«Turk»: Η ξεχωριστή ιστορία πίσω από το παρατσούκλι του ΡαϊΚουάν Γκρέι

Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι σε προπόνηση των Μπρούκλιν Νετς

«Turk»: Η ξεχωριστή ιστορία πίσω από το παρατσούκλι του ΡαϊΚουάν Γκρέι

Χρήστος Τσάλτας 19:30 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:30 - 27.09.2024

Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ Betsson και μπαίνει σε ρυθμό, κουβαλώντας ισχυρό κίνητρο, αλλά και μια ιδιαίτερη ιστορία πίσω από το nickname του.

Το τελευταίο κομμάτι του παζλ, για την ΑΕΚ Betsson ήταν ίσως και το πιο αναγκαίο, προκειμένου το ρόστερ να πάρει την τελική μορφή του και η ομάδα να παρουσιαστεί ισχυρή και δυνατή σε όλα τα επίπεδα. Ο ΡαϊΚουάν Γκρέι ήταν εξ αρχής ο πρώτος στόχος του Ντράγκαν Σάκοτα, αποτελούσε την προτεραιότητά του όλο το καλοκαίρι, με τον Μάκη Αγγελόπουλο να ικανοποιεί την μεγάλη επιθυμία του.

Σε μια υπόθεση που αποτέλεσε το μεγαλύτερο μεταγραφικό θρίλερ του καλοκαιριού, ο εκρηκτικός σέντερ αποδέχτηκε την πρόταση της Ένωσης και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Μαζί του θα φέρει όλα τα στοιχεία εκείνα που τον διακρίνουν σαν παίκτη, αλλά και την προσωπικότητά του. Η οποία είναι έντονη και αποτυπώνει τον χαρακτήρα του. Άλλωστε κάθε φορά που πατάει παρκέ θέλει να δείχνει, με την στάση του, ποιος πραγματικά είναι σε όλα τα επίπεδα, στοχεύοντας στο να κερδίσει τον σεβασμό συμπαικτών και αντιπάλων.

Στην πορεία του στα γήπεδα μάλιστα τον ακολουθεί ένα ψευδώνυμο. Ποιο είναι αυτό; Turk λέγεται. Όχι δεν έχει σχέση με την Τουρκία, αλλά με μια ιστορία που κρατάει από τα παιδικά του χρόνια.

Όταν ήταν παιδί, η μητέρα του έλεγε πως είχε «turkish legs» (πόδια γαλοπούλας σε ελεύθερη μετάφραση), κάτι το οποίο άρεσε στον ίδιο, ο οποίος μεγαλώνοντας -και έχοντας ισχυρό δέσιμο με την οικογένειά του- κράτησε το ψευδώνυμο Turk, ώστε να έχει κάτι να τον συνδέει με τα παιδικά του χρόνια. Τότε που έκανε τα όνειρα για αυτά που βιώνει τώρα ως παίκτης στα παρκέ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!