Η δικαίωση της ΑΕΚ με τον Μφιόντου Καμπενγκέλε: Τον στήριξε στα δύσκολα, της το ανταποδίδει στο παρκέ

Μφιόντου Καμπενγκέλε

Η δικαίωση της ΑΕΚ με τον Μφιόντου Καμπενγκέλε: Τον στήριξε στα δύσκολα, της το ανταποδίδει στο παρκέ

Χρήστος Τσάλτας 13:04 - 26.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:44 - 14.08.2024

Η μεγάλη παράσταση 30 πόντων και 16 ριμπάουντ απέναντι στον ΠΑΟΚ αποτελεί το talk of the town στον πλανήτη ΑΕΚ. Ο Μφιόντου Καμπενγκέλε ξεσήκωσε άπαντες στα Λιόσια, σε μια εμφάνιση που έρχεται να δικαιώσει τους ανθρώπους της Ένωσης που στήριξαν τον Καναδό σέντερ στα δύσκολα των προηγούμενων εβδομάδων.

Το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ πλησιάζει προς το τέλος του. Η ΑΕΚ Betsson είχε «κλειδώσει» τη νίκη της, η οποία ήρθε με ανατροπή και ένα καταιγιστικό δεύτερο ημίχρονο, που ήρθε να δείξει πως το ταβάνι του φετινού ρόστερ είναι πολύ υψηλό. Τα μάτια όλων όμως ήταν στραμμένα σε έναν άνθρωπο, τον Μφιόντου Καμπενγκέλε.

Ο Καναδός σέντερ ήταν το απόλυτο πρόσωπο της βραδιάς στα Λιόσια. Για το λόγο αυτό η αποθέωση προς το πρόσωπό του ήταν μοναδική. «Καμπενγκέλε οεοεοε» ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα στο γήπεδο από 5.000 και πλέον φίλους της ΑΕΚ.

Για πρώτη φορά επί εποχής Αγγελόπουλου ένας παίκτης της ομάδας γίνεται σύνθημα στα χείλη των φίλων της Ένωσης με τέτοια τρέλα και τέτοια ένταση. Ούτε στην μαγική σεζόν 2017-18 όπου ο Μάνι Χάρις ήταν το σημείο αναφοράς του ρόστερ δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Διότι στο πρόσωπο του Καναδού σέντερ οι φίλοι της ομάδας βρήκαν έναν παίκτη που βγάζει... τρέλα στο παρκέ και μπορούν να ταυτιστούν μαζί του. Το σύνθημα βγήκε αυθόρμητα άλλωστε μετά τα «όργια» που έκανε κόντρα στην άμυνα του ΠΑΟΚ.

Την οποία νίκησε κατά κράτος.

Η εμφάνιση του Σαββάτου όμως είχε ακόμα μεγαλύτερη αξία για ακόμα έναν λόγο. Διότι ήρθε να δικαιώσει τους ανθρώπους της Ένωσης που τον στήριξαν κατά το προηγούμενο διάστημα που ήταν εκτός δράσης. Ένα αρκετά ζόρικο σημείο στη σεζόν, όπου η Ένωση ήθελε κάθε παίκτη της και πόνταρε στον δυναμισμό του Καμπενγκέλε.

Εκείνος όμως ταλαιπωρήθηκε από θλάση μετά το παιχνίδι κόντρα στην Λούντβιγκσμπουργκ και έμεινε εκτός. Σαν να μην έφτανε ο τραυματισμός όμως ήρθε ένα σοβαρό οικογενειακό θέμα για να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο ζόρικα.

Καμπενγκέλαδος

Καμπενγκέλαδος

Στα Λιόσια δεν ήταν σεισμός, ήταν ο Μφιόντου Καμπενγκέλε που έκανε ό,τι ήθελε, διέλυσε τον ΠΑΟΚ και έδειξε πως η ΑΕΚ διαθέτει τον καλύτερο ψηλό στην Ελλάδα. Και μια ομάδα για πολύ μεγάλα πράγματα. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Καμπενγκέλε έκανε δύο ταξίδια-αστραπές στον Καναδά για να βρεθεί στο πλευρό της οικογένειάς του στο διάστημα που ήταν τραυματίας. Δύο ταξίδια ζόρικα πνευματικά και σωματικά, αλλά τα άφησε πίσω, έχοντας την στήριξη της ομάδας. Κάτι που αναγνώρισε και ο ίδιος σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με τους ανθρώπους της Ένωσης, οι οποίοι στάθηκαν στο πλευρό του.

Ουδέποτε άλλωστε οι άνθρωποι των «κιτρινόμαυρων» δεν σκέφτηκαν το ενδεχόμενο να λύσουν το συμβόλαιο μαζί του, καθώς γνώριζαν καλά τι διαφορά μπορούσε να κάνει στο παρκέ. Αυτή η εμπιστοσύνη που έτυχε από τους ιθύνοντες την ΑΕΚ μεταφράστηκε σε διάθεση. Τόσο στο παιχνίδι, όσο και στην προπόνηση.

Όσοι τον ζουν καθημερινά έχουν να λένε για έναν άνθρωπο που είναι πάντα χαμογελαστός, βγάζει την ίδια ένταση σε προπόνηση-παιχνίδι και δεν... κλέβει ενέργεια καμία στιγμή. Και κάθε φορά θα μιλήσει στους συμπαίκτες του για να τους παρακινήσει με τον τρόπο του.

Ο ίδιος άλλωστε απολαμβάνει το παιχνίδι, αλλά και την καθημερινότητα στην ΑΕΚ και φροντίζει να το δείχνει με τον τρόπο του. «Είμαι πραγματικά ευγνώμων που η ΑΕΚ με καλωσόρισε πίσω στην δράση», είχε πει στο Sportal μετά το παιχνίδι με την Κινγκ Στσέτσιν. Ήταν η δεύτερη διαδοχική θετική παρουσία του, μετά το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα όμως και οι δύο εμφανίσεις ήταν... προμηνύματα για την σπουδαία εμφάνιση απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Οι 30 πόντοι και τα 16 ριμπάουντ απέναντι στον «δικέφαλο του Βορρά» ήταν μια εικόνα της μεγάλης γκάμας του παιχνιδιού του Μφιόντου Καμπενγκέλε. Ήταν όμως και μια μεγάλη δικαίωση της ΑΕΚ που κόντρα στο... ρεύμα, στήριξε τον Καναδό σέντερ, τον πίστεψε και του έδωσε τον χώρο να δράσει. Τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν το Σάββατο.

Tags: