Ο Χαμπ «τρέλανε» τον Χέιλ: Η επική αντίδραση μετά το τετράποντο που «τελείωσε» το παιχνίδι για την ΑΕΚ Betsson (vid)

Ο Χαμπ «τρέλανε» τον Χέιλ: Η επική αντίδραση μετά το τετράποντο που «τελείωσε» το παιχνίδι για την ΑΕΚ Betsson (vid)

Χρήστος Τσάλτας 08:49 - 02.10.2024

Ο Πρέντις Χαμπ ήταν ο άνθρωπος που «υπέγραψε» τη νίκη της ΑΕΚ Betsson στην πρεμιέρα του ομίλου στο BCL, κάνοντας ακόμα και τους συμπαίκτες του να μην πιστεύουν στα μάτια τους.

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, για την ΑΕΚ Betsson, είχε την υπογραφή του Πρέντις Χαμπ. Ο πρώην γκαρντ της Τρέντο πήρε την κατάσταση στα χέρια του στην πρεμιέρα της Ένωσης στο BCL κόντρα στην Μακάμπι Ραμάτ Γκαν και με τα δικά του μεγάλα σουτ οδήγησε εκ του ασφαλούς στο θετικό αποτέλεσμα.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν σε τρομερή κατάσταση, τελείωσε το παιχνίδι με 28 πόντους, με 7/12 τρίποντα, 6 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα, συγκεντρώνοντας 31 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Μια πλήρης εμφάνιση που τον καθιστά βασικό υποψήφιο για το βραβείο του MVP της αγωνιστικής.

Ο Χαμπ έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα, αλλά και την προσωπικότητά του σε σημεία στα οποία η Ένωση είχε ανάγκη από την παρουσία του. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως οι τελευταίοι 9 πόντοι της ομάδας του πέρασαν από τα δικά του χέρια. Πιο συγκεκριμένα σκόραρε 7 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ έδωσε την ασίστ στον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας για κάρφωμα, που έγραψε το 73-65.

Το σουτ που διαμόρφωσε την κατάσταση στην Sunel Arena ήρθε 42'' για το τέλος του αγώνα. Με το σκορ στο 76-71 ο Χαμπ σούταρε, μπροστά από τα υψωμένα χέρια του Ρομπέρτο Γκάλινατ. Μάλιστα όχι μόνο σκόραρε, αλλά πήρε και φάουλ, ξεσηκώνοντας το γήπεδο.

Άπαντες ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, με τον Χάντερ Χέιλ να μην μπορεί να πιστέψει στο καλάθι που πέτυχε ο συμπαίκτης του. Ο αρχισκόρερ της Ένωσης έπιανε το κεφάλι του, μετά το τρίποντο του Χαμπ, σε μια κίνηση που έλεγε τα... πάντα για το μεγάλο σουτ του Αμερικανού πλέι μέικερ.