Το impact του... αθόρυβου Μπράις ανεβάζει αγωνιστικά την ΑΕΚ Betsson (vids)

Ο Σι Τζέι Μπράις

Το impact του... αθόρυβου Μπράις ανεβάζει αγωνιστικά την ΑΕΚ Betsson (vids)

Χρήστος Τσάλτας 17:56 - 07.10.2024

Η νίκη στην Θεσσαλονίκη, κόντρα στον Άρη, ήρθε με πολλούς πρωταγωνιστές για την ΑΕΚ Betsson. Ένας εξ αυτών ήταν ο Σι Τζέι Μπράις, που φέτος αποτελεί την ήρεμη δύναμη για τον Ντράγκαν Σάκοτα.

Όταν το καλοκαίρι ο Ντράγκαν Σάκοτα «έχτιζε» το ρόστερ της ΑΕΚ Betsson ενόψει της νέας σεζόν στη θέση 3 προόριζε τον Χαμιντού Ντιαλό, ώστε να «κουμπώσει» δίπλα στους Πρέντις Χαμπ και Χάντερ Χέιλ, στην περιφέρεια. Ήταν μία από τις δύο κινήσεις που χρειάζονταν, ώστε να πάρει το ρόστερ την τελική μορφή του.

Ο Ντιαλό είναι παίκτης εγνωσμένης αξίας, με τρομερή αθλητικότητα και ενέργεια σε κάθε πλευρά του παρκέ, που όμως υστερεί σε κομμάτια της επίθεσης. Η περίπτωσή του δεν προχώρησε, παρά την προσπάθεια που κατέβαλε η Ένωση.

Στην πορεία προέκυψε η περίπτωση του Σι Τζέι Μπράις. Ένα video call του Σάκοτα με τον παίκτη ήταν αρκετό για να πειστούν και οι δύο πλευρές πως το μεταξύ τους fit είναι το ιδανικό για να πάνε αμφότερες στο επόμενο επίπεδο. Ο 27χρονος άσος άφησε την VTB League και φόρεσε τα κιτρινόμαυρα, σε μια κίνηση που αποδεικνύεται value for money στο 100%.

Το παιχνίδι με τον Άρη ήταν μια ξεκάθαρη απόδειξη του πόσο σημαντικός είναι στο παιχνίδι της ομάδας του ο χαρισματικός άσος. Διότι έκανε πολλή αθόρυβη δουλειά στα λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Σε τέτοιο βαθμό ώστε να τελειώσει το παιχνίδι με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ, όντας ο πρωταγωνιστής της ομάδας του στην εκτός έδρας επικράτηση με 70-59, μέσα στο Αλεξάνδρειο.

Η εμφάνισή του απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Καστρίτη ήταν η επιτομή των όσων των ακολουθούσαν από την μέρα που ήρθε. Τι κι αν το φετινό καλοκαίρι οι μεταγραφές που προκάλεσαν ντόρο ήταν αυτές των Χάντερ Χέιλ, ΡαϊΚουάν Γκρέι, καθώς και η παραμονή του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας; Ο Αμερικανός αποδεικνύεται... λεφτά στην τράπεζα για ητν ομάδα του, κάνοντας όλη την βρώμικη δουλειά για να ανοίξει χώρους για τους συμπαίκτες του.

Πρόκειται για έναν πολύ οικονομικό γκαρντ που δεν θα πάρει τραβηγμένες προσπάθειες. Αντιθέτως, θα ψάξει το miss match για να βρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να σκοράρει. Όπως η παρακάτω φάση, στην οποία πόσταρε τον ΝτρΤζούλιους με χαρακτηριστική ευκολία.

Η γκάμα του παιχνιδιού του δεν μένει μόνο σε καταστάσεις post και miss match με τα αντίπαλα γκαρντ. Διαθέτει πολύ καλό χειρισμό της μπάλας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είναι αυτός που οργανώνει την επίθεση, κατεβάζοντας μπάλα από την μία άκρη του παρκέ στην άλλη.

Αυτή η συνθήκη τον βοηθάει ώστε να «χτίζει» τη δική του φάση στην επίθεση. Διαθέτει εξαιρετικό πρώτο βήμα, που μπορεί να πάει τον αντίπαλο προς τα μέσα με χαρακτηριστική ευκολία. Ο δυνατός κορμός του άλλωστε είναι αυτό που χρειάζεται για ένα fake drive που οδηγεί σε σουτ από τα 4 μέτρα με πολύ καλές προϋποθέσεις.

Τα φώτα έχουν πέσει πάνω στους Πρέντις Χαμπ, Χάντερ Χέιλ, Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και ΡαϊΚουάν Γκρέι στο ξεκίνημα. Στο ρόστερ της Ένωσης όμως υπάρχει και ο Σι Τζέι Μπράις, που αποτελεί την ήρεμη δύναμη και στις δύο πλευρές του παρκέ. Το δικό του καλό ξεκίνημα έχει βοηθήσει σημαντικά την ΑΕΚ Betsson στα 2 πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν. Άλλωστε η χημεία του με το γκρουπ είναι εξαιρετική από την πρώτη μέρα παρουσίας του στην Ελλάδα, με τον ίδιο να νιώθει άνετα στην ομάδα και στο πλάνο του Ντράγκαν Σάκοτα.

Κάτι που βγάζει στο παρκέ και βοηθάει την Ένωση να ανεβάζει επίπεδο το παιχνίδι της με συνέπεια.