«Καθαρίζει» με τα ban η ΑΕΚ

Μάκης Αγγελόπουλος

«Καθαρίζει» με τα ban η ΑΕΚ

Χρήστος Τσάλτας 15:33 - 29.02.2024 / Ανανεώθηκε: 00:02 - 14.08.2024

Λίγο πριν από την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΟΚ (02/03) η ΑΕΚ τακτοποιεί τα ban της FIBA ώστε να μην έχει προβλήματα για την πορεία της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Λίγο μετά τις αρχές Φεβρουαρίου ο «βραχνάς» των ban χτύπησε για ακόμα μια φορά την ΑΕΚ. Η Ένωση είδε την FIBA να την τιμωρεί με 5 εξ αυτών, για διακανονισμούς που δεν τακτοποιήθηκαν μέσα στο χρονικό πλαίσιο που είχε τεθεί εξ αρχής. Λίγες μέρες αργότερα τα ban ανέβηκαν στα έξι, καθώς στα αρχικά πέντε προστέθηκε ακόμα ένα, φτάνοντας στα έξι.

Τα πράγματα από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρα για την Ένωση. Αν δεν τακτοποιούσε τις οφειλές και τους διακανονισμούς, η ΕΟΚ θα προχωρούσε σε ανάκληση των δελτίων των επαγγελματιών παικτών της και έτσι η Ένωση δεν θα είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στα επόμενα παιχνίδια. Κάτι που θα σήμαινε καταστροφή για την ομάδα.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Ήδη μάλιστα τα ban έχουν τακτοποιηθεί και πέντε εξ αυτών έχουν σβηστεί από την FIBA. Το τελευταίο αναμένεται να σβηστεί και αυτό τις επόμενες ώρες, με την Ένωση να πηγαίνει απερίσπαστη στη Θεσσαλονίκη για την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Ουδέποτε άλλωστε υπήρξε λόγος ανησυχίας στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, καθώς οι διακανονισμοί που είχαν μείνει πίσω θα ρυθμίζονταν εκ νέου παό τους ιθύνοντες την ομάδα.

Sportal Euroleague Show με Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός και όλη τη δράση της Πέμπτης

Tags: