Η αλήθεια για τα... επτά ban της FIBA και η αντίδραση της ΑΕΚ Betsson

Μάκης Αγγελόπουλος

Η αλήθεια για τα... επτά ban της FIBA και η αντίδραση της ΑΕΚ Betsson

Χρήστος Τσάλτας 17:14 - 16.10.2024 / Ανανεώθηκε: 17:15 - 16.10.2024

Στο site της FIBA αναρτήθηκε πριν από μερικές ώρες πως η ΑΕΚ Betsson έχει επτά ban, τα οποία βρίσκονται σε ισχύ από τις 27 Μαρτίου. Μόνο που τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Λίγο πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις της σεζόν 2024-25 η ΑΕΚ Betsson προχώρησε σε τακτοποίηση όλων των οφειλών για τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί από την FIBA, τα γνωστά και ως ban τα οποία «ταλαιπωρούσαν» την ΚΑΕ εδώ και αρκετά χρόνια.

Η Ένωση μάλιστα προχώρησε σε πλήρη εξόφληση των περισσότερων εξ αυτών, δείχνοντας διάθεση να αφήσει οριστικά πίσω μια πολύ δύσκολη περίοδο σε όλα τα επίπεδα.

Η αρχική πεντάδα της ΑΕΚ Betsson «υπέφερε» στη Βόννη και το έδειξε ένας αριθμός
FIBA CHAMPIONS LEAGUE

11:30 - 16.10.2024

Η αρχική πεντάδα της ΑΕΚ Betsson «υπέφερε» στη Βόννη και το έδειξε ένας αριθμός

Στην αναμέτρηση κόντρα στην Βόννη η ΑΕΚ Betsson είχε άσχημο ξεκίνημα, καλή συνέχεια, αλλά πολύ άσχημο φινάλε, γνωρίζοντας την ήττα. Σε ένα παιχνίδι που η αρχική πεντάδα της ομάδας του Ντράγκαν Σάκοτα δεν ήταν σε καλό βράδυ.

Στις 16 Οκτωβρίου ωστόσο το πράγματα έδειχναν να παίρνουν μια διαφορετική τροπή. Κι αυτό γιατί στο site της παγκόσμιας ομοσπονδίας βρισκόταν ξανά το όνομα της Ένωσης με 7 ban σε ισχύ και ημερομηνία 27 Μαρτίου 2024.

Οι άνθρωποι της ομάδας κινητοποιήθηκαν αμέσως, με την αντίδραση να είναι άμεση και υπήρξε σχετική επικοινωνία με την FIBA. Άλλωστε από την ημέρα που τακτοποιήθηκαν και οι τελευταίες οφειλές δεν υπήρξε η παραμικρή εξέλιξη που θα δημιουργούσε πρόβλημα.

Και αυτό φάνηκε και στην επικοινωνία των δύο πλευρών. Το όνομα της ΑΕΚ Betsson βρέθηκε από λάθος της FIBA στη λίστα. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, λόγω αναβάθμισης στο site της παγκόσμιας ομοσπονδίας και στο πλαίσιο επικαιροποίησης το σύστημα πήρε τις παλιές ενημερώσεις. Κάτι το οποίο διορθώθηκε λίγες ώρες αργότερα και το όνομα της Ένωσης πλέον δεν βρίσκεται στη σχετική λίστα πια, έχοντας απαλλαγή οριστικά από το θέμα.

Στην ΑΕΚ Betsson ωστόσο δεν αποκλείεται να μην μείνουν με σταυρωμένα χέρια, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινήσεις κατά όσων μπήκαν στη διαδικασία να αναπαράγουν το συγκεκριμένο θέμα χωρίς τη διασταύρωση πληροφοριών.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!