Φιλικό με Απόλλωνα Πάτρας στα Λιόσια για την ΑΕΚ - Τα δεδομένα για Τίλμαν και Φλιώνη

ΑΕΚ - Ηλίας Ζούρος

Φιλικό με Απόλλωνα Πάτρας στα Λιόσια για την ΑΕΚ - Τα δεδομένα για Τίλμαν και Φλιώνη

Χρήστος Τσάλτας 16:59 - 22.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:11 - 14.08.2024

Ο Ηλίας Ζούρος και οι παίκτες του συνεχίζουν την καθημερινή δουλειά στο στρατόπεδο της ΑΕΚ, με την Ένωση να έχει φιλικό προπονητικού χαρακτήρα κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας. Ποια η κατάσταση των Τζάστιν Τίλμαν, Δημήτρη Φλιώνη.

Στην τελική ευθεία της σεζόν μπαίνει η ΑΕΚ, με τον Ηλία Ζούρο και τους παίκτες του να προπονούνται στο κλειστό των Λιοσίων, εκμεταλλευόμενοι την διακοπή λόγω των παραθύρων των εθνικών ομάδων.

Το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της Ένωσης, αυτό κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR για το Κύπελλο Ελλάδας, άφησε πολύ θετική εικόνα και παρά την ήττα η Ένωση έκανε βήματα προς τα εμπρός, με την επιστροφή του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, που επέστρεψε στη δράση και έδωσε το κάτι παραπάνω στην ομάδα του.

Από την περασμένη Δευτέρα οι κιτρινόμαυροι έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις, με τον Ζούρο να μην έχει στη διάθεσή του τον Γιάννη Κουζέλογλου, που βρίσκεται στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για τα παιχνίδια των προκριματικών του Eurobasket 2025, αλλά και τους τραυματίες Τζάστιν Τίλμαν και Δημήτρη Φλιώνη.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας μάλιστα η Ένωση θα δώσει φιλικό προπονητικού χαρακτήρα κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, στο κλειστό των Λιοσίων, με τον Ζούρο και τους συνεργάτες του να έχουν σαν στόχο να δουν τον βαθμό ετοιμότητας του γκρουπ σε αυτή τη φάση της διακοπής, αλλά και να φανεί εάν οι παίκτες του έχουν αφομοιώσει τα δικά του «θέλω» σε άμυνα και επίθεση.

Ο Έλληνας κόουτς άλλωστε έριξε μεγάλο βάρος στον τομέα της άμυνας, ώστε από εκεί να αρχίζει το παιχνίδι της ομάδας και η Ένωση να γίνεται και πάλι ένα σύνολο που θα είναι το ίδιο αποτελεσματικό και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Τι συμβαίνει με Τίλμαν και Φλιώνη

Οι δύο παίκτες που απουσιάζουν από τις προπονήσεις της ομάδας το τελευταίο διάστημα είναι οι Τζάστιν Τίλμαν και Δημήτρης Φλιώνης. Αμφότεροι δεν ταξίδεψαν στο Ηράκλειο για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας, στερώντας από τον Ζούρο δύο σημαντικές λύσεις σε περιφέρεια και φροντ λάιν αντίστοιχα.

Όσον αφορά την κατάσταση του Δημήτρη Φλιώνη, ο αρχηγός της ΑΕΚ εξακολουθεί να κάνει θεραπεία στη μέση, καθώς οι ενοχλήσεις δεν έχουν υποχωρήσει στο 100%. Μέρα με τη μέρα όμως η κατάστασή του παρουσιάζει βελτίωση και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να δοκιμάσει να μπει στο ομαδικό πρόγραμμα, κάνοντας τη δική του προσπάθεια ώστε να παίξει στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη (02/03).

Ο Τίλμαν από την πλευρά του υπέστη κάταγμα εκ κοπώσεως λίγες μέρες πριν από την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR για το πρωτάθλημα και στο κλειστό των Λιοσίων κυκλοφόρησε με μπότα. Ο Αμερικανός σέντερ όμως τις τελευταίες μέρες παρουσίασε βελτίωση στην κατάστασή του. Σε τέτοιο βαθμό ώστε να κάνει ατομικό πρόγραμμα στα Λιόσια και να προσπαθεί να καλύψει το χαμένο έδαφος. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δοκιμάσει και αυτές τις επόμενες μέρες να μπει σε ρυθμό προπονήσεων, ώστε να ενισχύσει την Ένωση στο άκρως απαιτητικό φίνις της σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση, στην ΑΕΚ υπάρχει και η τελευταία αλλαγή που θα κάνει ο Ηλίας Ζούρος, με τον Λάνγκστον Χολ να είναι ο παίκτης που αναμένεται να μπει και πάλι στο ρόστερ της Stoiximan Basket League. Ακόμα όμως δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το πότε θα προχωρήσει ο Έλληνας τεχνικός στην αλλαγή αυτή.