draft, στο Νο 43 το 2013 και μάλιστα από την ομάδα που την ίδια χρονιά είχε επιλέξει στο Νο 15 τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Δηλαδή, από τους Μιλγουόκι Μπακς. Επίσης, έχει κάνει «περάσματα» και από το κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης, καθώς το 2017 αγωνίστηκε για λίγο στην Αναντολού Εφές και για ακόμα πιο... λίγο στην Μπασκόνια.

Ο κόουτς Πλάθα έχει πολύ καλή εικόνα για το παιχνίδι του, τον περιμένει άμεσα στην Αθήνα και τον υπολογίζει για το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, την Κυριακή (7 Ιανουαρίου) για την 13η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, ενώ ο ίδιος έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της ΑΕΚ

«Είμαι ενθουσιασμένος για τη μεταγραφή μου αυτή. Ανυπομονώ να βοηθήσω της ΑΕΚ ώστε α πετύχει τους στόχους της», είπε για αρχή και κατάληξε πως «βλέποντας το ρόστερ, θεωρώ, ότι έχουμε μία ομάδα με πολύ ταλέντο. Χαίρομαι, που θα είμαι μέρος της. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με επέλεξαν. Περιμένω να παίξω μπροστά σ' αυτούς τους φανταστικούς φιλάθλους». 

H προσθήκη του Λίντο, αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση αυτή του Μπράντον Νάιτ. Ο πρώην NBAer αναμένεται να είναι η επόμενη μεταγραφή, καθώς οι δύο πλευρές φαίνεται πως έχουν συμφωνήσει ήδη για μία συνεργασία μέχρι το τέλος της σεζόν

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπασκόνια - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Τετάρτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!