Ο Γκραντ Γκόλντεν έχει μια καρδιά δυνατή που τον έκανε να αλλάξει την οπτική για τη ζωή

Φωτ. IMAGO

Ο Γκραντ Γκόλντεν έχει μια καρδιά δυνατή που τον έκανε να αλλάξει την οπτική για τη ζωή

Χρήστος Τσάλτας 15:58 - 30.07.2024 / Ανανεώθηκε: 15:58 - 30.07.2024

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου που αλλάζουν τα πάντα γύρω του. Έτσι και για τον Γκραντ Γκόλντεν την 17η Δεκεμβρίου του 2016 ήρθε μια τέτοια στιγμή, την οποία την κουβαλάει μαζί του ακόμα και σήμερα.

Για τον περισσότερο κόσμο η 17η Δεκεμβρίου του 2016 είναι μια συνηθισμένη μέρα στο καλεντάρι. Κάποιοι άνθρωποι έχουν γενέθλια, κάποιοι έχουν υποχρεώσεις και ραντεβού και άλλοι απλώς βλέπου τη μέρα αυτή ως μια συνηθισμένη, σαν όλες τις άλλες.

Υπάρχει όμως ένας άνθρωπος που ένιωσε ότι... ξαναγεννήθηκε εκείνη τη μέρα. Για τον Γκραντ Γκόλντεν η ημερομηνία αυτή μοιάζει σταθμός. Όχι στην καριέρα, αλλά στη ζωή του γενικότερα. Είναι η μέρα κατά την οποία ένιωσε πως θα πρέπει να δει τα πάντα με άλλο μάτι, διότι στην ζωή οι προτεραιότητες είναι διαφορετικές από αυτές που πιστεύει ο πολύς κόσμος.

Ως freshman του Ρίτσμοντ αντιμετώπισε το Texas Tech σε ένα παιχνίδι regular season του Κολεγιακού πρωταθλήματος. Όλα έμοιαζαν να είναι ήρεμα, μέχρι που στα μέσα του αγώνα ο Γκόλντεν έπεσε στο έδαφος. «Απλώς ζαλίστηκα πολύ και μετά ένιωσα να έρχεται ένα τεράστιο μπλακάουτ την ώρα του αγώνα», ήταν το αρχικό του σχόλιο για το τι συνέβη την ώρα του αγώνα.

Στην αρχή όλοι νόμιζαν πως ήταν κάτι απλό. Μέχρι που τα δευτερόλεπτα περνούσαν και όλοι... πήραν το μήνυμα. «Και μετά όταν κατέρρευσε στον πάγκο προφανώς καταλάβαμε ότι ήταν κάτι πάρα πολύ σοβαρό», είχε πει ο τότε προπονητής του, Άνταμ Σμιθ. Σε εκείνο το διάστημα ο Γκόλντεν λιποθύμησε τρεις φορές και έμεινε αναίσθητος για τρία με πέντε δευτερόλεπτα.

Ήταν πλέον ξεκάθαρο πως η κατάσταση ήταν σοβαρή.

Λίγο αργότερα διεκομίσθη σε νοσοκομείο για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος. Οι εξετάσεις έδειξαν το πρόβλημα ξεκάθαρα. Ο Γκόλντεν είχε ακανόνιστο καρδιακό παλμό και χρειάστηκε να περάσει δύο νύχτες στο νοσοκομείο και μετά από μια σειρά εξετάσεων και μια επέμβαση ρουτίνας κατάφερε να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.

«Ήταν μια από τις πιο τρομακτικές καταστάσεις που είδα σε αγώνα μπάσκετ», είχε πει ο Σμιθ για το περιστατικό με τον Γκόλντεν. Ο οποίος για τις επόμενες εβδομάδες επέστρεψε σπίτι και έμεινε εκτός δράσης. Κάτι που σίγουρα δεν ήταν στο πρόγραμμά ου.

Για την ακρίβεια χρειάστηκε να μείνει σε απραξία περίπου 60 μέρες. Έπειτα από αυτό το διάστημα και αφού οι εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί ήταν καθαρές και πήρε το πράσινο φως των γιατρών, επέστρεψε και πάλι στο παρκέ. «Ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι. Έπρεπε απλώς να αποδεχτώ την όλη κατάσταση πνευματικά ότι θα χρειαζόταν ένα μικρό διάλειμμα. Όπως και έγινε», είχε πει χαρακτηριστικά ο νέος σέντερ της ΑΕΚ Betsson.

Με τα χρόνια το πρόβλημα αυτό όχι απλώς δεν εμφανίστηκε ξανά, αλλά αποτελεί οδηγό του για να δει στην ζωή ποιες είναι οι προτεραιότητες και τα σημαντικά. Εκείνο το περιστατικό του Δεκεμβρίου του 2016 τον ακολουθεί για μια ζωή, έχοντας στο πλευρό του τους μεγαλύτερους υποστηρικτές: την οικογένειά του.

«Ήταν μια δύσκολη κατάσταση. Ο πατέρας μου είχε δύο επεμβάσεις στην καρδιά, οπότε ήταν πολύ σημαντικό για μένα να τον έχω μαζί μου και να μιλάμε για το θέμα αυτό. Πήγαινα μέρα με τη μέρα. Ήμουν πολύ τυχερός γιατί η οικογένειά μου ήταν τρομερά υποστηρικτική από την πρώτη στιγμή και με έκαναν να το αντιμετωπίσω με τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά μερικά χρόνια αργότερα. Τα δύσκολα άλλωστε πέρασαν και κάθε μάθημα που έλαβε από εκείνο το δύσκολο διάστημα τον βοήθησε να διαμορφώσει τον χαρακτήρα του.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!