Η ιστορική επιστροφή της ΑΕΚ στο μπάσκετ γυναικών μετά από πέντε και πλέον δεκαετίες

Η ιστορική επιστροφή της ΑΕΚ στο μπάσκετ γυναικών μετά από πέντε και πλέον δεκαετίες

Χρήστος Τσάλτας 22:53 - 23.09.2024 / Ανανεώθηκε: 22:53 - 23.09.2024

Η 21η Σεπτεμβρίου ήταν μέρα ιστορική για τον οργανισμό της ΑΕΚ, καθώς η Ομάδα Κορασιδων του συλλόγου έδωσε το πρώτο παιχνίδι σε κλιμάκια μπάσκετ γυναικών, έπειτα από πάνω από πέντε δεκαετίες απραξίας.

Η ΑΕΚ δίνει μεγάλη έμφαση στην Ακαδημία της, τόσο στα αγόρια, όσο και στα κορίτσια, πλέον. Η Ένωση, μέσω της AEK BC Academy διαθέτει και τμήμα Κορασίδων, το οποίο το περασμένο Σάββατο (21/09) έδωσε ένα παιχνίδι με ιστορική σημασία.

Αυτό γιατί αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα είτε πρόκειται για 54 ή για 69 χρόνια που κάποια ομάδα Γυναικών φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα, η ομάδα Κορασίδων του συλλόγου αντιμετώπισε την Λυκόβρυση κια κατέγραψε μια ιστορική νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Γ' Κατηγορίας του πρωταθλήματος ΕΣΚΑ.

Όπως αναφέρει η AEK BC Academy: Οι βιβλιογραφικές αναφορές «αντιμάχονται» μεταξύ τους για την τελευταία φορά, που (κάποια) Ομάδα Γυναικών φόρεσε φανέλα της ΑΕΚ.

Είτε είναι 54 τα χρόνια αναμονής, είτε 69, που είναι και το πιθανότερο, η 21η Σεπτεμβρίου για την ΑΕΚ BC ACADEMY θεωρείται εξόχως σημαντική.

Κι αυτό διότι, η Ομάδα Κορασίδων έγινε η πρώτη ομάδα από τότε, που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα σε επίσημη αναμέτρηση.

Πιο συγκεκριμένα, αναμετρήθηκε στη Λυκόβρυση με τον ΚΑΟΛ, κατακτώντας (και) το ροζ φύλλο αγώνα, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Γ΄Κατηγορίας του Πρωταθλήματος ΕΣΚΑ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!