Η ηγετική παρουσία του Γιάννη Νικολάου στην AEK BC Academy και το... μήνυμα για το μέλλον

Γιαννης Νικολάου

Η ηγετική παρουσία του Γιάννη Νικολάου στην AEK BC Academy και το... μήνυμα για το μέλλον

Χρήστος Τσάλτας 18:31 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 18:31 - 20.10.2024

Η ΑΕΚ BC Academy έχει κάνει τεράστια προσπάθεια το φετινό καλοκαίρι και με γνώμονα να κάνει βήματα προς τα εμπρός, με τον Γιάννη Νικολάου να αποτελεί τον παίκτη-ορχήστρα στη νέα προσπάθεια.

Η προσπάθεια που γίνεται στην Ακαδημία της ΑΕΚ, από το περασμένο καλοκαίρι έως και σήμερα είναι πολύ μεγάλη τόσο εντός παρκέ, όσο και έξω από τις τέσσερις γραμμές αυτού. Η Ένωση θέλει να επιστρέψει σε υψηλά επίπεδα και στα τμήματα υποδομής, εντοπίζοντας παίκτες που θα είναι σε θέση να αποτελέσουν τον πυρήνα της ανδρικής ομάδας σε βάθος ετών.

Η τρέχουσα προσπάθεια έχει «σημαδευτεί» από την πρόκριση στην κανονική περίοδο του Rising Stars, έπειτα από μια άκρως απαιτητική προκριματική φάση, στην οποία οι κιτρινόμαυροι έδειξαν τη δυναμική τους στο πιο κρίσιμο παιχνίδι, κόντρα στον Πανερυθραϊκό (90-66) στο κλειστό των Καλυβίων.

Τα... άλματα της ΑΕΚ BC Academy και η πορεία των Εφήβων: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να ανέβει επίπεδο»
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

19:22 - 14.10.2024

Τα... άλματα της ΑΕΚ BC Academy και η πορεία των Εφήβων: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να ανέβει επίπεδο»

Η ομάδα των Εφήβων της ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στην τελική φάση του Rising Stars, επιβεβαιώνοντας πως την δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία. Ο Νίκος Χατζής μίλησε στο Sportal και αποκάλυψε πτυχές της επιτυχημένης εκκίνησης της σεζόν.

Στις τάξεις της ομάδας Εφήβων της ΑΕΚ υπάρχει και ένας παίκτης που ήδη έχει τραβήξει τα βλέμματα και μάλιστα αποτέλεσε και κομμάτι της ανδρικής ομάδας, στη διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Γιάννης Νικολάου είναι ο παίκτης που δεσπόζει στο κιτρινόμαυρο ρόστερ, κάνοντας τη διαφορά με την παρουσία του.

Σε αυτά τα τρία παιχνίδια της κανονικής περιόδου του Rising Stars, κόντρα στην επίλεκτη των Rising Stars, τον Προμηθέα και την Ράτγκεμπερ έδειξε την ποιότητά του, αλλά και τα ηγετικά στοιχεία του, μετρώντας 11,3 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2,7 τάπες, 1 κλέψιμο, 60% στα σουτ εντός πεδιάς, 60% στα τρίποντα και 63,6% στις βολές.

Πρόκειται για έναν παίκτη που αγωνίζεται στη θέση 4 και διακρίνεται για την αθλητικότητά του, καθώς διαθέτει μεγάλο άνοιγμα χεριών, ενώ και στην άμυνα είναι εξαιρετικός αλλοιώνοντας προσπάθειες των αντιπάλων του.

Μάλιστα τους προηγούμενους μήνες ο Νικολάου πήρε κανονικά μέρος στην προετοιμασία της ΑΕΚ Betsson, στην οπολια είχε συμμετοχές και την περασμένη αγωνιστική περίοδο, κάτι που δείχνει πόσο σημαντικός είναι για το μέλλον της ομάδας ο νεαρός φόργουορντ.

Από... κοντά σε απόδοση στην ομάδα Εφήβων της Ένωσης βρίσκονται και οι Γιώργος Τιγκόπουλος και Άρης Πανολίας, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν κάνει νέα μεγάλη προσπάθεια στην Ακαδημία, την οποία ενίσχυσαν σημαντικά αυτό το καλοκαίρι.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!