Οι συστάσεις του Πιτίνο και το κίνητρο του Αλέιν για τη νέα σεζόν στην ΑΕΚ Betsson

Φωτ. IMAGO

Οι συστάσεις του Πιτίνο και το κίνητρο του Αλέιν για τη νέα σεζόν στην ΑΕΚ Betsson

Χρήστος Τσάλτας 17:16 - 28.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:16 - 28.07.2024

H AEK Betsson κινείται για να καλύψει τα κενά στο ρόστερ της, έχοντας παράλληλα σαν στόχο τη δημιουργία κορμού με προοπτική. Για το λόγο αυτό ξεχώρισε η περίπτωση του Ναχίμ Αλέιν, για τον οποίο οι συστάσεις ήταν εξ αρχής πολύ καλές.

Η φιλοσοφία της ΑΕΚ Betsson στο μεταγραφικό κομμάτι είναι διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Κάτι που φάνηκε και από τα λόγια του Ντράγκαν Σάκοτα στην παρουσίασή του από την ομάδα. Ο «Σάλε» τόνισε πως στόχος του είναι η απόκτηση παικτών που θα έχουν δίψα για διάκριση και κίνητρο για νίκη, ενώ την ίδια ώρα επεσήμανε πως η απόκτηση λαμπερών ονομάτων δεν βρίσκεται στην ατζέντα του.

Κάπως έτσι αυτό πέρασε και στην πράξη. Ο Πρέντις Χαμπ ήταν το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του φετινού καλοκαιριού. Ένας παίκτης που έχει πολύ καλή επαφή με το αντίπαλο καλάθι, ενώ είναι εξίσου αποτελεσματικός και στον τομέα της δημιουργίας. Δύο στοιχεία τα οποία ξεχώρισε και ο Σάκοτα και γι αυτό τον επέλεξε.

Η ΑΕΚ Betsson έκλεισε τον Γκραντ Γκόλντεν για την φροντ λάιν
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

08:02 - 28.07.2024

Η ΑΕΚ Betsson έκλεισε τον Γκραντ Γκόλντεν για την φροντ λάιν

Η ΑΕΚ Betsson έχει πατήσει γκάζι στα μεταγραφικά και προχωράει με γοργούς ρυθμούς, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal έχει φτάσει σε deal με τον Γκραντ Γκόλντεν για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σε αυτή τη λογική ήρθε ακόμα μια κίνηση από την πλευρά των «κιτρινόμαυρων». Ο Ναχίμ Αλειν είναι ο παίκτης που θα ξεκινήσει την επαγγελματική του πορεία από την Ένωση, καθώς το deal έχει κλειδώσει και ο παίκτης θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ Betsson για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι επαφές των δύο πλευρών μάλιστα δεν κράτησαν πολύ. Μέσα σε διάστημα λίγων ωρών ΑΕΚ και Αλέιν τα βρήκαν σε όλα. Από τη μία ο παίκτης πήρε ένα πολύ ικανοποιητικό scouting report από τους δικούς του ανθρώπους, τόσο για την ομάδα, όσο και για το περιβάλλον που υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ως rookie άλλωστε θα έχει τη δυνατότητα να αγωνιστεί στην ελληνική λίγκα, που είναι από τις πιο απαιτητικές στην Ευρώπη, σε όλα τα επίπεδα.

Την ίδια ώρα, ο Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε με τον Ρικ Πιτίνο, που ήταν μέχρι πρότινος προπονητής του στο St. John's. Τα όσα άκουσε ο «Σάλε» από τον hall of famer προπονητή ήταν άκρως ικανοποιητικά, εστιάζοντας τόσο στο work ethic του παίκτη, αλλα και για την όρεξή του για δουλειά και βελτίωση. Δύο στοιχεία που έκαναν τον Σάκοτα να προχωρήσει την υπόθεση και να την... τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τα τελευταία δύο χρόνια ο Αλέιν βρισκόταν σε δύο εξαιρετικού επιπέδου προπονητικά προγράμματα. Από τη μία οι πρωταθλητές του Κονέκτικατ, όπου και προπονήθηκε υπό τις οδηγίες του Νταν Χάρλεϊ, από την άλλη το St. John's με τον Ρικ Πιτίνο. Την τελευταία διετία ο 23χρονος άσος έβαλε τις βάσεις για να είναι απόλυτα έτοιμος ως επαγγελματίας.

Ο Ναχίμ Αλέιν τη νέα σεζόν θα φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα και ήδη έχει μπει σε διαδικασία off-season δουλειάς. Προπονείται ατομικά και βγάζει μεγάλη διάθεση και ανυπομονησία για τη σεζόν που έρχεται, αντιμετωπίζοντας την πρόκληση της ΑΕΚ Betsson ως το πιο σημαντικό κίνητρο της καριέρας του.