Η δουλειά ενόψει ΠΑΟΚ και ο... μονόδρομος της νίκης για την ΑΕΚ

ΑΕΚ

Η δουλειά ενόψει ΠΑΟΚ και ο... μονόδρομος της νίκης για την ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 11:59 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:04 - 14.08.2024

Για την ΑΕΚ το παιχνίδι που έρχεται, απέναντι στον ΠΑΟΚ, είναι το πιο σημαντικό στην Stoiximan Basket League φέτος.

Η επανέναρξη της σεζόν περιλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό και κομβικό παιχνίδι για την ΑΕΚ, η οποία χωρία περιθώρια για άλλες απώλειες θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ. Έναν αντίπαλο με τους ίδιους στόχους, που έχει «κυκλώσει» το παιχνίδι αυτό.

Στην Ένωση οι μέρες περνούν με τη δουλειά να είναι συστηματική σε όλα τα επίπεδα. Ο Ηλίας Ζούρος προσπαθεί να αλλάξει την ψυχολογία αλλά και την φιλοσοφία του γκρουπ, δίνοντας έμφαση στην άμυνα. Κάτι που θέλει μεγάλη προσπάθεια, αλλά και χρόνο, δεδομένου ότι ο Πλάθα έχτισε την ομάδα δίχως να δουλέψει στο κομμάτι της άμυνας, όπως φάνηκε και από τα αποτελέσματα.

Οι κιτρινόμαυροι θέλουν να αφήσουν πίσω το εφιαλτικό πρώτο δίμηνο του 2024 και στην PAOK Sports Arena σκοπός τους είναι να κάνουν νέο ξεκίνημα. Με τον Μιντάουγκας κουζμίνσκας ξανά στο 100%, γεγονός που έχει τη σημασία του, αλλά και με απουσίες.

Ο Δημήτρης Φλιώνης δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στη μέση και εκτός απροόπτου δεν θα ενισχύσει την Ένωση σε ακόμα ένα παιχνίδι, την ώρα που και ο Τζάστιν Τίλμαν αναμένεται να μείνει εκτός. Ο Αμερικανός σέντερ έχει βγάλει τη μπότα από το πόδι και περπατάει ακνονικά, όμως σε περίπτωση που πιέσει παραπάνω από το επιτρεπτό υπάρχει ο κίνδυνος υποτροπής.

Την ίδια ώρα ο Γιάννης Κουζέλογλου αναμένεται να μπει στις προπονήσεις της ΑΕΚ και πάλι την Τετάρτη, μετά την παρουσία του στην Εθνική, δίνοντας μια επιπλέον λύση στον Ζούρο στην φροντ λάιν. Ο «Κουζ» σε όλη τη διάρκεια της σεζόν δείχνει πολύ καλή εικόνα και είναι μακράν ο πιο συνεπής και σταθερός παίκτης της Ένωσης φέτος.