Τα... άλματα της ΑΕΚ BC Academy και η πορεία των Εφήβων: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να ανέβει επίπεδο»

Η ομάδα Εφήβων της ΑΕΚ

Τα... άλματα της ΑΕΚ BC Academy και η πορεία των Εφήβων: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να ανέβει επίπεδο»

Χρήστος Τσάλτας 19:22 - 14.10.2024 / Ανανεώθηκε: 19:22 - 14.10.2024

Η ομάδα των Εφήβων της ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στην τελική φάση του Rising Stars, επιβεβαιώνοντας πως την δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία. Ο Νίκος Χατζής μίλησε στο Sportal και αποκάλυψε πτυχές της επιτυχημένης εκκίνησης της σεζόν.

Από το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ BC Academy έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια αναδόμησης σε όλα τα επίπεδα. Το management της Ακαδημίας έχει περάσει στα χέρια του επιχειρηματία Επαμεινώνδα Ζούζουλα, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του έχουν ένα μακρόπνοο πλάνο, όπου σκοπός είναι τα τμήματα υποδομής του συλλόγου να βρίσκονται και πάλι σε υψηλό επίπεδο.

Τα πρώτα δείγματα δεν άργησαν να φανούν. Η προκριματική φάση του Rising Star ήταν η επιβεβαίωση αυτού. Διότι στα παιχνίδια με Μίλωνα, Πανιώνιο και Πανερυθραϊκό η ομάδα των Εφήβων της Ένωσης κατάφερε να πανηγυρίσει 2 νίκες και να πάρει την πρόκριση για την τελική φάση. H νίκη με 90-66 απέναντι στην ομάδα της Ερυθραίας, σε ένα παιχνίδι που η Ένωση ήθελε επικράτηση με 16+ πόντους για να προκριθεί, ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Τη φετινή σεζόν η Ακαδημία της ΑΕΚ επιστρέφει σε όλα τα επίπεδα, με την δουλειά που γίνεται να είναι διαρκής. Τόσο εντός, όσο και εκτός των τεσσάρων γραμμών. Η κατασκευή των δύο κλειστών γηπέδων (AirDome), πλησίον της Sunel Arena αναμένεται να φέρει την... εκτόξευση της AEK BC Academy, η οποία θα έχει το δικό της «σπίτι» για να χτίσει το μέλλον της σε πολύ γερά θεμέλια, με μια επένδυση πολλών χιλιάδων ευρώ.

Σημαντικός κρίκος σε αυτή την αλυσίδα είναι ένας άνθρωπος που έχει συνδυάσει το όνομά του όσο ελάχιστοι με την ΑΕΚ. Ο Νίκος Χατζής επέστρεψε αυτό το καλοκαίρι στην Ακαδημία της Ένωσης, αναλαμβάνοντας ξανά την τεχνική ηγεσία της εφηβικής ομάδας. Με την παρουσία του συνέβαλε στην πρόκριση στην τελική φάση. Μια εξέλιξη με μεγάλη σημασία.

«Σημαίνει ότι αυτό που κάνω το κάνω αφοσιωμένα. Μου αρέσει να είμαι προπονητής. Θέλω τα παιδιά να χτίσουν μια φιλοσοφία νικητή και να παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και να είναι νικητές. Θέλω να τους περάσω πράγματα που έχω ζήσει στην καριέρα», ανέφερε ο Χατζής μιλώντας στο Sportal σχετικά με την πρόκριση στην τελική φάση.

Η κουβέντα όμως δεν έμεινε μόνο εκεί. Διότι η μεγάλη εικόνα της Ακαδημίας είναι πολλά περισσότερα από ένα 40λεπτο στο παρκέ. Η δουλειά είναι καθημερινή σε όλους τους τομείς και εμπράκτως η Ένωση κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μετά από ένα μικρό... διάλειμμα, όπου πέρυσι η ομάδα δεν κατάφερε να βρεθεί στην τελική φάση ο στόχος ήταν ξεκάθαρος. «Σίγουρα ήταν στόχος να μπούμε στο Rising Stars, απλά δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσουμε. Από πληροφορίες και τα παιδιά που ζουν τους συναθλητές τους μπορέσαμε να μαζέψουμε πληροφορίες και στα προκριματικά και τώρα με τα 3 σερί παιχνίδια προσπαθήσαμε να μελετήσουμε τον αντίπαλό μας», εξήγησε ο άλλοτε αρχηγός των κιτρινόμαυρων, πριν σταθεί στη σημασία αυτής της παρουσίας.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι η ΑΕΚ μπαίνει και πάλι στο κυνήγι των υψηλών στόχων. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη νέα διοίκηση της Ακαδημίας, τον κύριο Ζούζουλα. Θέλει να ανεβάσει το επίπεδο της Ακαδημίας με τα δύο νέα γήπεδα. Έχει μεράκι και θέλει να αναδείξει την θετική πλευρά του αθλητισμού και των παικτών μέσα σε αυτή».

Όλη η δουλειά που γίνεται στα ενδότερα του οργανισμού έχουν αλλάξει και την ψυχολογία προς το καλύτερο. Το vibe που βγάζει η ομάδα είναι πολύ καλό σε όλα τα επίπεδα και όσοι ζουν την προσπάθεια, όπως ο Νίκος Χατζής, έχουν λόγους να αισιοδοξούν.

«Πάρα πολύ θετικός και αισιόδοξος είμαι. Δεν είναι φυσική ούτε μαθηματικά, μπάσκετ διδάσκουμε. Θέλουμε να δουλέψουμε και να αναδείξουμε νέα παιδιά για να τους δώσουμε το κάτι παραπάνω. Αυτός είναι ο στόχος. Η ΑΕΚ δεν είχε τη στέγη ώστε να έχει το κάτι παραπάνω. Έλειπαν οι εγκαταστάσεις. Από τη στιγμή που έγιναν όλα αυτά η ομάδα μόνο ανοδική πορεία μπορεί να έχει», εξήγησε επί του θέματος, ενώ ήταν ξεκάθαρος αναφορικά με το πόσο δυναμώνει η Ακαδημία με την κατασκευή των δύο γηπέδων.

«Είναι αυτονόητο. Όταν έχεις ένα δικό σου σπίτι νιώθεις ασφάλεια. Είναι αυτονόητο. Είναι σπουδαίο».

O Νίκος Χατζής είναι ένας άνθρωπος που έχει ζήσει μεγάλες στιγμές με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Αποτέλεσε αρχηγό της ομάδας και γεύτηκε πολλές χαρές. Στα χρόνια που ήταν παίκτης είχε τη νοοτροπία του νικητή. Μια νοοτροπία που θέλει να περάσει και στους παίκτες του στην εφηβική ομάδα της ΑΕΚ.

«Θεωρώ ότι και πριν αλλά και τώρα που προκριθήκαμε, βλέποντας τις 3 ομάδες άξια περάσαμε στην επόμενη φάση, χωρίς καμία διάθεση να υποτιμήσω κανέναν αντίπαλο. Από εκεί και πέρα, η φιλοσοφία της ομάδας είναι να μελετάει και να στοχεύει στη νίκη. Το πού μπορεί να φτάσει θα το δούμε. Δεν λέμε όμως ότι περάσαμε και πάμε για τη συμμετοχή, γιατί μου δείχνουν και τα παιδιά ότι έχουν μεγάλη ταλέντο», ήταν τα λόγια του.