Παραμονή Κουζμίνσκας στην ΑΕΚ Betsson με υπογραφή... Αγγελόπουλου

Παραμονή Κουζμίνσκας στην ΑΕΚ Betsson με υπογραφή... Αγγελόπουλου

Χρήστος Τσάλτας 16:00 - 15.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:00 - 15.07.2024

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας έμεινε στην ΑΕΚ Betsson για τα επόμενα δύο χρόνια, σε μια υπόθεση την οποία χειρίστηκε και πήρε προσωπικά ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Μάκης Αγγελόπουλος.

Δεν ήταν μυστικό πως η παραμονή του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στην ΑΕΚ Betsson ήταν επιθυμία τόσο του ίδιου του παίκτη, όσο και των ανθρώπων της ομάδας. Το «πάντρεμα» της σεζόν που πέρασε ήταν το ιδανικό, καθώς ο Λιθουανός έβγαλε τον καλό αγωνιστικό εαυτό του σε σταθερή βάση, την ώρα που και η ομάδα είχε στις τάξεις της έναν παίκτη πολύ υψηλού επιπέδου ικανό να ηγηθεί.

Αυτό έγινε, έπειτα από μια υπόθεση που κράτησε περίπου 3 εβδομάδες, η οποία ωστόσο στο τέλος της είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές. Διότι από τη μία η ΑΕΚ Betsson κράτησε στις τάξεις της τον καλύτερο και πιο συνεπή παίκτη του περσινού ρόστερ, ενώ από την άλλη ο «Κούζμι» βρήκε ένα μέρος να αποκαλεί σπίτι, παραμένοντας στην Ένωση για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η αθέατη πλευρά του deal ΑΕΚ Betsson-Μιντάουγκας Κουζμίνσκας: Οι προτάσεις, το πρέσινγκ της Ένωσης και η ξεκάθαρη στάση του παίκτη
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

15:09 - 15.07.2024

Η αθέατη πλευρά του deal ΑΕΚ Betsson-Μιντάουγκας Κουζμίνσκας: Οι προτάσεις, το πρέσινγκ της Ένωσης και η ξεκάθαρη στάση του παίκτη

Η ΑΕΚ Betsson κατάφερε να κρατήσει στις τάξεις της τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, σε μια υπόθεση την οποία «δούλεψε» πολύ καλά και μεθοδικά σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το Sportal καταγράφει όλο το παρασκήνιο του μεγάλου deal.

Πολλά θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά μάλιστα αν δεν υπήρχε η καθοριστική παρουσία του Μάκη Αγγελόπουλου. Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΕΚ Betsson ήταν αυτός που έδειξε από την πρώτη στιγμή στον παίκτη πόσο τον θέλει για να έχει τον ρόλο του ηγέτη στη νέα εποχή.

Αυτός ήταν άλλωστε που έκανε και τις επαφές απευθείας μάλιστα με τον ίδιο τον Κουζμίνσκας, δείγμα της πολύ καλής επικοινωνίας των δύο ανδρών από την περασμένη σεζόν. Την ίδια ώρα άλλωστε ο Ντράγκαν Σάκοτα είχε ανάψει... πράσινο φως για να προχωρήσει το θέμα από την πρώτη στιγμή.

Όταν μάλιστα μπήκαν στο... κόλπο και άλλες ομάδες από το εξωτερικό για την απόκτησή του, τότε ήταν εκείνος που έκανε πιο έντονο το πρέσινγκ προς τον παίκτη. Κάθε ενδοιασμός παρακάμφθηκε, με τον Αγγελόπουλο να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, ώστε να δώσει στον Ντράγκαν Σάκοτα ένα πολύ ισχυρό όπλο για τη σεζόν που έρχεται. Παράλληλα ήθελε να διατηρήσει τον Λιθουανό στο ρόστερ και για να συσπειρώσει τον κόσμο της ομάδας. Ο Κουζμίνσκας «κέρδισε» τον κόσμο, που ζητούσε την παραμονή του, με τον Αγγελόπουλο να κάνει... δώρο στους φίλους της ομάδας την κίνηση αυτή.

Μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι» ικανοποίησαν όλους τους όρους που είχε θέσει ο «Κούζμι», με την παρουσία του Αγγελόπουλου να παίζει ρόλο σε όλη τη διάρκεια των επαφών για να ολοκληρωθεί το deal.