Ο Γκρέι έχει «κερδίσει» τους πάντες στην ΑΕΚ Betsson και ανεβάζει το επίπεδο του παιχνιδιού

Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι με τη φανέλα της ΑΕΚ Betsson

Ο Γκρέι έχει «κερδίσει» τους πάντες στην ΑΕΚ Betsson και ανεβάζει το επίπεδο του παιχνιδιού

Χρήστος Τσάλτας 19:46 - 08.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:46 - 08.10.2024

Η εικόνα της ΑΕΚ Betsson στο ξεκίνημα της σεζόν είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική, με τον ΡαϊΚουάν Γκρέι να παίζει σημαντικό ρόλο στο πλάνο και ήδη να έχει δείξει το γιατί επέμεινε τόσο ο Ντράγκαν Σάκοτα.

Η τελευταία θέση που έμεινε κενή στο ρόστερ ήταν αυτή του σέντερ, για την ΑΕΚ Betsson. Ο βασικός στόχος του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν ο ΡαϊΚουάν Γκρέι, για τον οποίο μάλιστα ο Σάλε επέμεινε όλο το καλοκαίρι στην απόκτησή του. Άλλωστε καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού είχε ξεχωρίσει τα στοιχεία του και έβλεπε σε αυτόν τον παίκτη που θα στήριζε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού.

Αυτό δεν ήταν τυχαίο, όπως και η επιμονή του Σάκοτα στον Αμερικανό σέντερ. Με το καλημέρα άλλωστε ο Αμερικανός φρόντισε να δείξει πως ο ντόρος γύρω από το όνομά του μόνο τυχαίος δεν θα μπορούσε να είναι.

Στο παιχνίδι με την Μακάμπι Ραμάτ Γκαν είχε... σκάρτες 3 προπονήσεις και αρκετή ταλαιπωρία πριν μπει στο πρόγραμμα της ομάδας. Δεν γνώριζε καλά όλο το playbook της ομάδας, δεν είχε χτίσει χημεία, πράγμα λογικό, όμως υπήρξαν στιγμές που έδειχναν την ποιότητά του.

Αυτές οι στιγμές ήταν σαφώς περισσότερες απέναντι στον Άρη. Διότι μεσολάβησαν τρεις προπονήσεις ακόμα, αλλά και ένα ταξίδι με την υπόλοιπη ομάδα, που τον βοήθησε να έρθει πιο κοντά με τους συμπαίκτες του.

Το impact του ήταν ξεκάθαρο, ιδίως στην τέταρτη περίοδο που ήταν και το (πολύ) καλό διάστημα της ομάδας. 9 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ, πολλή ενέργεια και μερικές άκρως ποιοτικές φάσεις. Γιαπρώτη φορά ο Γκρέι φώναξε τόσο εμφατικά «I'm here», βγάζοντας στο παρκέ την γκάμα του παιχνιδιού του.

Η παρουσία του μέσα στην ομάδα είναι άκρως ευεργετική σε όλους τους τομείς. Διότι άπαντες βλέπουν τι κάνει στα 40 λεπτά ενός αγώνα. Πίσω από την... κουρτίνα όμως η συνεισφορά του είναι ακόμα πιο σημαντική.

Όσοι τον ζουν καθημερινά έχουν να λένε για έναν παίκτη που είναι αλτρουιστής. Δεν τον νοιάζει η δική του προβολή, παρά μόνο το πώς η ομάδα θα μπορέσει να πετύχει τους στόχους της. Το εξίσου θετικό είναι πως έχει ήδη... κολλήσει με τους συμπαίκτες του, με τον Χαμπ να τον βοηθάει στο να μπει στο κλίμα γρήγορα, ενώ και οι υπόλοιποι, με πρώτο τον Κουζμίνσκας, φρόντισαν να τον υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως με το πέρας του αγώνα στο Αλεξάνδρειο, καθώς ο Γκρέι μιλούσε για τον Κουζμίνσκας έλεγε «αυτός είναι ο βετεράνος μου. Με έχει βοηθήσει τρομερά μέσα στην ομάδα», δείγμα της σχέσης που έχουν αναπτύξει ήδη οι δύο παίκτες.

Η επιμονή του Ντράγκαν Σάκοτα στον εκρηκτικό σέντερ «επιβραβεύτηκε» από την πρώτη στιγμή και παρά το γεγονός πως η ομάδα δεν είναι στο 100% ακόμα. Κάτι που αναμένεται να γίνει προσεχώς, καθώς η δουλειά στην Sunel Arena είναι συνεχής σε όλα τα επίπεδα.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!