ΑΕΚ Betsson, η επόμενη μέρα: Ολοταχώς για πολλές και μεγάλες αλλαγές

ΑΕΚ

ΑΕΚ Betsson, η επόμενη μέρα: Ολοταχώς για πολλές και μεγάλες αλλαγές

Χρήστος Τσάλτας 17:00 - 19.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:33 - 29.05.2024

Η σεζόν 2023-24 ολοκληρώθηκε για την AEK Betsson, που πλέον βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές αποφάσεις για την επόμενη μέρα της. Το Sportal καταγράφει όλα τα δεδομένα και τις επόμενες κινήσεις.

Από το περασμένο καλοκαίρι ο πήχης είχε τεθεί πολύ ψηλά για την ΑΕΚ Betsson. Με δεδομένο πως η ομάδα έμπαινε στον 100ο χρόνο της ένδοξης ιστορίας της, ο Μάκης Αγγελόπουλος και οι συνεργάτες του πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν μια ομάδα ισχυρή σε όλα τα επίπεδα, που θα μπορεί να διεκδικεί και πάλι τίτλους.

Η επένδυση που έγινε ήταν μεγάλη, το μπάτζετ κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και η έλευση του Ζοάν Πλάθα το καλοκαίρι, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις έδωσαν άνεμο αισιοδοξίας για το κάτι παραπάνω. Πολύ σύντομα όμως, η σεζόν πήρε πολύ άσχημη τροπή.

Επιτέλους... τέλος και τώρα δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα για την επόμενη σεζόν

Επιτέλους... τέλος και τώρα δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα για την επόμενη σεζόν

Μια σεζόν που έμοιαζε με... μαρτύριο έφτασε στο τέλος της και τώρα ήρθε η ώρα η ΑΕΚ Betsson να κοιτάξει την επόμενη μέρα και να διορθώσει όσα δεν λειτούργησαν. Γράφει ο Χρήστος Τσάλτας.

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά για την Ένωση, με το δεύτερο μισό της σεζόν να είναι καταστροφικό και να θέτει την ομάδα εκτός στόχων σε Ελλάδα και Ευρώπη από νωρίς. Κάτι που έκανε τους τελευταίους μήνες να μοιάζουν... μαρτυρικοί και το φινάλε να φαίνεται σαν μια λύτρωση έπειτα απ' όσα συνέβησαν.

Η εικόνα στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν ενδεικτική μιας ολόκληρης σεζόν. Άλλωστε η ΑΕΚ Betsson τελείωσε τη σεζόν όπως ακριβώς την ξεκίνησε, με εντός έδρας ήττα, με τον τρόπο όμως να δείχνει πολλά για την εικόνα του γκρουπ.

Όσα συνέβησαν όμως ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, με τους ιθύνοντες την ομάδα να κοιτάζουν την επόμενη μέρα σε όλα τα επίπεδα. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά το τι μέλλει γενέσθαι σε όλα τα επίπεδα στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Κεφάλαιο προπονητής

Ο Ηλίας Ζούρος κλήθηκε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, χρονικά και όχι μόνο. Διαδέχτηκε τον Ζοάν Πλάθα και με το... καλημέρα μπήκε στα βαθιά, καθώς είχε να διαχειριστεί πολλά και διαδοχικά παιχνίδια. Ο Έλληνας προπονητής προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας, όμως τα αποτελέσματα δεν ήρθαν σε καμία περίπτωση.

Στην Ευρώπη η Ένωση μέτρησε 6 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στη φάση των 16 του BCL, ενώ στο πρωτάθλημα έμεινε εκτός εξάδας, ολοκληρώνοντας την σεζόν στην έβδομη θέση. Την ίδια ώρα που στο φινάλε της σεζόν δεν είχε στη διάθεσή του ούτε τον Τζόρνταν Μόργκαν, αλλά ούτε και τον Τζάστιν Τίλμαν, με το κενό στην φροντ λάιν να είναι μεγάλο.

Ηλίας Ζούρος

Η σεζόν ολοκληρώθηκε όμως μέχρι και αυτή την ώρα δεν έχει γίνει καμία συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές για ανανέωση της συνεργασίας τους ενόψει της νέας σεζόν. Ένα σενάριο το οποίο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, δεδομένου του γεγονότος πως το καλοκαίρι θα έρθουν σαρωτικές αλλαγές εντός των τειχών από τον Μάκη Αγγελόπουλο.

Ο ελληνικός κορμός

Το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ Betsson προχώρησε σε μεταγραφές που ενισχύουν τον ελληνικό κορμό της με παίκτες διψασμένους. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα υπέγραψαν πολυετή συμβόλαια και αυτό αποτελεί παρακαταθήκη της ομάδας για την επόμενη μέρα.

Ενόψει της νέας σεζόν οι παίκτες που έχουν συμβόλαιο για τη νέα σεζόν είναι οι Δημήτρης Φλιώνης, Ζώης Καράμπελας, Όμηρος Νετζήπογλου, ενώ ο Γιάννης Κουζέλογλου έχει οψιόν στο συμβόλαιό του για την ερχόμενη σεζόν, με την οψιόν να εκπνέει στα τέλη Ιουνίου. Στην Ένωση έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από την παρουσία του και αναμένεται να συνεχίσει και την ερχόμενη σεζόν στα κιτρινόμαυρα, ενισχύοντας το ρόστερ με την παρουσία του.

