Η ΑΕΚ BC Academy προχωράει σε επένδυση πολλών χιλιάδων ευρώ για να αλλάξει επίπεδο

Η ΑΕΚ BC Academy προχωράει σε επένδυση πολλών χιλιάδων ευρώ για να αλλάξει επίπεδο

Χρήστος Τσάλτας 20:31 - 11.10.2024 / Ανανεώθηκε: 20:31 - 11.10.2024

Η Ακαδημία της ΑΕΚ αλλάζει μορφή, με την διοίκηση να έχει βάλει το χέρι στην τσέπη ώστε να μπορέσει να πάει στο επόμενο επίπεδο. Άμεσα ξεκινούν τα έργα στο AirDome.

Τη φετινή σεζόν η ΑΕΚ Betsson μπαίνει σε μια διαφορετική τροχιά σε όλα τα επίπεδα. Η Ακαδημία δεν μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση, αλλά την επιβεβαίωση στον κανόνα. Οι κιτρινόμαυροι θέλουν να αφήσουν τα προβλήματα του παρελθόντος πίσω τους και να φτάσουν και πάλι σε υψηλά επίπεδα.

Για το λόγο αυτό η Ακαδημία των κιτρινόμαυρων, η AEK BC Academy, από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκεται σε νέα τροχιά. Η ανακοίνωση για την κατασκευή του AirDome πλησίον της Sunel Arena αναμένεται να σημάνει την αρχή για τα σπουδαία που ευελπιστούν να έρθουν τα επόμενα χρόνια στα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Διότι η επιστροφή σε υψηλά επίπεδα και στην Ακαδημία αποτελεί στόχο.

Η κατασκευή του AirDome, που αναμένεται να ονομαστεί AEK BC Academy Sports Center αποτελεί πολύ σημαντική επένδυση για τον οργανισμό της ΑΕΚ Betsson. Τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει και πλέον, έχοντας περάσει ένα σημαντικό διάστημα, πλησιάζουν στην κορύφωσή τους. Αυτό γιατί έχουν φτάσει ήδη τα υλικά από την Ιταλία, για την κατασκευή των δύο γηπέδων και του «μπαλονιού» στο οποίο θα φιλοξενούνται.

Μάλιστα κατά τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου το ένα από τα δύο γήπεδα θα είναι έτοιμο, ενώ και τα δύο θα έχουν πάρει την ολοκληρωμένη μορφή τους μετά τα μέσα Νοεμβρίου και θα τεθούν στη διάθεση της Ακαδημίας της Ένωσης για να αγωνίζονται οι ομάδες Παίδων, Εφήβων, καθώς και η νεοσύστατη ομάδα Κορασίδων της ΑΕΚ.

Η επένδυση αυτή αποτελεί τεράστια πρόκληση για την Ένωση, με το κόστος να είναι σε ανάλογα επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη έχουν ξοδευτεί πάρα πολλά χρήματα για τα υλικά από τα οποία θα δημιουργηθούν τα δύο γήπεδα, δείγμα της διάθεσης της Ένωσης για να παρέχει στους νεαρούς αθλητές της τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Τα υλικά αυτά έρχονται από την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα από την Ανκόνα. Μάλιστα σύμφωνα με τον προγραμματισμό είναι μόνο το αρχικό κεφάλαιο αυτό, με την επένδυση από πλευράς ΑΕΚ να είναι πολύ μεγάλη.

Η Ακαδημία της ΑΕΚ «βαδίζει» στα πρότυπα των σύγχρονων κλαμπ της Ευρώπης και ανάλογου βεληνεκούς θα είναι και το AEK BC Academy Sports Center, στο οποίο η... βιτρίνα θα είναι τα δύο κλειστά γήπεδα, ωστόσο θα παρέχει όλες τις απαραίτητες ανέσεις ενός πρότυπου προπονητικού κέντρου, εφάμιλλου της ιστορίας της Ένωσης.

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις και όλη τη δράση της Παρασκευής