«Στροφή» στο Μαρούσι με φόντο την εξάδα για την ΑΕΚ

ΑΕΚ - Ηλίας Ζούρος

«Στροφή» στο Μαρούσι με φόντο την εξάδα για την ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 19:30 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:43 - 13.08.2024

Το παιχνίδι με το Μαρούσι, στο κλειστό του Αγίου Θωμά (16/03, 19:00) είναι στο μυαλό όλων στο στρατόπεδο της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ αφήνει στην άκρη τις υποχρεώσεις για το BCL. Άλλωστε στον ορίζοντα υπάρχει μόνο το παιχνίδι της ερχόμενης Τετάρτης, κόντρα στον Προμηθέα, στο κλειστό των Λιοσίων, όπου η νίκη είναι στόχος για να μην κλείσει τη φάση των 16 της διοργάνωσης με ρεκόρ 0-6. Κάτι που δεν θέλει να σκέφτεται κανείς στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Μέχρι τότε όμως υπάρχει το πρωτάθλημα στο μυαλό όλων και η αναμέτρηση της Stoiximan Basket League, κόντρα στο φορμαρισμένο Μαρούσι, στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Ένα παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας, αλλά και μεγάλη σημασία για την ομάδα του Ηλία Ζούρου, που θέλει τη νίκη για να εδραιώσει την παρουσία της στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

Το δέλεαρ είναι μεγάλο για τους κιτρινόμαυρους, που με 2Χ2 στα παιχνίδια με Μαρούσι και Περιστέρι θα κλείσουν θέση στην εξάδα, κάτι που έχει μεγάλη σημασία για την επόμενη σεζόν της ομάδας. Άρα, κίνητρο εντός των τειχών υπάρχει για τα παιχνίδια που ακολουθούν, παρά το γεγονός πως ο βασικός στόχος, της διάκρισης στο BCL, έχει χαθεί.

Μετά το παιχνίδι κόντρα στην Μούρθια η Ένωση επιστρέφει στις Εν Ελλάδι υποχρεώσεις της για την αναμέτρηση του Σαββάτου. Τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα, καθώς Τζόρνταν Μόργκαν, Τζάστιν Τίλμαν και Δημήτρης Φλιώνης έχουν τεθεί εκτός με προβλήματα τραυματισμών, την ώρα που η Ένωση αναμένεται να μην κάνει αλλαγή, με τον Λάνγκστον Χολ να παραμένει εκτός εξάδας πρωταθλήματος.

Η προετοιμασία των «κιτρινόμαυρων» για το παιχνίδι του Αμαρουσίου αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή με μία προπόνηση στο κλειστό των Λιοσίων.

Sportal Euroleague Show με Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Πέμπτης