Η ανάλυση του Ναχίμ Αλίν στο Sportal: «Έχει προδιαγραφή να γίνει παίκτης Euroleague, στα κρίσιμα παιχνίδια πάντα κάνει step up»

Φωτ. IMAGO

Η ανάλυση του Ναχίμ Αλίν στο Sportal: «Έχει προδιαγραφή να γίνει παίκτης Euroleague, στα κρίσιμα παιχνίδια πάντα κάνει step up»

Χρήστος Τσάλτας 19:55 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:55 - 02.08.2024

Η ΑΕΚ Betsson έκανε δικό της τον Ναχίμ Αλίν για τη νέα σεζόν και ο άλλοτε συμπαίκτης του, Απόστολος Ρούμογλου, μίλησε στο Sportal για τον Αμερικανό άσο και όσα θα φέρει στο παιχνίδι της Ένωσης.

Ενόψει της νέας σεζόν ο Ντράγκαν Σάκοτα έδωσε θέση στο ρόστερ της ΑΕΚ Betsson σε έναν παίκτη που τώρα ετοιμάζεται για την επαγγελματική του πορεία. Ο Ναχίμ Αλίν άφησε το NCAA και τις ΗΠΑ, για να φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα της Ένωσης για τη νέα σεζόν, αποτελώντας λύση για την περιφέρεια της ομάδας.

Ο 23χρονος άσος έχει εμπειρία πρωταθλητισμού, καθώς στο NCAA αναδείχθηκε πρωταθλητής με το Κονέκτικατ υπό τις οδηγίες του Νταν Χάρλεϊ. Κάτι που αναμένεται να τον βοηθήσει ενόψει της νέας σεζόν. «Σίγουρα είναι πλεονέκτημα. Δεν έπαιζε καλά όλη τη χρονιά, αλλά στα κρίσιμα παιχνίδια έπαιζε πολύ καλά. Αυτός κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια και εμφανίστηκε στα κρίσιμα. Θα τα πάει καλά. Είναι καλός συμπαίκτης», είπε ο Απόστολος Ρούμογλου στο Sportal.

Ο «Ρούμο» ήταν συμπαίκτης του Αλίν τη σεζόν 2022-23, όταν οι Huskies αναδείχθηκαν πρωταθλητές, με τον 23χρονο άσο να έχει σημαντική συνεισφορά.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω θυμήθηκε το impact που είχε στην ομάδα. «Αυτός είχε έρθει από το Virginia Tech. Ήρθε στο Κονέκτικατ και ήρθε ως μεγάλη μεταγραφή. Είχε όμως άλλους παίκτες στη θέση του και δεν του βγήκε. Ο κόουτς Χάρλεϊ τον πίεζε στην αρχή και δεν έβγαλε αποτέλεσμα. Όταν τον χρειαστήκαμε στο τουρνουά έκανε τα καλύτερα παιχνίδια του και μας έδωσε νίκες», ήταν τα λόγια του.

Όσον αφορά τη θέση που προτιμάει αλλά και τα δυνατά στοιχεία του εξήγησε πως «είναι παίκτης που αγωνίζεται στις θέσεις 2 και 3. Αυτό που κάνει πολύ καλά είναι να παίζει καλή άμυνα. Είναι δυνατός για τη θέση σου. Δεν ντριμπλάρει σαν πλέι μέικερ αλλά μπορεί να σουτάρει από μέση απόσταση και spot up σουτ».

Έχοντας ολοκληρώσει την καριέρα του στο Κολέγιο πλέον ξεκινάει αυτή του επαγγελματία. Η Ευρώπη δεν ήταν στο μυαλό του σε πρώτο πλάνο. «Όλοι οι παίκτες δεν μιλάνε για Ευρώπη μέχρι να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίξουν στο ΝΒΑ. Στο St.John's δεν έκανε καλή σεζόν και κατάλαβε ότι θα έρθει Ευρώπη. Μπορεί να γίνει παίκτης Ευρωλίγκας σε λίγα χρόνια. Μπορεί να βελτιωθεί είναι αθλητικός και αυτό τον κάνει να ξεχωρίζει», εξήγησε ο Ρούμογλου, ο οποίος αναφέρθηκε και στον ρόλο που περιμένει να τον δει τη νέα σεζόν.

Τόλης Ρούμογλου Instagram

»Δεν είναι ο killer σκόρερ, θα περίμενα έναν παίκτη να σκυλιάσει να παίξει άμυνα, θα σκυλιάσει για νίκη, θα είναι ένας καλός παίκτης που θα μπορεί να μαρκάρει από το 2 έως το 4. Θα μπορεί να παίξει στο πικ εν ρολ με τη μπάλα στα χέρια του».

Όσο για το τέλος, στάθηκε στην παρουσία του Αλίν στα αποδυτήρια. «Είναι ήσυχος. Δεν είναι πολύ ομιλητικός, δεν θα είναι ο glue guy αλλά δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στα αποδυτήρια με την παρουσία του», είπε χαρακτηριστικά.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!