Κίνηση... Σάκοτα η μεταγραφή του Πρέντις Χαμπ στην ΑΕΚ Betsson

Κίνηση... Σάκοτα η μεταγραφή του Πρέντις Χαμπ στην ΑΕΚ Betsson

Χρήστος Τσάλτας 12:51 - 27.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:51 - 27.07.2024

Ο πλέι μέικερ της νέας σεζόν βρέθηκε στο πρόσωπο του Πρέντις Χαμπ, με τον παίκτη να «κυκλώνεται» από τον Ντράγκαν Σάκοτα ο οποίος τον γνώριζε καλά από την περσινή σεζόν.

Η αναζήτηση για τον παίκτη που θα αγωνίζεται στη θέση «1» έφτασε στο τέλος της για την ΑΕΚ Betsson. Η Ένωση έδωσε τα... κλειδιά για τη θέση του πλέι μέικερ σε έναν παίκτη που κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής και άφησε το σημάδι του στην πολύ παραγωγική σεζόν της Τρέντο. Ο Πρέντις Χαμπ είναι ο παίκτης που μετακομίζει στην Ελλάδα, για λογαριασμό των κιτρινόμαυρων.

Ο 25χρονος γκαρντ είναι απόφοιτος ενός πολύ καλού παροράματος, του Notre Dame και έπειτα από τέσσερα χρόνια στο Κολέγιο αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην επαγγελματική καριέρα του. Αρχικά φόρεσε τη φανέλα της Λούντβιγκσμπουργκ και ένα χρόνο μετά μετακόμισε στην Ιταλάι, για λογαριασμό της Τρέντο, αποτελώντας τον ιθύνοντα νου της ομάδας του Πάολο Γκαλμπιάτι.

Για τον Σάκοτα η περίπτωση Χαμπ δεν ήταν άγνωστη. Κάθε άλλο. Ο «Σάλε» γνώριζε καλά τον παίκτη, καθώς η Μπρόιντιζι αντιμετώπισε την Τρέντο κατά τη διάρκεια της σεζόν και έτσι ο πολύπειρος κόουτς της ΑΕΚ Betsson είχε ξεκάθαρη εικόνα για την παρουσία του παίκτη.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στα δύο παιχνίδια της Τρέντο με την Μπρίντιζι, ο 25χρονος γκαρντ έδειξε την εκτελεστική του δεινότητα. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, στις 18 Νοεμβρίου του 2023, η Τρέντο επικράτησε με 81-71 με τον Χαμπ να μετράει 16 πόντους, 3/7 τρίποντα, 1 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Στο παιχνόιδι του δευτέρου γύρου στις 17 Μαρτίου, η ομάδα του ηττήθηκε με 82-89, με τον Χαμπ να έχει 6 πόντους με 2/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 τάπα σε 19 λεπτά.

Ο Σάκοτα είχε ξεκάθαρη γνώμη και άποψη για την αξία του και το όνομα του Χαμπ ξεχώρισε στη λίστα του το τελευταίο διάστημα. Στο πρόσωπό του άλλωστε βρήκε τον floor general της νέας σεζόν, τον παίκτη που θα «φτιάχνει» το παιχνίδι με τις πάσες του και θα δίνει το κάτι παραπάνω τόσο στην εκτέλεση, όσο και στη δημιουργία.