Όσον αφορά τον Νετζήπογλου μάλιστα, το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν φήμες για το μέλλον του, ωστόσο ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο και αν κάποια ομάδα θελήσει να τον αποκτήσει θα πρέπει να καταβάλει buy out στην ΑΕΚ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό για τον παίκτη τώρα, ενώ τη νέα σεζόν αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στο πλάνο.

Από εκεί και πέρα, ο Μάνος Χατζηδάκης αναμένεται να αποχωρήσει για να συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη, ενώ ολοκληρώνονται τα συμβόλαια των Δημήτρη Αγραβάνη και Άλφη Πιλάβιου. Ο δεύτερος αποκτήθηκε ως παίκτης που συμπληρώνει το ρόστερ και σε καμία στιγμή της σεζόν δεν δημιούργησε πρόβλημα, κάτι που προσμετράται ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Κουζμίνσκας και οι άλλοι ξένοι

Όσον αφορά τους ξένους του ρόστερ, τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα για όλους. Άπαντες υπέγραψαν το καλοκαίρι μονοετή συμβόλαια. Οι Τζόρνταν Μόργκαν, Τζάστιν Τίλμαν βρίσκονται ήδη στις ΗΠΑ και αποτελούν παρελθόν ουσιαστικά, ενώ και ο Όστιν Χόλινς δεν θα συνεχίσει. Ο Αμερικανός άλλωστε είχε θέσει εαυτόν εκτός ομάδας τον τελευταίο μήνα.

Από εκεί και πέρα, αναμένεται να μην συνεχίσουν στην ομάδα και οι Τσέισον Ραντλ, Λάνγκστον Χολ, Μπράντον Νάιτ, όπως και ο Τζόρνταν ΜακΡέι, που αποτέλεσε έναν από τους ηγέτες του ρόστερ στη διάρκεια της σεζόν. Η πολιτική της ΑΕΚ Betsson αναμένεται να αλλάξει στην απόκτηση ξένων παικτών, με παίκτες που θα είναι «διψασμένοι» και θα έχουν κίνητρο σε κάθε αγώνα, ενώ ταυτόχρονα θα είναι και νεότεροι ηλικιακά.

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας από την άλλη πλευρά είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Η πρόθεση όλων στην Ένωση, όπως κατέγραψε και το Sportal με σχετικό ρεπορτάζ, είναι η παραμονή του για τα επόμενα 2 χρόνια στην ομάδα, μια υπόθεση που αναμένεται να τρέξει από τον Μάκη Αγγελόπουλο, καθώς όλοι έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για την αξία και τον χαρακτήρα του.

Η συνέντευξη Τύπου Αγγελόπουλου και ο Ντράγκαν Σάκοτα

Πολλά πράγματα θα είναι διαφορετικά τη νέα σεζόν και η αρχή θα γίνει μέσα από τη συνέντευξη Τύπου που αναμένεται να παραχωρήσει ο Μάκης Αγγελόπουλος. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ Betsson θα κάνει τον απολογισμό της σεζόν, ενώ θα δώσει το στίγμα της νέας σεζόν σε όλα τα επίπεδα.

Αγγελόπουλος και Σάκοτα «χτίζουν» μαζί την επόμενη μέρα της ΑΕΚ Betsson
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

11:06 - 24.04.2024

Αγγελόπουλος και Σάκοτα «χτίζουν» μαζί την επόμενη μέρα της ΑΕΚ Betsson

Καθώς ολοκληρώνεται η σεζόν το βάρος πέφτει στην επόμενη μέρα, για την ΑΕΚ Betsson, με τον Μάκη Αγγελόπουλο και τον Ντράγκαν Σάκοτα να ετοιμάζονται να πορευτούν μαζί για ακόμα μια φορά.

Την ίδια ώρα που αναμένεται να προχωρήσουν και οι επαφές με τον Ντράγκαν Σάκοτα για την επιστροφή του στην ομάδα. Η σχέση Αγγελόπουλου-Σάκοτα παραμένει εξαιρετική διαχρονικά, με τον σεβασμό του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ στο πρόσωπο του «Σάλε» να είναι δεδομένος. Για το λόγο αυτό στο πρόσωπό του έχει βρει τον άνθρωπο που θα αναλάβει να.... χτίσει το οικοδόμημα της νέας σεζόν, από αγωνιστικής πλευράς.

Για την ώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει η θέση στην οποία θα επιστρέψει ο Σάκοτα, αλλά και ο ρόλος του, ενώ από αυτή την υπόθεση αναμένεται να υπάρξει και ξεκάθαρη κατάσταση σχετικά με το θέμα προπονητή, αλλά και στελέχωσης ρόστερ, με την ΑΕΚ Betsson να μπαίνει σε νέα εποχή την σεζόν 2024-25.

Κεφάλαιο «γήπεδο»

Ένας σημαντικός παράγοντας για την επόμενη μέρα της ομάδας είναι το γηπεδικό. Η Ένωση μπαίνει στην τέταρτη σεζόν κατά την οποία θα βρεθεί στο κλειστό των Λιοσίων και το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στη διαμόρφωσή του εντός και εκτός αυτού.

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση αυτή, καθώς προσεχώς θα γίνουν γνωστές μια σειρά από κινήσεις, που θα κάνουν πιο σύγχρονο το γήπεδο και θα φέρουν σημαντικά έσοδα στα ταμεία της ομάδας. Για τις υποθέσεις αυτές μάλιστα υπήρξαν επαφές του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ το προηγούμενο διάστημα, ώστε να τεθούν επί τάπητος σημαντικά θέματα που θα δώσουν πνοή στο γήπεδο.