Η «καυτή» εβδομάδα της ΑΕΚ Betsson με τρεις μεγάλες... μάχες σε Ελλάδα και Ευρώπη

Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και Σι Τζέι Μπράις

Η «καυτή» εβδομάδα της ΑΕΚ Betsson με τρεις μεγάλες... μάχες σε Ελλάδα και Ευρώπη

Χρήστος Τσάλτας 16:39 - 23.10.2024 / Ανανεώθηκε: 16:44 - 23.10.2024

Τα δύσκολα είναι μπροστά για την ΑΕΚ Betsson που βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχόμενων και άκρως απαιτητικών αγώνων σε Stoiximan GBL και BCL.

Η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ανήκει στο παρελθόν για την ΑΕΚ Betsson από τη στιγμή που ήχησε η κόρνα της λήξης στο ΟΑΚΑ. Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα έστρεψαν εξ ολοκλήρου την προσοχή τους στα παιχνίδια που ακολουθούν, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά και πάρα πολύ δύσκολα.

Τις επόμενες μέρες άλλωστε οι κιτρινόμαυροι έχουν να διανύσουν μια πολύ δύσκολη εβδομάδα, με μεγάλα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παιχνίδια που έχουν σημαντικό «πρέπει» για τη συνέχεια και με τη νίκη να είναι μονόδρομος, προκειμένου να μην υπάρξουν τριγμοί και «μουρμούρες».

Η αρχή γίνεται στο PAOK Sports Arena. Η Ένωση αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ, που έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά τη σεζόν και διακρίνεται για το γρήγορο και αθλητικό παιχνίδι του. Το ερχόμενο Σάββατο (26/10, 17:00) οι παίκτες του Σάκοτα θα δώσουν ένα παιχνίδι στο οποίο η νίκη είναι μονόδρομος, προκειμένου η ομάδα να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Εξίσου -ίσως και ακόμα πιο- σημαντικό όμως είναι και το παιχνίδι που ακολουθεί. Αυτό κόντρα στη Ρίγα, στη Λετονία, για την 3η αγωνιστική του BCL. Παρά το γεγονός πως έπειτα από αυτό το παιχνίδι θα μένει ένας ολόκληρος γύρος με 3 παιχνίδια στον όμιλο, η αναμέτρηση στην πρωτεύουσα της Λετονίας χαρακτηρίζεται ως πρόωρος τελικός για την Ένωση, καθώς με νίκη θα κάνει βήμα προς την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ σε περίπτωση ήττας θα μπει σε μπελάδες ακόμα και για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η πολύ απαιτητική εβδομάδα ολοκληρώνεται λίγες μέρες αργότερα. Την επόμενη Κυριακή (03/11, 17:15) η ΑΕΚ Betsson υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Sunel Arena. Θα είναι το πρώτο ντέρμπι στο «σπίτι» της και στόχος είναι το 2Χ2 απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ρίγα ώστε ο κόσμος να σταθεί στο πλευρό της ομάδας όσο πιο μαζικά γίνεται. Το παιχνίδι απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας, απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Final 4 Euroleague και θα είναι μεγάλο crash test για τη συνέχεια.

Η εβδομάδα που διανύει τώρα η Ένωση, ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, περιλαμβάνει προπονήσεις και προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα, τόσο για το παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου, όσο και για τα πολύ δύσκολα που ακολουθούν αυτού.